Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Jestli se z Vídně vracíte autobusem/vlakem, můžou být značně ořezané spoje.

 

0 Citovat

myslíte že bude možné 27.11 z Vídně odletět? letenky vypadá že vrátit nepůjdou.

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

Což je naprd, když odlítáš z Vídně a přistáváš třeba v Katowicích...

Když vidím jak kontrolují vlaky nemám vůbec obavu, že by transit byl nějaký problém 

0 Citovat

No ovšem pokud nějaký vlak pojede :-)

0 Citovat

Do spousty zemí je povinné očkování proti žluté zimnici. Fašismus, diktatura, zlá EU, zapomněl jsem něco?

0 Citovat

@Leoš Literák: To je zase propaganda tohle od tebe, seš hrozný hejl

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

[citace="Martin Vícha"]

Což je naprd, když odlítáš z Vídně a přistáváš třeba v Katowicích...

Když vidím jak kontrolují vlaky nemám vůbec obavu, že by transit byl nějaký problém 

[/citace] V úterý v S7 z letiště razie jak za gestapa. Do každého vagónu 6 policajtů s nějakou stráží OBB a skenování kovid pasu a kontrola ID... 

0 Citovat

Já si nejsem jist, zda má být očkování proti Covidu povinné. Ale dělám si srandu z odpůrců.

0 Citovat

To už není vtipné. Po Rakousku Bavorsko a teď s tím samým jako přes kopírák Sasko. Zrušeny vánoční trhy, zavřeny bary, některé okresy úplně v lockdownu a jako bonus i noční zákaz vycházení pro neočkované.

0 Citovat

... Nepomohlo to loni a oni si myslí, že to pomůže letos? 

0 Citovat

Tak mě napadla taková věc... Pokud se shodneme, že se situace zhoršuje všude, ať jsou opatření jakákoliv a proočkování jakkoliv vysoké, co mají všechny země (pokud vím) společné?  Tzv. "bezinfekčnost" očkovaných. Jestli on to nebudete tak trochu Trojský koník. 

0 Citovat

Pořád je bohužel dost zájemců o lůžka na JIPce. Naštěstí se jejich počet každým dnem o cca 50 snižuje.

0 Citovat

@Kuffenbach: Aha, klasická teorie o epidemii očkovaných. A viděl si ten dnešní graf, který srovnává situaci v ČR a v brutálně naočkovaném Irsku? Nebo situaci v Portugalsku? Na Maltě? Ono když máš absolutní většinu populace naočkovanou, tak sice ano, můžeš mít teoreticky pořád velké počty nakažených, ale o ty už teď nejde. Jde o počty lidí v nemocnicích. Jako tohle vysvětlovat lidem po roce a půl s covidem, po 3/4 roku s očkováním... uf, trojský koník tak možná v mozku.

A jak už jsem psal předtím v diskuzi s tonicem, mně jako očkovanému je absolutně jedno, že nakazím neočkovaného, jeho opravdu nelituji, byla to jeho volba, teoreticky lituju jenom zdravotní personál, co se s ním bude muset zatěžovat v nemocnici. Pokud nakazím očkovaného, s nejvyšší pravděpodobností to dá doma.

Země v Evropě, které jsou nejvíc v háji mají společnou jednu věc, nízkou proočkovanost. Rumunsko, Bulharsko, Slovensko, ČR...

0 Citovat

Ono je asi pro těžké pochopit to,ze to očkování by mělo primárně snižovat pravděpodobnost že daná osoba skončí v nemocnici/JIP/ventilátoru a to v nasobcich.

0 Citovat

https://www.reflex.cz/clanek/kom...upaci.html

 

https://www.novinky.cz/koronavir....seznam.cz

 

https://echo24.cz/a/Sc427/varova...ou-kratkou

 

a pak mi tady bude nekdo neco vykladat  jak jsou vakciny skvele , jak ockovani za nic nemohou  a ten clanek z refkexu je  krasna ukazka  kdo tomu veli ....

0 Citovat

Snad se vliv očkování v Portugalsku prokáže v následujících týdnech.

Koronavirus se rozmáhá i v Portugalsku, které má proočkovanou populaci

https://echo24.cz/a/SwdRH/korona...u-populaci

0 Citovat

Nuny napsal(a):

Snad se vliv očkování v Portugalsku prokáže v následujících týdnech.

Koronavirus se rozmáhá i v Portugalsku, které má proočkovanou populaci

https://echo24.cz/a/SwdRH/korona...u-populaci

Jj brzo se ukáže, jak to bude nebo nebude fungovat. Každopádně, když nic jiného,pro mě je benefit i v tom,že se dá už relativně normálně aktivne fungovat i cestovat (v roce 2021 jsem absolvoval vše planovane).

0 Citovat

https://pelipecky.sk/lockdown-rakusko/

0 Citovat

Aspon jedna dobrá zpráva.

0 Citovat

A inak Gibraltar 115% zaockovanost, a dnes zrusili cele Vianoce. Takze niekde bude chyba.

Som zvedavy na to Portugalsko.  S novorocnym Rimom sa uz pomaly lucim.

0 Citovat

K tomu Giblartaru cituji "Podle epidemiologů jsou také na Gibraltaru, podobně jako v České republice, hlavním tahounem této pandemické vlny mladí neočkovaní lidé – Gibraltar totiž až do minulého měsíce nenabízel vakcínu osobám mladším šestnácti let."... "A přestože počet nakažených roste, jen málo se to projevuje v nemocnicích."

0 Citovat

Za rok 2021 jsem taky odletěl vše, co bylo plánované, spíše ještě mnohem více, než bylo plánované. Zítřejší Dublin z Bratislavy mi taky letí, doufám, že mě Slováci zítra nebudou kamenovat za to to že si během krize vyfotím město. O Kanáry z Vídně za týden nemám strach, tranzitní koridor zůstává a na velké rušení busu ani vlaku to zatím nevypadá. Naopak, zda se, že ceny letenek z Vídně jdou lehce nahoru, Rakušané nejsou hloupí a kdo bude mít možnost během locku vycestovat za svobodou, tak to udělá.

0 Citovat

Mně už zrušil Flix večerní autobus z Vídně 😂

0 Citovat

Michal, tak to je v p*deli, v nejhorším vykesuju České dráhy za včasne jízdenky a pojedu autem do Fischamendu, doufám že mě na hranicích nebudou prcat za částečně sjeté celoroční zimní gumy.

0 Citovat

Mikir: podrobne si článek o Portugalsku prostuduj. Portugalsko a čr mají srovnatelný počet obyvatel, v Portugalsku je v nemocnici 528 lidi (79 jip), v čr 4750 lidi (700 jip). Vidíme rozdíl?

0