Covid obecné téma
floodland napsal(a):Proč tě to zajímá Mikire? S tvoji imunitou se přeci nemáš čeho bát.
O me nejde nejsem silenec abych se tu flakal s covidem
Mikir: jakmile ses pozitivni tak mas 14 dnu karantenu a pokud poslední tři dny nemas priznaky, tak nemusíš na kontrolní test a karantena ti konci. Zkrátit nic nelze. Desetidenni karantena neni skoro rok.
To jsem si nacetl ptal jsem se na to, kdyz bude nekdo po 10 dnech bez priznaku a udela si test co bude negativni a rovnez me zajima kdyz se po tech 10 dnech s nakazenym sejdu jestli plati stejne podminky jako kdyz s nim budu od zacatku nakazy Tedy po 5 dnech test a bez priznaku tak 7 den karantena konci nebo bez testu 14 dnu
Trochu nelogicnost vidim v tom , ze na zacatku nakazy je jiste infekcnos vyssi nez po 10 dnech
Viz příspěvek výše. Pozitivni mají karantenu do 14.dne bez ohledu na priznaky ci vysledek dalsich testu. Kdyz se s nim sejdes 10.den tak jdes do karanteny a on vedome siri nakažlivou nemoc.
Jiné podmínky platí pro izolaci ne kvůli pozitivitě ale kvůli kontaktu s pozitivním. Tam půjdeš po nějakých těch 7 dnech na test a když je negativni, tak karantena konci, tady se to zmírnilo.
Karantenu beru ,ale nic nesiri pokud bude mit negativni PCR test To sireni je nakonec individualni kdyz jsou pripady ze zili s nakazenym v jedne domacnosti a byli dokoce neockovani a covid nechytli
První případy Omicronu v Hong Kongu měly pozitivní až druhý či třetí PCR test. A nějak se nakazil týpek zavřený v jiném pokoji. Takže nedovolil bych si tvrdit, že negativní PCR test je 100% garancí bezinfekčnosti.
https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_lisv
Jedno z dalších deja vu týkajících se změn pomalu ze dne na den. Kolik let takhle máme fungovat?
Jak jsem zmiňovala, letenku na Silvestra ještě budu zachraňovat, protože byla dražší, ale v únoru mám jenom levňoučké letenky a jestli se nic nězmění, tak nasrat. Dovolenou si nechám na léto, kdy si najednou spousta zemí vzpomene, že turisty chce. Dřív maximálně nějaký last minute zájezd do exotiky.
@Alena Svobodova: pokud jste očkovaná, nic se pro vás nemění, to mi přijde větší opruz, že chce Potrugalsko test při vstupu.
tbu napsal(a):teď jsi jim to nandala :-)
No co co. Je to to nejmenší, co můžu dělat. Být cynická svině, co si bude sedět na šrajtofli. Ty prachy budu v příštích letech potřebovat na běžné nákupy. Rozhodně nikam nepojedu, abych si (po třetí dávce očkování) nechala před odletem dělat dva PCR a tři anální testy a hned po příletu mě dva namakaní černoši vedli do tmavé místnosti, aby mi strčili tyčku do nosu a do zadku znova. Sotva vyjdu z letiště, už mě všichni upozorňují, abych si znova nasadila respirátor. Necestuju pro to napětí, jestli někam vůbec dostanu a jestli a za kolik peněz se včas dostanu zpátky.
klija napsal(a):@Alena Svobodova: pokud jste očkovaná, nic se pro vás nemění, to mi přijde větší opruz, že chce Potrugalsko test při vstupu.
Pro mě konkrétně ne. Zatím. Síří mě ten princip a automatičnost, s jakou se k těmhle praktikám změn ze dne na den naši vládci vracejí.
Alena Svobodová napsal(a):No co co. Je to to nejmenší, co můžu dělat. Být cynická svině, co si bude sedět na šrajtofli. Ty prachy budu v příštích letech potřebovat na běžné nákupy. Rozhodně nikam nepojedu, abych si (po třetí dávce očkování) nechala před odletem dělat dva PCR a tři anální testy a hned po příletu mě dva namakaní černoši vedli do tmavé místnosti, aby mi strčili tyčku do nosu a do zadku znova. Sotva vyjdu z letiště, už mě všichni upozorňují, abych si znova nasadila respirátor. Necestuju pro to napětí, jestli někam vůbec dostanu a jestli a za kolik peněz se včas dostanu zpátky.
Jestli počítám dobře, tak celkově 4x anální test? Nevím, co dělám špatně (nebo spíš dobře), ale s tímhle jsem se teda během covid cestování zatím nesetkal. Ale tak každý cestujeme jinak.
Však koho zajímá nějaké Portugalsko? Nákupy v Primarku ve Vídni do 24 hodin jsou pořád bez omezení :-D a nějakých vyplňování formulářů. To samé polská Žabka.
JardaM napsal(a):Jestli počítám dobře, tak celkově 4x anální test? Nevím, co dělám špatně (nebo spíš dobře), ale s tímhle jsem se teda během covid cestování zatím nesetkal.
Prováděli jej Číňané Japoncům. Asi odveta za Nanking.
4. 3. 2021 — Tokio žádá Čínu, aby přestala s análními testy na koronavirus u japonských občanů. Tvrdí, že to u nich vyvolává psychickou újmu.
Alena Svobodová napsal(a):Necestuju pro to napětí, jestli někam vůbec dostanu a jestli a za kolik peněz se včas dostanu zpátky.
Chápu. Cesta autem do Itálie byla v létě v pohodě, ale Azory z Německa na podzim, to byla noční můra, co vše se může pokazit. Třeba když jsem před odletem přišel na antigenní testy do špatné lékárny (firma měla ulici jen sídlo) a pak utíkal s dítětem v dešti na správnou adresu, aby mi nepropadla rezervace termínu.
Leoš Literák napsal(a):4. 3. 2021 — Tokio žádá Čínu, aby přestala s análními testy na koronavirus u japonských občanů. Tvrdí, že to u nich vyvolává psychickou újmu.
Tak ale tam byl největší problém, že k tomu používali baseballové pálky.
Zlatá Florida, je tu 30 stupňů, moře má 23, kromě antigenu před odletem žádné opruzy a tady naprostá pohoda, bez roušek, covid se tu neřeší...
V Dánsku neuvidí nový Matrix.
Dánsko kvůli rostoucímu počtu lidí nakažených koronavirem nařídí uzavření kin, divadel a koncertních sálů . Denní bilance případů nákazy jsou nyní v severské zemi rekordní: ve čtvrtek úřady ohlásily na 10.000 infikovaných, dnes ještě o tisícovku více. Asi u pětiny všech nakažených se prokázala varianta omikron . Kromě kin a divadel se zavřou také zábavní parky, muzea a galerie. Obchody a gastronomické provozy s plochou menší než 2000 metrů čtverečních musejí zavést limity na počet zákazníků, restaurace smějí mít otevřeno do 23:00.
Alena Svobodová napsal(a):[citace="tbu"]
teď jsi jim to nandala :-)
No co co. Je to to nejmenší, co můžu dělat. Být cynická svině, co si bude sedět na šrajtofli. Ty prachy budu v příštích letech potřebovat na běžné nákupy. Rozhodně nikam nepojedu, abych si (po třetí dávce očkování) nechala před odletem dělat dva PCR a tři anální testy a hned po příletu mě dva namakaní černoši vedli do tmavé místnosti, aby mi strčili tyčku do nosu a do zadku znova. Sotva vyjdu z letiště, už mě všichni upozorňují, abych si znova nasadila respirátor. Necestuju pro to napětí, jestli někam vůbec dostanu a jestli a za kolik peněz se včas dostanu zpátky.
[/citace]
Ty prachy raději utrácejte, protože inflační vítr teprve začíná foukat.
Rakousko kvůli omikronu zpřísní od pondělí pravidla na hranicích. Lidé, kteří nemají doklad o očkování či prodělání covidu, budou muset do karantény. I očkovaní a uzdravení přitom musí mít s sebou doklad o čerstvém negativním testu na koronavirus nebo o aplikaci posilující dávky vakcíny. Informovalo o tom tamní ministerstvo zdravotnictví.