Covid obecné téma
Narazil jsem jeste na jednu zajimavost , hlavne me tam zaujalo co je to ta diplomaticka nota , jako ze kdyz budu mit v zahranici opakovene pozitivni test tak vyfasuju diplomatickou notu a poletim cim ??? S ostatnima v letadle a nikdo mne nebude otravovat protoze budu mit dilomatickou notu ?
To je evidentne vymyslene pro papalese aby mohli bez obav cestovat
Diplomatická nóta je druh komunikace mezi zastupitelskou misí a hostitelskou zemí. Představ si to tak, že poslali "oficiální žádost".
Jan Vidim napsal(a):Testy před návratem do ČR zrušeny soudem. Docela to trvalo...
Tak je to hlavně kvůli neexistujícímu odůvodnění. Právníci na vládě jsou očividně špička. Jestli to teda vůbec dali sepsat právníkům a nenapsal to Mára.
Jan Vidim napsal(a):Testy před návratem do ČR zrušeny soudem. Docela to trvalo...
No narazil jsem na to ve vice mediich , jde ale asi o to sluvko plosne , nebo to mam chapat tak ,kdyz priletim z jakekoliv zeme tak budu muset absolvovat test az po priletu ? A kde ? . hned na letisti , nebo az do tech 5 dnu po priletu ? A v letadle pred odletem do CR uz po me nikdo nebude test vyzadovat ?
To by bylo asi prilis zajimave pro vsechny cestovatele To bych si hned u Ryanairu zjistil jestli me pusti bez testu do letadla ,vytisknul si to rozhodnuti soudu a v CR na hranicich bych jim klidne vyplnil ten pamflet co chteji a rekl ze test nemam
Jarda napsal(a):Jestli to teda vůbec dali sepsat právníkům a nenapsal to Mára.
Často mám pocit, že když už odůvodnění něco má, je vyloženě vařené z vody a ten, kdo ho psal, pro něj nedostal jakékoliv podklady vyjma textu usnesení a tak se zoufale snaží něco sesmolit.
doctorex napsal(a):Diplomatická nóta je druh komunikace mezi zastupitelskou misí a hostitelskou zemí. Představ si to tak, že poslali "oficiální žádost".
Diky, ale to porad neresi jak jako pozitvni poletim ? Kdyz teda zadost schvali
@mikir: Tito pozitivní letí nejspíš s ostatními, protože jak vyplývá z toho článku, co jsi postnul, jde o pozitivitu danou přílišnou citlivostí PCR testů u lidí po prodělání covidu:
"Pro výjimečné případy, kdy jsou lidé po prodělání nemoci v zahraničí takzvaně opakovaně pozitivní, a není tak možné zajistit negativní test pro návrat do vlasti."
mikir napsal(a):[citace="doctorex"]
Diplomatická nóta je druh komunikace mezi zastupitelskou misí a hostitelskou zemí. Představ si to tak, že poslali "oficiální žádost".
Diky, ale to porad neresi jak jako pozitvni poletim ? Kdyz teda zadost schvali
[/citace] Tady jde o to, že i po prodělaném kovidu, kdy už jsi zdravý, nevylučuješ viry můžeš mít pozitivní PCR test i několik týdnů, protože PCR testy detekují i neaktivní (mrtvé) viry. Takže nikoho ohrozit nakazit nemůžeš. Pouze jsi PCR pozitivní. A Libor mě předběhl...
Jo ,ted uz rozumim ,ono je to trosku srozumitelnejsi i s toho co tu dal andreko ten odkaz, takze vlada jiste nebude vahat a do 5.4. to upravi tak , aby se to nedalo vysvetlit tak ,ze zadny test pred priletem nepotrebuju ,,,skoda ,,,hned bych to zkusil vyuzit ,ale nepocital jsem s tim.ze by se tam dala najit skulina
Jarda napsal(a):Tak je to hlavně kvůli neexistujícímu odůvodnění. Právníci na vládě jsou očividně špička. Jestli to teda vůbec dali sepsat právníkům a nenapsal to Mára.
Ano, vím... Máme štěstí že tomu ve vládě moc nerozumí...
Za mě důležitější 'co' než 'proč'
https://www.novinky.cz/cestovani....seznam.cz
Tak vidim ze v nekterych zemich mohou byt ve vlade jeste vetsi idioti nez v CR . Ale myslim , ze to udelali naschval, kdyz Nemci pustili Mallorcu a Spanele nesmi ani mezi okresy To uz vazne nekomu ten covid vymyl mozek ? Prvni vlny mi tu rousku v mori sundaji navic se namoci ,tohle musel vymyslet opravdu myslitel ,,,
Dneska se clovek opravdu bavi ,,,rojnice -))) a lidi se muzou potrhat smichy ,,, a zacali pouzivat jinou taktiku rousku si nasadi a jak benga odejdou sup a v tu ranu je dole ,...piti je taky klasicky argument Cim vic lidi bude chodit venku bez rousek a bez respiratoru, tim driv donutime tu bandu rezignovat, jako na Slovensku musel od valu Matovic
https://www.seznamzpravy.cz/disk...vce-149103
Soud dnes zrušil jako nezákonnou část opatření Ministerstva zdravotnictví, která po českých občanech paušálně žádá před návratem ze zahraničí do vlasti negativní test na covid-19. Rozsudek bude účinný od 5. dubna. Ministerstvo podle soudce nevysvětlilo, proč nepostačí občany podrobit opatřením teprve po jejich návratu.
Ahoj, má někdo zkušenost s wizzairem - kontrolují covid test na check-inu? Ideálně na trase Tirana-Vídeň? Prohledal jsem kompletně web wizzairu, ale nic o potřebě testu na palubě tam není. Nevíte někdo?
Myslim, ze od 5. dubna ti to muze byt jedno, soud zrusil povinnost testu pri navratu. Kazdopadne hadam, ze kontroluji. Do Rakouska je z Albanie test pred odletem potreba.
To jsou právě dvě různé věci - 1) pravidla země, do které přiletíš, 2) pravidla aerolinky.
Naposledy jsem teď například letěl s Pegasusem. Země test nepotřebovala, ale aerolinka ano a kontrolovali test na check-inu
Ahoj cestovatelé ✈️
Mám letenku na Kanáry, ale narazila jsem na informaci že od 16.3. nelze z Česka vycestovat. Let mám za 3 dny a začínám panikařit - opravdu mě nepustí na letadlo, pokud nejsem pendler nebo podobná výjímka?
Kdo jste nedávno někam odcestoval, kontrolují na letišti důvod cesty a jak to (pokud vůbec) lze obejít? Děkuji 🙏
@Polop dik. Myslel jsem, že nedej bože do Vídně, kde by problém být neměl. Chtěl jsem do Turecka s nima teď, ale když vidím ty místní rekordní nárůsty, tak jsem na vážkách.