Covid obecné téma
ticila2716 napsal(a):Nemusíš nic nahrávat, stejně je to k ničemu a ten test budou chtít vidět papírový, pokud ho budou vyžadovat.Prosím. Letim zítra s Ryanair z Pardubic do Španělska . Musím covid dokument nahrát u Ryanair v aplikaci ( je tam možnost a boarding pass mi to sice dá, ale je na něm napsáno - nebyl nahrán covid ) nebo stačí mít jen papír PCR klasicky a ukázat u GATE ? Je povinnost to uploadnout na Ryanair nebo ne ? Děkuji
Martin Vícha napsal(a):Nemusíš nic nahrávat, stejně je to k ničemu a ten test budou chtít vidět papírový, pokud ho budou vyžadovat.[citace="ticila2716"]
Prosím. Letim zítra s Ryanair z Pardubic do Španělska . Musím covid dokument nahrát u Ryanair v aplikaci ( je tam možnost a boarding pass mi to sice dá, ale je na něm napsáno - nebyl nahrán covid ) nebo stačí mít jen papír PCR klasicky a ukázat u GATE ? Je povinnost to uploadnout na Ryanair nebo ne ? Děkuji
[/citace]
Papír mám, jen to nechci nahrávat někam na Ryanair . Díky
Azory stále vyžadují PCR test a obávám se, že budou i letos přísnější než pevnina. Pár testovacích center (třeba aeskulab) nabízejí kloktací testy. Jsou uznávány mezinárodně? Nebo musím na výtěr z nosohltanu?
Zdravím,
mám dotaz ohledně tranzitu přes Francii do Španělska..... vlastní doprava,...PCR ...ano či ne
Předem díky za info
S přáním hezkého dne J.H.
Leoš Literák napsal(a):Tak to by mě taky zajímalo. Chystám se na Madeiru a mám v plánu test ze slin.Azory stále vyžadují PCR test a obávám se, že budou i letos přísnější než pevnina. Pár testovacích center (třeba aeskulab) nabízejí kloktací testy. Jsou uznávány mezinárodně? Nebo musím na výtěr z nosohltanu?
U některé země z článku výše bylo explicitně napsáno, že akceptují jen nosohltan. Námět na rozšíření cestovatelské mapy.
Ahoj, víte něco bližšího o testování covid pasu v papírovém formátu od 1.6.2021 také v ČR? Letím 4.6. tak mě to dost zajímá, zatím jsem o tom četla jen na seznam.cz.
Jsem z tohoto kousku papíru o PCR lehce nervózní. Skutečně to stačí při cestu do zahraničí? :)
Coinneach napsal(a):Jsem z tohoto kousku papíru o PCR lehce nervózní. Skutečně to stačí při cestu do zahraničí? :)
Mela jsem ten stejny😉.
Tak to je hodně úsměvný papír :-) . Ale vlastně se není co divit, prohlášení o prodělaném covidu vypadá podobně. Docela fraška
Coinneach napsal(a):Jsem z tohoto kousku papíru o PCR lehce nervózní. Skutečně to stačí při cestu do zahraničí? :)
taky potvrzuji že verze Zlínské nemocnice je skoro stejná a nikdy s ní nebyl problém. Stačí i v pdf v telefonu, nikdy s tím nikde nebyl problém.
hornych68 napsal(a):Zdravím,
mám dotaz ohledně tranzitu přes Francii do Španělska..... vlastní doprava,...PCR ...ano či ne
Předem díky za info
S přáním hezkého dne J.H.
jel jsem to před měsícem, spal na benzince v autě, jel jsem ČR dálnice , Německo dálnice , Francie jak kdy ( chtěl jsem bez myta podle Waze ) , Španělsko už zrušilo hodně mytnych bran, tak 90% dálnice a něco po stare . Z Německa do FR žádná kontrola, z FR do Španělska taky ne, ale policajti na hranici byli a kontrolovali jen ze Španělska do Francie ( PCR jsem měl ) , ale 2600 km bez kontroli a to mám CZ spz a jeli za mnou několikrát policajti
Coinneach napsal(a):Opavská nemocnice úplně stejná, číslo pasu neuvedou ani na výslovnou žádost.Jsem z tohoto kousku papíru o PCR lehce nervózní. Skutečně to stačí při cestu do zahraničí? :)
Zdravím,
koncem května se vracíme z Tenerife do Prahy s přestupem v Malaze. Chtěla bych se zeptat, jestli při návratu do ČR budou platit podmínky pro návrat z oranžové zóny (Kanárské ostrovy) nebo z červené zóny (pevninské Španělsko)? Na přestup na letišti máme cca 3 hodiny, budeme muset vyzvednout zavazadla a znovu se odbavit na let do ČR. Musíme se řídit podmínkami pro vstup do Španělska (např. PCR test) i v případě, že jenom přestupujeme?
Asi bude záležet, jestli to máte na jedné letence, nebo samostatně. A taky s jakou společností poletiš. Osobně považuji lety do Prahy jako zbytečnou komplikací. Vídeň je mnohem větší jistota.
Coinneach a Rosm, čo je na tom potvrdení čudné? To naozaj túžite byť očipovaní a elektronicky sledovaní na každom kroku? Na potvrdení je meno, dátum narodenia, dátum aj výsledok testu a oficiálna pečiatka s tel. kontaktom. Potvrdenie je aj v angličtine a ukrajinčine. Čo viac potrebujete? Pravosť potvrdenia sa dá veľmi ľahko overiť.
Či si bude nejaká autorizovaná osoba overovať pravosť je jej vec. Držiteľa potvrdenia to nemusí zaujímať.
@Martin Vícha - pokud chceš lehce obejít pravidla návratu a nemáš Vídeň 300 km od domu, tak asi ok. Ale ten dotaz je relevantní, ani jedna strana to na ofiko stránkách přesně nespecifikuje.
Tak hlavně, že je to i v ukrajinštině :)) Podobný potvrzení, také se spoustou textu v cyrilici, jsem dostal v Praze od Spadie. Holt taky ostravská firma :D
Nemáte někdo bližší info ke vstupu do Maďarska od 15.5.? Zachytil jsem info z počátku týdne, že by to mělo jít po první dávce očkování:
https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestuj..._v_cr.html
ale zde:
https://www.mzv.cz/budapest/cz/a...enich.html
je napsáno:
"Občan České republiky na základě dvoustranné dohody mezi Maďarskem a Českou republikou počínaje dnem 15. května 2021 může volně vstoupit na území Maďarska, pokud se prokáže Certifikátem o provedeném očkování nebo Potvrzeni o provedeném očkování (JPEG, 68 KB)."
bez bližšího vysvětlení, zda stačí 22 dní po první dávce.
Nevíte někdo jak to je s cestováním po první dávce 22 dnů ? Jde mi o to, ze certifikát dostanete až po 2 dávce a on-line je jen výpis kdy jste byl a čím očkován bez certifikátu ? Děkuji