Covid obecné téma
Na jejich vstupní podmínky jsem koukal a krátký výlet zavrhl.
Podle všeho musíš na check-inu předložit objednaný a zaplacený test na day-2, ačkoliv v Anglii už nebudeš. Jinak tě tam nepustí. Druhý důvod, proč jsem tam nejel, je, že do karantény při setkání s nakaženým strkají i očkované. Ale to jen na okraj.
LiborS: Řešil jsem to samé. Den příjezdu se bere dokonce jako den nula, další den je 1 a teprve prakticky 3. den je až den 2. Bohužel prý bez zaplaceného testu a kódu nejde dokončit jejich vstupní formulář. PRÝ !! Osobně jsem to nakonec nezkoušel a vykašlal se na to.
Ten test v Anglii se platí při provedení nebo dopředu? Jedeme od pátku do neděle a nebudeme tam ani 48 hodin. Nejde ten test objednat a pak zrušit když projdem check in na letišti?
Test na "Day 2" se plati pred vyplnenim PLF (passanger locator form). Po zaplaceni testu, ktery vam prijde na vami zvolenou adresu v UK (nejlevnejsi moznost, ceny zacinaji od £28) vam prijde email s reference cislem, ktere se musi zadat do PLF, bez toho vam nepujde PLF vyplnit. Test si udelate doma sami druhy den a vhodite do cerveneho Royal Mail boxu nebo primo do boxu od spolecnosti od ktere jste si test koupili. Test bohuzel vratit nejde, maji to docela promyslene.
A jak to prosím funguje v případě, že tam jedu jen na otočku na jeden den a nepřespávám tam tzn nemám žádnou adresu kterou bych mohla poskytnout?
Úplně stejně, ten "day 2" test se může udělat i v den příletu do UK nebo nejpozději druhý den. Jak to udělat s adresou netuším. Dala bych tam asi adresu místa kde se budete zdržovat během dne. Jinak na test se dá jít i do covid 19 center, je to walk-in test a ceny jsou okolo £100 např. ExpressTest.
If you will be in England for less than 2 days you still need to book and pay for a day 2 COVID-19 test. You only need to take the test if you are still in England on day 2.
Tohle je už dovedený do dokonalosti. Není důležitý na test jít, ale zaplatit ho.
Je to fakt hnus, jde jen o peníze, mám ten test objednaný dva týdny dozadu a ještě nepřišel.
Mozna to je blbost ,ale z Irska do UK je vyjimka a test ani karantena pro ockovane byt nemusi ,tak co to vyresit letenkou do Dublinu a pak letetet do UK ,pripadne z Dublinu prejet do Belfastu ,ale nevim jake podminky ted plati
No ale nepises v cem, teoreticky by to jit mohlo ,slo by jen o jednu cestu zpatky by se melo dat letet uz primo
Protože pokud jsi byl během posledních 10 dnu v rizikové zemi, tak na ten test prostě musíš. V tu chvíli je jedno, odkud přilétáš. Ta výjimka platí pouze pro ty, co byli v Irsku posledních 10 dní a nikde jinde.
Pokud vim tak pro mnoho zemi je CR zelena takze jaka rizikova ? Vojtech a spol zase bude zarazovat od pondelka dalsi zeme do cervenych,,, ale k tomu : kdyz uz tak kdo to zjisti ze jsi nebyl 10 dni v Irsku ? A neni teda Irsko podle CR cervene ? Vidis tu stupidnost vyjimky ? Proste jak se to komu hodi ,kdo vic tem svinim nasype do koryta o tom to je ,,ale precti si diskuzi lidi uz nemaji chut poslouchat tyhle covidove hysteriky ,,,
A dalsi dukazy tech pomatencu co nas ovladaji ,,,
Mikire ty jsi fakt dement na entou. Co do toho pleteš Vojtěcha a Česko? Bavíme se o podmínkách UK pro vstup do země. Přečti si to, než tu zase začneš krmit všechny svými domněnkami.
Jasne o podminkach do UK jsem napsal,netvrdim,ze je to realne pouzitelne i kdyz by se to asi risknout dalo a ze jsem do toho pripletl dalsi nesmyslne zarazeni jinych zemi do cervene kategorie to vadi proc? Oddelit to snad kazdy dokaze a podle toho ,ze jde hlavne o zeme kam se da jet koupat i na podzim je to evidentni naschval neockovanym a Nemecko je vhodne pro hodne lidi na odlet,takze dalsi naschval
No a co je v tom odkazu ? Kdo ti dokaze, ze jsi byl v poslednich 10 dnech jinde nez v Irsku? A jen otazka proc je Irsko na cervenem seznamu v CR ?
Anglani jsou magori v cele s tim svym Johnsonem hlavne ze patri k nejvic proockovanym stejne jako Izrael kde se to zase siri ....
Pekova je cenzurovana ? Clanek se mi otevre , ale po chvuli se stane necitelnym ...pravdu asi odbornik a ten kdo tomu rozumi rikat nesmi
Tak Novinky.cz a jejich diskuse je bašta popíračů očkování a Covidu obecně, to bych nedával za příklad. Nedávno někde vyšel článek, že očkování odmítaní hlavně lidé s nižší inteligencí, diskuse pod články na Novinkách a Seznamzprávy to potvrzují :-)
@mirjur ono je skoda se vubec jeste covidem zabyvat ,ona mozna nerozumi ,ale ma opacny nazor nez ostatni a to me vzdycky zajima, proc se mi to neotvira nevim
@Jardo neboj demence jeste nehrozi, selsky rozum vzdycky zvitezi
Zajímavé, jak si lidi se selským rozumem myslí, že toho o lékařství ví víc než doktoři 😃 A jak dokážou rozkrýt kdejakou konspiraci
Samozrejme Kacer je nadsazka .ale ono to neni vzdycky tak jasne vemte si kolik fakt blbcu je mezi temi co maji treba i dve vysoke skoly posvecene akreditaci a jen takova mala otazka z me praxe kamionaka ..prosel jsem dost firmem a treba v jedne byl majitelem a sefem byvaly kamionak a ten rozdil oproti nejakemu chytrolinovi s VS co nikdy sofera nedelal byl sakra znat Pristup k ridicum uplne jiny ,znalost problematiky jasna, takoveho sefa neslo nejakyma nesmyslama osidit ,kdyz mi nechal lezet sjety spojkovy talir s ryhama vedle kamiounu tak mi bylo jasne ,ze vi ze jsem kamion kolikrat rozjizdel na trojku a tak by se dalo pokracovat v ruznych figlech a oborech a to zadna VS nenauci Teorie je jedna vec a praxe druha
A covid ? Na to skutecne neni treba byt lekar ani epidemiolog Nakonec zadny kvalitni lekar ani odbornik z oboru neprizna verejne co si o covidu mysli ..neni v jeho zajmu si kompilikovat karieru a zivot Naopak cim vetsi nesmysl vymysli tim lepsi koryto.....Docela by asi bylo zajimave se se skutecnym odbornikem pobavit mezi ctyrma ocima Mnoho restrikci proste bije do oci a nemaji zadne seriozni opodstatneni a to se da selskym rozumem vyhodnotit naprosto snadno a hlavne logicky Kolikrat staci klast logicke otazky a mily odbornik zacne blekotat a nebude vedet co ma na ne odpovedet a bude mlzit a vymyslet omacku