Ahoj, začínáme přemýšlet o podzimním dobrodružství a zdá se nám celkem otevřený Karibik - Kuba, Dominikána, Jamajka, Bahamy, ale klidně i menší ostrůvky... byl jste tam někdo od začátky korony, nebo znáte někoho, kdo vám o tom vyprávěl? Zajímalo by mě, jestli je nějak výrazněji omezený ostrovní život, jak se místní koukají na turisty a podobně. Budeme mít asi víc času a chtěli jsme stihnout třeba dvě země, ale co jsem koukala, tak "island hopping" se praktikuje asi spíš u menších ostrovů (?), mezi Kubou/Jamajkou/Dominikánou atd. to není žádná sláva. Nevím, jestli to tak bylo vždycky, nebo až teď s koronou. Máte nějaký postřeh nebo tip ohledně cest mezi většími ostrovy? .
Ahoj, začínáme přemýšlet o podzimním dobrodružství a zdá se nám celkem otevřený Karibik - Kuba, Dominikána, Jamajka, Bahamy, ale klidně i menší ostrůvky... byl jste tam někdo od začátky korony, nebo znáte někoho, kdo vám o tom vyprávěl? Zajímalo by mě, jestli je nějak výrazněji omezený ostrovní život, jak se místní koukají na turisty a podobně. Budeme mít asi víc času a chtěli jsme stihnout třeba dvě země, ale co jsem koukala, tak "island hopping" se praktikuje asi spíš u menších ostrovů (?), mezi Kubou/Jamajkou/Dominikánou atd. to není žádná sláva. Nevím, jestli to tak bylo vždycky, nebo až teď s koronou. Máte nějaký postřeh nebo tip ohledně cest mezi většími ostrovy?
Jo, párkrát jsem tam byl. Hezký, málo lidí, ale sakra draho... včetně testů a opruz splnit podmínky cestování. Taky celkem pakarna, kde byly jen essential shops open. Ovšem stálo to za to, teď už to asi bude masovka.
Před týdnem jsme se vrátili z Dominikány, ale byli jsme v hotelu s Al s německou CK na jižním pobřeží. Krom dvou výletů po moři jsme jinde nebyli, od jiných turistů jsme dostali informaci, že se nedoporučuje v současnosti půjčovat auto z bezpečnostních důvodů. Jinak roušky ve vnitřních prostorách všude a ani v plážovém baru bez roušky nikoho neobsloužili.
Ahoj. Můžu se zeptat, jaký karibský ostrov byste doporučili, co se týká bezpečnosti pro samotnou ženu? A nejlépe kde by se mluvilo anglicky a španělsky. Chtěla bych odjet tak na 2-3 měsíce a zažít si tamější život plus by bylo super, kdybych tam alespoň za trošku peněz mohla někde pracovat...samozřejmě spíš načerno...Díky za tipy.
Ahoj, Dominikánská republika se mi zdála poměrně dost bezpečná, navíc v Las Terrenas existuje česká hospoda s českým majitelem, který už to tam provozuje řadu let, Zubr Beer House & Restaurante, u něj by ses určitě mohla poradit o práci.