Přílet do Thajska.
Prosím, kdo byl v poslední době v Thajsku, chtěla bych vědět, jak je to s příletovým formulářem. Dostanu ho v letadle nebo musí být nějak vyplněn předem? Naposledy jsem letěla do Thajska v roce 2019 přes Singapur a už si nevzpomenu, jestli jsem něco takového vyplňovala. Letím s Emirates PRG-DXB-BKK-USM, v březnu. Na stránkách mzv.cz píšou, že se příjezdový formulář vyplňuje, ale nic víc. Předem moc děkuji za každou odpověď.
V polovici novembra som nič nevyplňoval, v lietadle z Jeddahu, ani z Kuala Lumpur ho nikto neponúkal, a nevidel som ho ani na letisku v Bangkoku, ani v Chiang Mai. Pasovák sa ma opýtal, či som turista, ako dlho budem v Thajsku, či mám zabezpečené ubytovanie a ktoré miesta v Thajsku plánujem navštíviť. To bolo všetko. Okrem pasu som mu podal aj spiatočnú letenku, ale poriadne sa na ňu ani nepodíval.
Žádný příletový formulář už není. Musíte jen doložit, že do 45dni opustíte Thajsko (letenka, jízdenka na lod'/bus). Dále je povinnost doložit hotovost (20tis thb, nebo ekvivalent). Kontroluje se i ubytování na první dny a pojištění (tyto povinosti nikde uvedené nejsou, ale často se požaduje).
Kontroluje se to zřídka. Nemusíte mít bht, ale ekvivalent v usd/eur. Je to sice asi 1 ze 100, ale pokud si vyberou vás, tak jste v P. Doporučuji dodržovat nařízení v jakékoliv zemi ;)
Na druhou stranu, by mělo stačit se prokázat jen bankovní kartou, na které je aspoň ekvivalent té částky v bahtech.
Takováto nařízení ohledně možné kontroly peněz má asi spousta zemí, ale v praxi to ve většině z nich použijí jen na lidi, u kterých mají nějaké podezření. S dostatečnou hotovostí dnes cestuje málokdo a jistě by stačilo přihlásit se do internetového bankovnictví a ukázat stav na účtu. U karty nevím, jak by se dalo prokázat. Kdo má obavy, asi by bylo naprosto dostačující, ať si před cestou vytiskne výpis z účtu.
Když myslíte... už pár lidí letělo do okolních zemí si vybrat z bankomatu ;) v lepším případě s vámi k tomu bankomatu dojdou, když se dobře vyspí (před kontrolou nejsou)
Sorry, ale máš na toto podivné tvrzení nějaký odkaz? Tady jsem třeba našel, že i u Bangladéšanů stačí výpis: https://www.vfsglobal.com/thaila...isa-TR.pdf
How much bank balance required for Thailand tourist visa? Evidence of adequate finance e.g. Current Bank Solvency and Bank Statement of the last 6 months with satisfactory transaction ( at least 20,000 Baht per person and 40,000 Baht per family OR 60,000 Taka per person and 120,000 Taka per family )Jako nenechat se pustit do země, protože nemám cash, když je 100 metrů za imigračním bankomat vyžaduje hodně velký komunikační neskill
Tady je oficiální z thajské ambasády:
https://www.mzv.cz/jnp/cz/encykl.../visa.mobi
Je to tam celkem čerstvě aktualizované.
Kontroluje se opravdu výjimečně, ale i tak doporučuji dodržovat platná nařízení. Kterýkoliv Čech žijící v Thajsku vám to potvrdí (ve skupině na fb "Češi a Slováci žijící v Thajsku" si to můžete potvrdit). Určitě spustíte zajímavou debatu 😉
P.s.: zde je to také: https://www.cestujlevne.com/pruv...ajsko/viza
Jan Vidim napsal(a):hele je to o náladě úředníka, někdo vás prostě za tu čáru pustit nemusí. Ale ať si každý dělá co chce. Hotovosti to moc není (cca 13tis Kč a směnárna Super-rich u vlakové stanice na letišti je velmi vyhodná)Jako nenechat se pustit do země, protože nemám cash, když je 100 metrů za imigračním bankomat vyžaduje hodně velký komunikační neskill
Já s tebou souhlasím Barney, jen jsem se fakt naučil, že všude na světě se stačí usmát ,chovat se slušně a snažit se domluvit. Lidi z 99 % nejsou hajzlové a tak se to vždy nějak domluví.
Je jasný, že když tam celníka půjdeš hrotit, že to asi nedopadne.
Barney1987 napsal(a):P.s.: zde je to také: https://www.cestujlevne.com/pruv...ajsko/viza
Ale tam je napsáno:
Ve velmi ojedinělých případech můžete být požádáni i o předložení zpáteční letenky či prokázání dostatku finančních prostředků (20 000 THB na osobu nebo 40 000 THB na rodinu) např. výpisem z účtu .
To, že jinde píšou v hotovosti (a nejen u Thajska), neznamená, že neuznají výpis z účtu. Že je výhodné si do Thajska přivézt USD, je jiná věc.
USD určitě bez problému. Na webu MZV se píše: ...(případně ekvivalentní částku v některé ze světových měn).
uprimne sa mi zda toto zbytocna paranoja. ved ide sa do thajska kam prudili/prudia tisicky cestovatelskych analfabetov, ktori o takychto veciach nemaju ani sajnu.
Je zbytočné sa s tým trápiť. Na bezproblémový prechod je mať najlepšie pas s pečatkami a ktorý prešiel aspoň raz cez čítačku pasovákov. Na otázku koľko mám peňazí, vždy odpovedám, že platím kreditkou, hotovosť vybriem z bankomatu debetkou a mám asi 200 €/USD v hotovosti. Potom zvyčajne nasledovalo prelistovanie pasu s pohľadom na pečiatky a následné buchnutie vstupnej pečiatky.
Naozaj by som sa s tým netrápil.
Moc děkuji všem za odpovědi ohledně příletového formuláře. Mrzí mě, že se teď diskuse zasekla na dohadování o tom, zda mít v peněžence 20k THB nebo ne. Nejsem zvyklá s sebou tahat moc hotovosti, ale pro jistotu ještě nějaké dolary dokoupím a budu mít výpis z banky, snad to bude OK.
V roce 2018, kdy jsme byli v Thajsku poprve po nas chteli dolozit uplne vsechny podminky: letenka ze zeme do 30 dni; cash (mel jsem ekvivalent v EUR na osobu + vypis z uctu jako alternativu); platny pas; popis nasi planovane cesty vc. adresy prvniho ubytovani;
Letos, pred cca. 14 dny jsme prileteli do Thajska a imigracni urednik nechtel videt absolutne nic a rovnou nam dal jen razitko.
Takze zalezi na urednikovi a asi na aktualni situaci. Nemeni na tom ale to, ze lepsi je mit vse nachystane kdyby to "nahodou" chteli.
Rada, lepsi je jet do Thajska s hotovosti USD, nebo EUR, protoze temer vzdy se dostanete na lepsi kurz v smenarne na THB, nez delat vybery z karet.
Kazdy bankomat vam nauctuje poplatek 200-500 THB za vyber + vam neda vice jak 10000 THB nebo 20000 THB; vyse poplatku a max limit vyberu zalezi na typu bankomatu. Samozrejme nepocitam do toho pripadne kurzy a poplatky vasi banky.