Vaše lety 2024
romancient napsal(a):[citace="Michal Jakubík"]
Já letošek zahájil 2. ledna 2025......
....
Marrákeš - Féz A320 Air Arabia
Ještě něco vložím... Ideálně marocký vnitrostátní Ryanair a Royal Air Maroc .
Udělej si hlavně velké časové mezery, v Maroku ani jednou jsem neodletěl načas, a to jak s Ryanem tak i s Air Maroc. Je tam nějaký hustý provoz 😅
[/citace]
Hele, nakonec jsme Antiatlas nedali, jen jsme jim projížděli a stavili se v sousedním Rífu.
Na vnitrostátních letech (dvou...) jsme zpoždění neměli. U jednoho jsme dokonce přiletěli dřívě. Air Arabia mi teda na krátké lince přišla daleko lepší než Royal Air Maroc.
Na to, jaký hejt tady Casablanca dostala, tak se nám vcelku líbila. Al-Boraq super a taky na čas.
Místo Jižní Koreji nakonec bude první dovolená roku 2025 v Japonsku.
Proletěli jsme:
Casablanca - Frankfurt (Lufthansa A320)
Frankfurt - Krakov (Lufthansa A320)
a čeká nás
Vídeň - Peking (Air China A350-900)
Peking - Tokio Haneda (Air China A330-300)
Tokio Narita - Nagoja (Japan Airlines 787-8)
Ósaka - Fukuoka (Pīchi Abiēshon A320)
Fukuoka - Naha (All Nippon Airways A321)
Naha - Peking (Air China 737-8)
Peking - Vídeň (Air China A350-900)
v následujících dnech chci booknou nějaký víkend o Velikonocích. Chtěl jsme Mongolsko, ale Eznis už asi nelítá, tak bude Evropa. A v létě poletí asi celá famílie, tak to musím ještě vymyslet něco levněho.
Leden
Praha - Mombasa RT LOT 787 business (to jestě lítal poradnej lieflat pro Čedok..)
Únor
Praha - Doha RT (Qatar 787)
Březen
Praha - Amsterdam - London City (premiéra na LCY, bohužel špatný approach)
London Heathrow - Praha (BA A320 biz - super salónky CX,QF)
Duben
Praha - Dubai DWC QS 737 (Smarti byli ok a premiéra na DWC taky vpoho)
Dubai - Praha FlyDubai 737 Max Business (levnej upgrade, ale recliner)
Květen
Praha - Atheny - Cairo (upgrade do bizu na 2. sektoru za 50eur kvuli kufru a salonku)
Cairo - Doha - Sao Paulo Qatar Qsuite business (super fare z CAI)
Sao Paulo - Montevideo
Montevideo - Buenos Aires (Aerolinas Argentinas - skyteam priority ignorujou)
Buenos Aires - Santiago - Rio (divert do Sao Paula)
Sao Paulo - Rio De Janerio (následující den - 2. pokus)
Rio De Janeiro - Sao Paulo - Montevideo - Sao Paulo
Sao Paulo - Doha - Praha (Qatar Qsuite business)
Červen
Praha - Lisabon TAP ( za míle na Taylor Swift, vše bylo vyprodané a předražené)
Lisabon - Genova - Praha (ranni Easyjet a 10hodin v GVA, nejhorsi napad, uz nikdy)
Praha - Split RT Smartwings 737 (knedlo zelo vepřo maj dobrý a líčka taky!)
Červenec
Praha - Londýn - Los Angeles British Airways biz Club Suite (fajn produkt!)
Los Angeles - Honolulu Delta 767 (zrovna stara hruza, at to vyhodej)
Honolulu - Las Vegas Hawaiian (hned po vzletu divert zpet na HNL, z duvodu zavady na letadle, byl jsem docela posranej)
Las Vegas - Los Angeles Delta B737
Los Angeles - Londyn - Praha (American a British business, AA nic moc, ale zmrzky maj dobry)
Praha - Londýn RT (British Airways opět, tentokrát kvůli FIA)
Srpen
Praha - Frankfurt - Dusseldorf
Dusseldorf - Mnichov - Zurich - Milano - Frankfurt - Mnichov - Praha (to je tak, když člověk dostane misconnection a může si dělat s letenkou co chce a potřebuje segmenty na Senatora)
Září
Praha - Marsa Matruh RT (Smartwings Max)
Praha - Helsinki - Shanghai (Finnair A350 nový business class, vlastně jsem si ho zamiloval, ta postel je skvělá)
Shanghai - Hong Kong - Bangkok (se statusem jsou CX jedni z nejlepších po Asii)
Bangkok - Tokyo (JAL B787-9 business studio - super amenities!!)
Osaka - Tokyo (ANA StarWars Livery - hezký themed letadlo)
Tokyo - New York (JAL nový A350 business, lepší jak Qsuite, neskutečný!)
New York - Singapore (Singapore Air A350-900ULR nejdelší let světa v business class vlastně docela zklamal, nic speciálního, ani pyžamo nedávaj...)
Singapore - Hanoi (Singapore Air A350 biz)
Hanoi - Doha - Praha (Qatar Airways 787)
Říjen
Praha - Dubai - Doha (FlyDubai 737 Max biz - nejoblíbenější narrow-body produkt!)
Doha - Dubai - Praha (FlyDubai 737 max biz)
Listopad
Praha - Paříž CDG (ČSA A220-300 inaugural - voňavá novota)
Paříž - Praha (Smartwings 737-700 - snad se jich brzy zbaví)
Praha - Paříž AirFrance biz (pro změnu zase Paříž)
Paříž - Abu Dhabi Etihad A380 First class apartment (první sprcha v letadle a neskutečnej zážitek, díky super upgradu z bizu za 40k mil)
Abu Dhabi - Male Etihad B787 biz
Male - Abu Dhabi - Frankfurt (Etihad First + biz B787)
Frankfurt - Praha Lufthansa A320 biz
Prosinec
Praha - London Stansted (B737 Ryanair Max - štěstí na most!!)
London City - Amsterdam - Mexico City (KLM biz B787 - novoroční super deal za 15k)
Mexico City - Monterrey - Madrid (AeroMexico B787-9 biz fakt překvapil! Mají i bar v galley.)
Vypada to na zdarily rok se zhruba 75 lety!
To kvetnove poletavani mezi GRU, MVD, EZE, SCL, GIG asi nebylo vse s Aerolíneas Argentinas, ale asi i s Latamem ci jinymi?!
A v listopadu i po 26.10.2024 slo letet s ČSA: PRG-CDG? Nebo nejak pod Smartwings?
@Jakub: ajo, děkuju, vše bylo LATAM kromě letu MVD-AEP s Aerolineas Argentinas :) Pěkně mě tam vymáchali... Protože v Argentině byla stávka, všechny lety zrušeny, tak jsem letěl přes SCL do Ria, ale v Riu zavřeli letiště takže zpátky divert do Sao Paula, tam kde jsem začal tvl :D .. byl jsem tam SP v jednom týdnu asi 5x haha..
ČSA stále lítá lety mezi PRG-CDG na jejich A220-300, tohle byl inaugurální let. Značka stále funguje a zaměstnanci stále jedou jako ČSA.. jen to je papírově pod Smartwings, aby nemuseli platit dvě licence... Co jsem slyšel, tak ČSA teď má nad QS v některých ohledech docela slovo, ale to je asi jinam do fóra.
A v Brazilii s Latamem to bylo vse jen mezi GRU a GIG? Tedy zadne CGH, VCP, SDU? (temer s jistou ne RRJ).
Nebyla chut si tam zakomponovat malou Cessnu 208B Grand Caravan (s 2+9 sedadly a jednou vrtulkou)? Leta mezi CGH - RRJ nebo naopak. Avsak tusim, ze to zrejme kvuli skladance letu na jedne rezervaci asi nebylo mozne ...
Nebo probehlo aspon famozni pristani ci vzlet na/z SDU primo v centru Ria?
prosimte, melo to byt SDU... ale byl tam cancelled flight a pak dokonce divert do GRU...
a ted aktualne dneska jsem zase v GRU a mel jsem letet LA3550 GRU-SDU a nasednem do autobusu a let zrusenej :D .. takze OPET po třetí rebooked na GIG, protoze na jSDU uz neni zadny misto. Asi se mi ten Santos Dumont nikdy nepovede, achjo.
Ale dekuju za tip na Cessnu od Azulu! :) nekdy priste, az zase seberu odvahu zkusit SDU haha
No ale pozor, aby ti tú Cessnu z RRJ nezrušili ako mne… a to rušenie je, vraj kvôli počasiu, dosť časté
Uz tomu bude rok (30.1.2024), co se mi touto Cessnou 208B Grand Caravan od Azul Conecta podarilo letet na lince CGH - RRJ, a byl to skvely zazitek!
Vyhledy nejen pres ramena pilotu, ale hlavne z okenka na algomeraci Sampy, obri prehradu Paraibuna, rajske plaze Ubatuby i ostrova Ilha Grande, piscinu Marambaia, a konecne vzdalene ctvrte Ria: Recreio dos Bandeirantes, Barra da Tijuca, Jardim Oceânico, i majestatni skalu Pedra da Gávea mi zustanu nejen na fotosnimcich, ale i dozivotne v pameti.
Pravdou je, ze me uz predtim neznepokojovala dost znacna mira zruseni techto letu (taky jsem podezrival Azul z nedostatku pilotu nebo naopak nedostatku pasazeru). Nastesti jsem se na miste odletu (sãopaulskem letisti Congonhas (CGH)) dozvedel, ze k obcasnemu ruseni letu dojde prave pouze z duvodu pocasi (deste, atd. dle vyhodnoceni pilotu). Z nedockavosti jsem si dokonce na prepazce bez problemu nechal bezplatne zmenit let z 15:10 na 13:40. (Leteli jsme jen 3 pasazeri a 2 piloti).
V roce 2025 je pry mozno s touto Cessnou letet az do/z 55 brazilskych mest. Dost je jich i v severovychodni (casto poustni a pustejsi) casti Brazilie, kde deste temer nehrozi. Vcetne takzvane Cesty Emoci ( Rota das Emoções ) - linka asi se 3 mezipristanimi.
https://www.tudodeviagem.com/202...rece-voos/
Jinak samozrejme v okoli Rio de Janeiro z tamniho maleho letiste Jacarepaguá (RRJ) je mozne podniknout Cessnou lety na techto linkach:
Rio de Janeiro, Jacarepaguá (RRJ) - São Paulo, Congonhas (CGH)
Rio de Janeiro, Jacarepaguá (RRJ) - Campinas, Viracopos (VCP)
Rio de Janeiro, Jacarepaguá (RRJ) - Belo Horizonte, Confins (CNF)