Zdravím cestovatele,  Hledal jsem zde, ale moc odpovědí jsem nenašel.  Máte někdo doporučení jak a kde řešit roční (dlouhodobé) cestovní pojištění?  Hodláme s přítelkyní zhruba rok+ cestovat po světě (do ČR se během cesty vracet nebudeme) a hledáme nejlepší způsob jak to vyřešit.  Díky za všechny rady a tipy.  Ondra   .

Dlouhodobé (roční) cestovní pojištění

Založil ve fóru Co se nevešlo

5 reakcí

Zdravím cestovatele, 

Hledal jsem zde, ale moc odpovědí jsem nenašel. 

Máte někdo doporučení jak a kde řešit roční (dlouhodobé) cestovní pojištění? 

Hodláme s přítelkyní zhruba rok+ cestovat po světě (do ČR se během cesty vracet nebudeme) a hledáme nejlepší způsob jak to vyřešit. 

Díky za všechny rady a tipy. 

Ondra 

0

Skus pozriet https://www.truetraveller.com/ davnejsie ked sme isli na rok do zahranicia sme vyuzili to, bola to cenovo najpriatelnejsia moznost vtedy.. treba ale porovnat s inymi ako to je teraz...

0 Citovat

Obnovím téma: máte nějaké aktuálnější tipy/zkušenosti s dlouhodobým cestovním pojištěním? Díky.

0 Citovat

Zásadním tipem je mít ve smlouvě, že cestovní pojištění trvá celý rok bez přerušení zahraniční cesty (podívat se do dokumentů výluk, všeobecných podmínek pojišťovny).  Primárně se zaměřit na pojištění zdraví, pojištění věcí brát sekundárně nebo zredukovat - protože je to složité v dokazování tam ve světě,kde se sotva domluvím a vystaví kvalitně potřebný úřední/policejní dokument, v podstatě jde pojištovně o to předložit důkaz, že se ztrátě/krádeži nedalo proaktivně zabránit, protože byl např. cizí kvér u hlavy ;-) Ztráty a problémy při přepravě neřeší pojišťovna, ale přepravce (zase ty výluky).

0 Citovat

"...Primárně se zaměřit na pojištění zdraví, pojištění věcí brát sekundárně nebo zredukovat - protože je to složité..."

S tým v podstate súhlasím, len by som možno doplnil k tomu zdraviu aj poistenie zodpovednosti za škody.

0 Citovat

Nakonec jsme zvolili http://www.truetraveller.com . I nejnižší verze má při akceptovatelné ceně dobré krytí - léčebné výlohy/repatriace 10 mio €, zodpovědnost za škody 1 mio € atd. Pojistitel je ve finále AXA. Na tu nejen na CL někteří nadávají, ale snad na každou pojišťovnu někdo nadává...

0
5 reakcí