Tranzitní vízum pro prestup v dxb pro občana bez bezvisoveho styku
Zdravím Cestovatele,
Sháním letenku pro kamaráda z Tanzanie,, má platne schengen visa, ale jinam moc bez visa nesmi
Řeším pro něj let z Tanzanie, líbí se mi fly dubai a wizz do Budapesti. Ale je tam přestup v Dubaji,, kde potřebuje transit visa
Volal jsem do fly Dubaj i student agency, ale všude tvrdí, že to musí řešit on doma u sebe
Ale zde píšou, že to řeší aerolinka
https://u.ae/en/information-and-...ansit-visa
Tak jsem zmateny, poradte prosím
Díky
Máte dvě letenky. Být to jedna od jedné společnosti s přestupem v Dubaji, tak by to aerolinka řešit mohla. Takhle možná potřebuje i normální vízum do Emirátů.
Na shovívavost pracovníků na check-in přepážce bych nespoléhal. V Dubaji možná bude muset opustit tranzitní prostor, aby se přesunul na druhý let nebo vyzvednout zavazadlo a znovu ho odbavit u další check-in přepážky.
Jj, podobně jsem přestupoval v CAI, na dvě různé letenky. A komplet proces tam i ven, i když fyzicky to šlo jen přes tranzit.
CAI neni DXB. Kazde letiste je jinak usporadane.
predpokladam, ze pokud poleti z tanzanie, tak sebou asi potahne vic, nez jen prirucni zavazadlo, a tedy uz jen nutnost odbaveni v dubaji znamena opusteni tranzitniho prostoru.
Pokud potřebuje vízum, tak bez něj ho už ani nepustí do letadla při odletu. Nejlepší volba je letět rovnou do EU, nebo přestup jinde - třeba Turecko (pokud nemusí mít také vízum).
Věci moc nebude. Letí na týden
To odbaveni mi nedošlo, zkusim ho ukecat pouze na kabinovku
Otázka je zda fly dubai a wizz mají stejný terminal, pamatuji ještě doby, kdy wizz lital na DWC
thcom napsal(a):Věci moc nebude. Letí na týden
To odbaveni mi nedošlo, zkusim ho ukecat pouze na kabinovku
Otázka je zda fly dubai a wizz mají stejný terminal, pamatuji ještě doby, kdy wizz lital na DWC
Ne, nemají stejný terminál. ZNZ je u fly dubaj jedna z destinací, který lítaj z T-3, wizz pak lítá z T-2
níciméně, ani s tou kabinkou ho do letadla nepustí, pokud to vízum mít nebude, takže tady je zbytečné cokoli řešit.
Aby ho pustili do letadla, musel by to mít na jedné letence od jedné letecké společnosti.*
I tak se můžou uplatnit různé výjimky, kdy i pro přestup potřebuje vízum. A letenka od Kiwi není letenka od 1 letecké společnosti.
On ten terminál 2 nemá ani napojení na metro a z 1 a 3 se tam musí autobusem, protože je na druhé straně letištní plochy.
jasny, uz jsem nasel komplet s flydubai dokonce do prahy, za peknou cenu
tam uz nebude problem, ne ?
dekuji
On je flydubai tak trochu lowcost. Asi 8 let zpatky jsme s nimi leteli PRG-DBX-BKK. Kamarada s ukrajinskym pasem tehdy nepustili v PRG na palubu, protoze nemel pasovou fotku, kterou podle jejich systemu potreboval k vyrizeni on arrival visa v Bangkoku(v realu v cilove destinaci nikdo zadnou fotku nechtel nehlede na fotoautomaty, ktere tam byly pred pasovkou, ale to je jiny pribeh).
Koupil si tehdy ne uplne levnou jednosmernou letenku na dalsi den s Emirates, aby si nezkazil dovolenou.
Pointa, proc to pisu ale je, ze ackoliv mel na jedne letence PRG-DBX-BKK a zpatecni cestu BKK-DBX-PRG, zpatecni letenka mu neproletenim prvnich dvou letu nepropadla a bez problemu s nami letel zpatky. Takze je otazka, nakolik bere Fly Dubai vice letu objednanych soucasne za jednu letenku.