Půjčení auta v Malpense
Tak se trochu dívám po cestě do Itálie v září. Ceny na MXP jsou jako za starých časů, tak si říkám, proč ne :) Půjčení auta na MXP je trochu jiný level. (30-35E za den u nejmenších nákupních tašek). Nemáte někdo prosím nějakou aktuální zkušenost, zda se ceny sníží? V září už přece žádný Ital necestuje :) Na vrácení na jiném místě jsem se ani neměla odvahu podívat. Projela jsem billigermietwagen, rentalcars, discovercars - to kupodivu vychází nejlépe. Děkuji mnohokrát ;)
Tohle je Itálie, ne Mexiko, 20 euro to stát nebude, spíš od 40-45/den výše a těch uvedených 30-35 je určitě bez pojištění.
Já vidím na discovercars ceny nižší. Např. na 3 dny začátkem září od 65 eur, na 5 dní od 93 eur a ve 2. půlce září je to ještě levnější. Dívám se se slevovým kódem, ale ten šetří jen na provizi a nesnižuje cenu půjčovny, takže rozdíl je pár procent. Pokud cena klesne, může se to drobnou změnou času přerezervovat na aktuální cenu.
@Sue: V Mexiku je podle mých loňských zkušeností půjčení auta dražší než v Itálii. Pojištění je v ceně, ale je tam samozřejmě spoluúčast (jako téměř vždy při vyhledávání přes srovnavače) např. 1200 eur. Na to si většina lidí platí externí pojištění spoluúčasti viz mnohé diskuze.
Už nevím, ale asi jsem se tam nějak registroval a od té doby mi pravidelně chodí maily, kde na to kliknu a počítač nebo mobil si to pak pamatuje po čas platnosti. Nevím, jestli je to přenosné, ale zkus zkopírovat link:
V půlce března jsem měl v Bari půjčen Citroen C3 nebo podobné za 10,25 € / den.
Chce to průběžně sledovat ceny a provést klidně novou rezervaci a původní zrušit. Při nedávné rezervaci ve Španělsku jsem se z počátečních 52 € / den za Opel Corsa or similar v manuálu dostal na 32 € / den za Oper Astra or similar v automatu! Přerezervoval jsem to 7x během čtvrt roku...
Mandre napsal(a):Levne by bylo kolem 20€/den, mesice predem, na poslední chvili i 100€/den.
To neplatí vždycky, často ceny několik dní až týdnů před odletem klesnou i o desítky procent oproti cenám před pár měsíci. Chce to průběžně sledovat ceny.
Já teď v Anglii taky přerezervovával, z 40 liber na den půl roku dopředu na cca 20 liber měsíc dopředu a pak už to šlo zase nahoru.. nejmíň 5 cancellů, ze mě museli mít radost :D Nakonec ze mě stejně dostali nějaký prachy za to, že kreditka nebyla na jméno řidiče ale spolucestujícího a to by prý pojišťovna neuznala.. hlavně že sem s tím nikdy dřív problém neměl.
Kreditka na jméno řidiče je standardní podmínka a pokud si pamatuju, vždycky to v půjčovně důsledně kontrolovali.
Tak ja treba sledovala Černou Horu od ledna, kdy jsem bookovala za 20€/den a jen to stoupalo na 45€🤷
Jinak právě teď v MPX za 19,85 € / den v náhodném termínu začátkem září.
Libor_S napsal(a):Už nevím, ale asi jsem se tam nějak registroval a od té doby mi pravidelně chodí maily, kde na to kliknu a počítač nebo mobil si to pak pamatuje po čas platnosti. Nevím, jestli je to přenosné, ale zkus zkopírovat link:
https://www.discovercars.com/?pr...495b4be3fc
Díky, vyzkouším ;)
Děkuji všem za užitečné postřehy a tipy. K blábolům @Aguero se nevyjadřuji ;)