Web na tůry .
Existuje nějaký celosvětový, evropský atd. atd s doporučenými trasami na tůry?
Jedeme teď do Černé Hory - Durmitor a chceme to trochu prochodit. Nedaří se mi ale nikde najít žádný web, kde by byly vypsané různé trasy, s předpokládanou délkou, výškovým profilem atd.
Ano, vím, že můžu zadat cíl a přes mapy.cz vidím trasu a i výškový profil, ale hledal jsem něco, jako dřív fungovalo třeba na ferraty přes stránky viaferraty.cz, kde byla trasa popsaná krátkým cestopisem s osobní zkušeností a doporučením a varováním, těch co to šli.
Tady jsem naštěstí našel pro inspiraci cestopis s pár trasama, ale když hledám přes Google, tak mi to najde jen reklamy, na různé společnosti pořádající výlety a nebo nicneříkající články a cestopisy.
Ptám se na "celý svět", protože máme pak v plánu další země a situace je hodně podobná.
DÍK.
Ked sme chceli ist v Macedonsku na turistiku sme sa pytali na odporucania miestnych. Asi nie to co si chcel pocut ale fungovalo to super ;)
Děkuju.Teď jsem objevil, že trasy (aspoň) se dají najít třeba na Garmin Connect - plánování. Ale jde vidět jen kudy kdo chodí, ale bez času a samozřejmě bližšího popisu.
Občas používám Komoot. Vyhledává automaticky generované trasy, ale na nich se pak dá proklikat na tipy od těch, co to šli.
Mě se vcelku osvědčila apka outdoor active. Kvalita popisu túr je různá od základní po podrobný popis, túry jsou většinou doplněné o fotky. Používal jsem jí například ve Finsku, Norsku, Ománu.
Barney Flyer napsal(a): Zkuste Alltrails.comNa ALLTRAILS bacha. Jednou jsem měl placenou verzi, na rok, a pečlivě jsem zadal zrušení opakovaní předplatného. Platbu si ty svině strhli znovu. Zapsal jsem si do diáře konec období, a měsíc před jeho koncem jsem opět zrušil předplatné. Přesto jsem měl v emailu každý den upomínky, že mají v systému neplatnou karta, a ať doplním jinou, že chtějí roční poplatek. Upomínky přestaly chodit po třech lakonických odpovědích "Fuck off". Jak dostatečně funkční je zdarma verze neumím posoudit.