Emiráty - placení kartou/cash
Kde všude potřebuju v Dubaji a Abu Dhabi hotovost? Budu projíždět cca 1-2 dny, ubytování v hotelu, MHD a jídlo v nějakém foodcourtu v obchoďáku předpokládám platbu kartou. Přemýšlím o tom, kolik můžu potřebovat peněz v hotovosti na něco typu cetka z tržiště nebo drobné občerstvení u nějakého stánku, na pláži apod.?
Byl jsem dva dny, zvládnul jsem to bez hotovosti komplet. Jestli plánujete cestu v následujících dnech a nějaký procházky městem nebo po pláži, tak hodně štěstí - vycházeli jsme přes noc i tak díky vyšší vlhkosti dost brutusně. 😀
Ne, jedu až v zimě, ale nikdy jsem v SAE nebyla a vím, že půjdu do staré Dubaje a taky na pláž, kde předpokládám, že by se mohla vyskytnout potřeba hotovosti, ale nemám vůbec žádnou představu kolik a tak. Nebo třeba v případě nutnosti vzít taxi apod.
Vlado, i na starém tržišti (včetně svezení loďkou přes Deira Creek) nebo třeba zmrzlinu na pláži? Chápu, že se dá v Dubaji fungovat bez hotovosti a někdo jí nepotřebuje, ale mě jde právě o případy, kdy bych ji naopak potřebovat mohla.
Děkuji všem za info.
Emiráty jsou několik světu v jednom. Pokud se budete snažit tlačit na pilu a jet nalevno. Cash určitě potřebujete. V nějaké pákistánské nebo indické restauraci stranou mrakodrapů, kde vaří za pár dirhamů může být problém platit kartou. To samé v menších potravinách typu večerka.
Pokud budete mít značkový hotel, vymetat mainstreamové atrakce a chodit do velkých nákupáků ke známým značkám, hotovost potřeba nebude.
baca12 napsal(a):Tak si neake drobne zamen a nestresuj :)
Jo, to mám právě v úmyslu, jenom vůbec nemám představu kolik by to mělo být na 1-2 dny a nechce se mi měnit peníze tam a zase zpátky, to je všechno :-)
Michale, díky, v tomto případě nejde o "tlačení na pilu za levno", jen zjištění, kde může být potřeba mít hotovost, tedy jak jsem psala věci typu loďka, cetka u stánku ve staré tržnici, zmrzlina/kafe u stánku na pláži apod., to je všechno.
Ala napsal(a):Vlado, i na starém tržišti (včetně svezení loďkou přes Deira Creek) nebo třeba zmrzlinu na pláži
tuto bude treba skôr hotovosť; stánky môžu mať aj terminál ale napr. loď je iba hotovosť
Jakože mi Revolut řekne, kolik potřebuju v hotovosti dinárů na jeden den do Dubaje na věci, který se nedají zaplatit kartou?
Vemte si dirhamu za par stovek a kdyz vam dojdou, tak si vyberete dalsi. A kdyz vam zbudou, tak si za ne koupite nejaky cetky nebo jidlo na letisti.
Resit dva dny, kolik si vzít konviček na dvoudenní cestu, je malinko overthinking.
Vyberu nějakou částku, kterou bezpečně utratím tak jako tak a pak uvidím, jestli bude potřeba vybrat další. Případně se podívám na lokality, kde se budu pohybovat, jestli tam jsou ATM a pokud jo, tak nevybírám nic a případně řeším na místě.
A kdo to má vědět, my všichni tady? Asi chápu dotaz na to kde berou/neberou karty, ale jak tady máme vědět co si kde koupíte a kolik to tak bude stát?
Jo, uznávám všechno, prostě mám radši mít předem tu představu o tom, kde všude se nedá zaplatit kartou a nemuset pak buď z nutnosti utrácet zbylý peníze za kraviny, nebo měnit zpátky, nebo mít doma nějaký nesmyslný peníze, který mi jsou k ničemu.
Jestli jste tam na 1 den, vubec nic bych neresila, vzala bych akorat kartu. Vzdycky se v pripade potreby da vybrat z bankomatu. My tam budem 9 dni a nic brat nebudu.
V Dubaji jsme platili většinou kartou. Ale např. menší večerky mají minimální limit pro platbu kartou. Nepamatuju si přesně částku, ale mohlo to být kolem 200 Kč v přepočtu. Takže vodu a sušenky na výlet jsme museli zaplatit hotově.
Stejně tak malé pákistánské apod. jídelny, které jsou levné, mohou brát jen hotovost nebo kartu od vyšší částky. Ve food court v obchoďáku zaplatíte kartou, protože jsou tam i výrazně dražší jídla.
Taxi taky bez problémů vždy zaplatíte kartou.