Ahoj všichni, zajímalo by mě, jestli je tady někdo, kdo vyrazil vlastním autem do Španělska, konkrétně až dolů k Malaze/Marbele?  Pořád to zvažujeme a je to skoro 3000 kilometrů no😁🙏🏽 Chtěli bychom jet zhruba na dva měsíce, počítám tak únor / březen. Ještě budu teda sledovat aktuální počasí, ale loni tam bylo v březnu kolem 30°, tak si dělám naději, že i únor už by mohl být poměrně hezký.  Nicméně ta cesta mě samozřejmě trochu děsí. Navíc s tříletým dítětem:) Jezdíme hodně, byli jsme třeba autem na Sardinii a to bylo v pohodě, ale tohle je přece jenom o dost dál. Budu ráda klidně za nějaké vaše postřehy, pokud jste jeli a jak se na to zpětně díváte. Samozřejmě zvažujeme i možnost letět například do Barcelony nebo Madridu a pujcit auto alespoň na část pobytu.  U těch aut se přiznám, že mě vždycky děsí to pojištění, které mi dělá celkem problém externě pořídit a jinak je to šíleně drahá záležitost. Celé se to tím asi prodraží, ačkoliv je mi jasné, že cesta naším autem bude + - 20 000… Nicméně se zase nechceme připravit o možnost cestovat a poznávat okolí, než jen sedět na jednom místě. No, zkrátka zvažujeme plno možností a jen by mě zajímalo, jestli někdo takhle na zimu jezdite :))  .

Autem do Malagy

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Já hledám lokální půjčovny na google mapách, kde se pak proklikam na jejich web. Jen je to pracný a zdlouhavý. Vybírám jen půjčovny se 4* a výš.

0 Citovat

HondaXL napsal(a):

Dobré rozhodnutí letět -pokud někdo pojedete Francií po dálnici tak velký pozor na okrádače. Při tankování zamčené auto a pořád někdo u něj aby se nikdo ani nepřiblížil a nenapíchnul gumu apod. To samé jak někdo bude ukazovat že máte něco s autem nezastavovat atd. Policie má na háku, obsluha pump taky. Už bych to podruhý nejel.

 

Díky za upozornění, o té Francii jsem to už slyšela hodněkrát. Celkem šílené. Dřív jsme byli zvyklí spát v autě všudemožně po Evropě a vše ok. Franci jsem se ale vždycky kvůli těmhle hláškám vyhýbala🥲

0 Citovat

Ahoj, 

my sme podobnu trasu absolvovali v Maji 2024 s manzekou a 18 mesacnou dcerkou. Isli sme na 6 tyzdnov do Spanielska ( Maj - Jun ). Nas plan bol navstivit a prejazdit celu Analusiu. Manzelka je na materskej a ja som pracoval pocas nasich ciest remote. 

Tiez sme najprv zvazovali let do Malagy a tam pozicat auto, ale teraz vobec nelutujem rozhodnutie ist vlastnym autom z Bratislavy. Ma to niekolko vyhod: 

1 V ES sme najazdili niekolko tisic km a urcite by nam nebolo prijemne tlacit sa v nejakom kompakte ako Ibiza/Polo/208/Fabia.

2 Mame skusenost, ze detske auto-sedacky z pozicovni aut vedia byt naozaj velmi nepohodlne a v zlom stave, plus priplatok za ne nieje maly.

3 Pokial by sme chceli upgrade na auto strednej triedy, ako vlastnime, tak by sa nam pozicanie auta uz dost predrazilo.

4 Letecky by sme boli obmedzeni batozinou. Takto sme vedeli zobrat napriklad detske odrazadlo, polstan na plaz, slnecnik, deky, kocik, Thule nosic pre malu, hracky... Ja som si zobral velky externy monitor na pracu, klavesnicu ... proste niektore veci kt. by som do lietadla vziat nemohol, a su to veci kt. sme vyuzivali naozaj denno-denne. Ano takmer vsetko z toho sa da kupit priamo na mieste, ale zbytocne by sa to potom predrazilo oproti ceste vlastnym autom.

TRASA: 

prva zastavka bola tyzden vo Valencii a cestu BA-Valencia sme si rozplanovali na 2 noci jazdy s jednym prenocovanim vo Francuzsku pri meste Orange. 

1.noc sme vyrazili z BA okolo 23:00 severnou trasou cez Vieden-Mnichov-Zurich-Zeneva-Valence-Orange. Je to cca 1400km a 14h jazdy. Okolo 14:30 na druhy den sme boli uz vo fr. meste Orange. Celu cestu, az na cca 40 min jazdy vo Svajciarsku som odsoferoval sam. Manzelka totiz nerada soferuje. Popravde tato trasa bola uplne v pohode, vsetko super dialnice. Jedine co lezie trosku na nervy su dialnice v CH.  Max rychlost v CH 120kmh ale realne je strasne vela usekov 80 - 100 km/h a cesta tak ubieha pomaly.

2. noc sme prespali pri meste Orange

3. den a noc uz pred nami zostavalo len nejakych 800 km a rozhodli sme sa teda cez den navstivit mesto Avignon a mesto Carcassone. Zvysok cesty sme isli zase na noc. Rano okolo 04:00 uz sme dorazili do Valencie.  

Cestu do Malagy z Valencie sme absolvovali az po tyzdni vo Valencii a tiez bola OK.

ZAVER: 

Ano treba byt trosku obozretnejsi na dialnici na hraniciach FR - ES a hlavne v okoli Barcelony. Posobia tu "gangy" ktore vykradaju nabalene auta turistov na odpocivadlach, resp. finguju poruchu auta. My sme ale cestou nemali ziadny problem. Netreba sa toho vobec bat. Staci mat trosku sedliacky rozum a nenechavat nabalene auto bez dozoru. 

Priamu cestu do Malagy z BA by som si ale rozplanoval na 3 noci jazdy s 2ma prespatiami. Resp. da sa to urcite aj s jednym prespatim a ist 2 noci vkuse, ale na to uz treba aspon 2 soferov, sam by som to takto uz asi nedal. Cestu naspat z ES na SVK sme sli napr. z Granady a presne takto sme to rozdelili ( 1 - prespatie v Lloret de Mar, 2-he prespatie v Annecy vo FR ). Cesta bola tiez bez problemov. 

Najdrahsie su dialnice vo FR, cely prejazd jednym smerom FR vychadza okolo 70,-€. Myslim, ze aj napriek tomu sa neoplati setrit a obchadzat to po okreskach. Dialnice v ES su bezplatne. Celorocna vignette v CH stala 40,-€.

Co je este extra dolezite pri ceste s 2r dietatom je naozaj kvalitna detska autosedacka. V nasej prvej sedacke dcerka nevedela obsediet ani hodinu jazdy. Mysleli sme si ze sa nerada vozi v aute. Potom sme investovali do otocnej a sklopnej sedacky, vybrali sme prakticky asi to najlepsie co je na trhu autosedaciek v tejto vekovej kategorii, a zrazu nemala problem prespat krasne celu noc a robit dlhsie jazdy v aute. 

 

 

 

 

2 Citovat

@tommyno23: není pravda, že v ES jsou dálnice bezplatné.

Zdarma jsou dálnice  Autovía 'A'.  Placené jsou Autopista  'AP'. Dále se platí i několik úseků jiných silnic/dálnic.

0 Citovat

tommyno23 napsal(a):

Ano treba byt trosku obozretnejsi na dialnici na hraniciach FR - ES a hlavne v okoli Barcelony. Posobia tu "gangy" ktore vykradaju nabalene auta turistov na odpocivadlach, resp. finguju poruchu auta. My sme ale cestou nemali ziadny problem. Netreba sa toho vobec bat. Staci mat trosku sedliacky rozum a nenechavat nabalene auto bez dozoru. 

Asi pred 2 lety takto kamaraduv otec naletel. Jeli ve dvou, chlapi kolem 65 let. Celozivotni automechanici, chtel pomoci nekde u spanelske dalnice u nefunkcniho auta. Skoncili bez penezenek a klicku od auta. Telefony pak pomoci GPS lokace nasli vyhozene s klicky od auta o par km dal u krajnice.

0