Ahoj. Jelikož stále hledám nějakou inspiraci s destinacemi a vy určitě také, tak zakládám nové téma. Napište prosím 5 TOP nejoblíbenějších destinací a 5 TOP zemí/ destinací na Vašem bucket listu. Já se pokusím napsat ty své (1 jako nejoblíbenější atd): 5 nejoblíbenějších : 1) Thajsko : za mě top poměr všeho co od dokonalé destinace požaduji, ikdyž v některých parametrech u mě top není (lidé, příroda, ubytování, pláže, moře, jidlo, ceny, památky, zábava…) 2) Fr. Polynésie : ráj s minimem turistů a bezkonkurenční přírodou (miluji zde hory, vodopády, přírodu, úžasný podmořským svět, místní lidé jsou neskuteční) 3) Rakousko : Alpy, příroda, lyže, kouzelná městečka v údolích hor, ferraty, neskutecna čistota a vzdálenost od domova 4) Madeira (Portugalsko): I po návštěvě Tahiti ve stejný rok mě tento  ostrůvek naprosto odzbrojil. Turistický, naprosto fotogenicky ráj, který je neskutečně podobný polynézským ostrovům a přitom takový kousek od ČR (píšu cestopis) 5) Španělsko : v tomto případě jsem váhal, ale vzpomněl jsem si na místa typu Mallorca, Tenerife, Barcelona, jeden z malá státu kam se chci stále vracet 5 bucket list : 1) Cook islands : hledám něco podobného Fr. Polynésii a láká mě neskutečné Aitutaki, jinak mě lákají i Markézy 2) Švýcarsko : ferraty, kouzelná městečka, Bernina Express, štíty hor 3) Réunion : mám ty francouzské ostrovy rád a zde mě láká hlavně příroda a možnost kombinace s Maiote a Mauriciem. 4) Guadeloupe : neskutečné mě nadchl Martinik a tento ostrov je prý ještě lepší a přitom tak podobný  5) Filipíny : je totiž hrozné těžké najít novou destinaci minimalne tak dobrou jako Thajsko…        .

5 Nejoblíbenějších míst a 5 horních na bucket listu

Založil ve fóru Co se nevešlo

@Barney Flyer: Vím. Však jsem to psal ve vedlejším topicu, že tvůj neoblíbený Phuket je tím místem ;-)

1 Citovat

Moje TOP5:

Itálie (jak psáno výše, cokoli kdekoli - téměř :-), a nejvíc Sicílie)

Izrael

Indie

Slovinsko

Istanbul (zejména "náměstí Mezi mešitami", tj. prostor mezi Modrou mešitou a Hagií Sofií)

A bucket list:

Uzbekistán

Švýcarsko

Írán

Omán

Egypt

0 Citovat

TOP 5

Kaukaz (vsetky tri krajiny ale najviac asi Armensko)

Zakarpatie (tam sa da vracat stale, no dlho som uz nebol :/)

Sri Lanka (relativne kompaktne a vsade zvierata)

Cina (stravil som tam rok a vlastne som tam dokopy nic nevidel pri tej rozlohe, najlepsie asi HK, nechce sa mi davat separatne:))

Portugalsko (z Europy co som pobehal asi take najprijemnejsie a to som este nebol na Madeire a Azoroch)

BUCKET LIST

Skotsko a vsetky tie Hebridy naokolo

Poriadny roadtrip po USA 

Zapad Kazachstanu pri Kaspiku

Severna India (naopak po tej zapotenom usmudlanom zvysku velmi netuzim)

Kostarika (kedze mam tam znamych a stale volaju, no to budem musiet vymysliet vramci rodinneho vyletu)

1 Citovat

Top 5

1) Japonsko

2) Vietnam

3) Mexiko

4) Neapol a obecně jih Itálie

5) Balkán

Plán

1) Mauritius (za týden)

2) Arménie (velikonoce)

3) Kazachstán + Kyrgystán (snad v létě, i když dovolený už letos moc nezbývá)

4) Kolumbie (2025 ?)

5) Indonésie (Raja Ampat)  (202X ?)

1 Citovat

TOP 5

Indonésie - Raja Ampat

JAR

Peru - Bolívie 

Reunion

Kolumbie

BUCKET LIST

Francouzská Polynésie

Botswana-Namibie

Japonsko

Nový Zéland

Algarve 

1 Citovat

TOP 5:
- Brasil
- Colombia
- São Tomé e Príncipe 
- México
- Honduras

BUCKET LIST:
- Uganda
- Madagascar
- Timor-Leste
- Jamaica
- Dominicana

1 Citovat

Zatím jsem toho tolik neprocestoval, takže jsem vybral jenom 4 top destinace, za mě to je: 

TOP: Japonsko, Nový Zéland, Madeira, Rakousko 

Bucket list:

Těžký vybrat jenom 5 destinací :D Ze seznamu jsem vyškrtl Vietnam, a Cookovy ostrovy, který bych tam normálně zařadil, ale už tam mám letenky, tak je nepočítám. 

Japonsko (Už jsem tam byl, ale je to země, kam se chci určitě ještě někdy vrátit ..) 

Kuba

USA - Roadtrip po národních parcích 

Skotsko 

Argentina 

2