Ahoj. Jelikož stále hledám nějakou inspiraci s destinacemi a vy určitě také, tak zakládám nové téma. Napište prosím 5 TOP nejoblíbenějších destinací a 5 TOP zemí/ destinací na Vašem bucket listu. Já se pokusím napsat ty své (1 jako nejoblíbenější atd): 5 nejoblíbenějších : 1) Thajsko : za mě top poměr všeho co od dokonalé destinace požaduji, ikdyž v některých parametrech u mě top není (lidé, příroda, ubytování, pláže, moře, jidlo, ceny, památky, zábava…) 2) Fr. Polynésie : ráj s minimem turistů a bezkonkurenční přírodou (miluji zde hory, vodopády, přírodu, úžasný podmořským svět, místní lidé jsou neskuteční) 3) Rakousko : Alpy, příroda, lyže, kouzelná městečka v údolích hor, ferraty, neskutecna čistota a vzdálenost od domova 4) Madeira (Portugalsko): I po návštěvě Tahiti ve stejný rok mě tento ostrůvek naprosto odzbrojil. Turistický, naprosto fotogenicky ráj, který je neskutečně podobný polynézským ostrovům a přitom takový kousek od ČR (píšu cestopis) 5) Španělsko : v tomto případě jsem váhal, ale vzpomněl jsem si na místa typu Mallorca, Tenerife, Barcelona, jeden z malá státu kam se chci stále vracet 5 bucket list : 1) Cook islands : hledám něco podobného Fr. Polynésii a láká mě neskutečné Aitutaki, jinak mě lákají i Markézy 2) Švýcarsko : ferraty, kouzelná městečka, Bernina Express, štíty hor 3) Réunion : mám ty francouzské ostrovy rád a zde mě láká hlavně příroda a možnost kombinace s Maiote a Mauriciem. 4) Guadeloupe : neskutečné mě nadchl Martinik a tento ostrov je prý ještě lepší a přitom tak podobný 5) Filipíny : je totiž hrozné těžké najít novou destinaci minimalne tak dobrou jako Thajsko… .
Zatím jsem toho tolik neprocestoval, takže jsem vybral jenom 4 top destinace, za mě to je:
TOP: Japonsko, Nový Zéland, Madeira, Rakousko
Bucket list:
Těžký vybrat jenom 5 destinací :D Ze seznamu jsem vyškrtl Vietnam, a Cookovy ostrovy, který bych tam normálně zařadil, ale už tam mám letenky, tak je nepočítám.
Japonsko (Už jsem tam byl, ale je to země, kam se chci určitě ještě někdy vrátit ..)