Rusko - vízum
Ahojky....přečetla jsem snad všechno, co se dá...a pořád nevím, co vše je k žádosti o vízum potřeba.....ach joooo :( Chystáme se v létě do Ruska - máme koupené letenky a ubytování ( přes Airbnb ) a teda jeden večer v hotelu u letiště = tudíž budeme na 2 ubytovacích místech.
1. takže já od obou potřebuji zvací dopis- každý na určitý datum pobytu? a já zvací dopis vyplním, vytisknu a zanesu na konzulát. Díky tomu že jsme si ubytování zařídili přes Airbnb našla jsem tento odkaz : http://click2russia.com/...může být?
pokud budeme třeba 5 dní na jednom místě a 5 dní zas na jiném....tak budu muset odevzdat 2 zvací dopisy, že?2. a taky vyplním elektronický dotazník, vytisknu ho a zanesu ho na konzulát: https://visa.kdmid.ru/ ?
3. když se on-line přihlásím na konzulát (konktrétně Brno) můžu tam přijít jedna osoba a přinést dvě víza? nebo musím každé vízum přihlásit zvlášť ?
4. a ještě co prosím znamená : Zákon Ruské federace vyžaduje, aby se cizinec, který v zemi pobývá déle než 7 dní, zaregistroval u místních úřadů odesláním speciálního upozornění odeslaného poštou.Děkuju za odpovědi
Ahoj,
1. zvací dopis vždy jen jeden, nehledě na to, na kolika budete místech. Nejlepší je asi vyřešit přes některou z ruských akreditovaných agentur, zaplatit online a zvací dopis máte v mailu do pár minut. Já zatím vždy využíval toto: https://www.travelrussia.su/en/, ale možností je opravdu hodně.
2. ano, přesně tak
3. myslím, že nebudou dělat problémy, když se přihlásíte jen jako jedna osoba
4. nic, nevšímat si toho ;) To právě vyřídí hotel, respektive agentura, u které zakoupíte zvací dopis.
Tak na konzulát jsem již objednaná ( opravdu berou jen jednoho člověka denně ) a květen a červen už je plný :( ( BRNO). Nebyla to sranda se v ruštině proklikat co chtějí ( mějte vedle sebe někoho, kdo umí rusky ).
teď mně čeká zvací dopis...mám ještě otázku....všichni co letíme do Ruska (letíme skupinka lidí) musíme mít každý svůj zvací dopis že?
franta5242 napsal(a):no do háje, že já nekoupil nějakou vstupenku :) http://tass.com/sport/1013281
A co bys tím získal? Však vstupenka nejlevnější kategorie na zápas v základní skupině vyšla přibližně stejně jako vízum přes agenturu. To by se ti vyplatilo jedině pro opakované výlety do konce roku.
Ahoj, snažím se zjistit ceny víza do Ruska, resp kolik si připlatím za agenturu - pokud jsem to správně pochopil, tak jsou dvě možnosti:
1) bez agentury na konzulátu = cca 2000 Kč celkem http://www.vfsglobal.com/russia/...urist.html
2) s agenturou = cca 2600 Kč celkem např https://vhs-czech.com/page/995?d...anguage=18
1) bez agentury na konzulátu - celkem 1720 Kč + zvací dopis cca 300 Kč (+ čas) = 2000 Kč
1020 Kč cena turistického víza, jednovstupového do 10 dní
700 Kč servisní poplatek k žádosti o udělení
300 Kč za zvací dopis (zprostředkovávají hotely/různé agentury)
Celkem 2000 Kč
2) přes agenturu (např VHS)
2300 Kč za balíček (jednovstupové vízum + zaplacení poplatku + vyřízení víza na konzulátu)
300 Kč za zvací dopis
Celkem 2600 Kč
Takže rozdíl je cca 600 Kč.
Jsou moje informace správné, nebo mám někde chybu?
My v Česku nemůžeme na ambasádě vízum vyřídit :D Respektive údajně to lze, ale byl jsem tam třikrát a pokaždé mě poslali do háje, že může jedině přes jejich oficiální agenturu VFS Global, případně kteroukoliv jinou.
Loni se mi podařilo vízum vyřídit v Praze na konzulátu. Musí se tam rezervovat místo. Byli nepříjemní, ale do háje mě neposlali. Možná i kvůli tomu, že jsem měl rusky mluvící doprovod. S češtinou nebo angličtinou bych si ani neškrtl.
Treba byť asertivny, ale slušný - magické slovné spojenie "pažalujsta pizdec" otvorí nejedny dvere
Dobrý den,
měl bych následující dotaz. Pokud bych letěl přes Rusko, kde bych měl cca 6h overstop na letišti Šeremetěvo, potřebuji i vízum? Nebo jen řeknu, že mám navazující let a tím pádem mě nechají nastoupit do letadla? Předem děkuji za odpověď. Četl jsem různé názory, většinou to bylo že ano. Ale vzhledem k faktu, že Rusko a Amíci jsou strašně velcí kámoši, tak se radši ptám. Já byl totiž v Rusku vždycky jen na vízum, nikoliv jen v tranzitu. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Michal
ano, ked to mas na jednej letenke a letis napr. Praha-Moskva-Bangkok tak vsetko ok. Problem moze byt tranzit do Minsku a mozno aj Armensko/Kazachstan kvoli tej ich slavnej colnej unii. Ale vo vseobecnosti ak nemenis terminal a zostavas v tranzite, tak ziadne viza nepotrebujes.
Děkuji za odpověď Mr. Tonic,
pokud tedy chápu dobře a zakoupím si letenku Prague - Miami (s Aeroflotem) přes tuto stránku, vízum mít nemusím, protože bude let operován v rámci jednoho terminálu (a v rámci jedné letenky) a tudíž budu jen v tranzitu? Díky ještě jednou za odpověď M.
Ale ak sa z nejakej príčiny zmení terminál (málo pravdepodobné, ale náhoda je xxx), alebo budeš musieť z nejakých vážnych príčin je problém. Problém môže nastať aj v prípade, že check-in budeš musieť robiť v Moskve, ak z nejakých príčin dostaneš boarding pas len po Moskvu. Okrem toho, v čase medzi kúpou letenky a odletom môže prísť k zmene vízových pravidiel. Ak sa nevyskutnú mimoriadnosti, je všetko OK, ale riešiť nejaký problém s Rusmi by som nechcel. Podľa mňa si tranzitom v Moskve zbytočne komplikuješ život. Pri dnešných cenách leteniek z Európy do USA nevidím dôvod tranzitovať cez Rusko.
hugonvoak: To je opravdu zbytečné strašení. Právě Aeroflot má v mnoha případech nedostižné ceny one-way letenek. I kdyby se změnil terminál, dnes už jsou všechny propojeny tranzitem, takže je to jedno. A pokud by mu z nějakých důvodů nevydali palubní vstupenku už v Miami (což se nestane), pak má samozřejmě v Moskvě Aeroflot transferové přepážky i v tranzitní zóně.
Možno je, a možno nie. Výber je na Vody27. Moje dlhoročné skúsenosti s Rusmi v uniformách (netýka sa bežných Rusov) hovoria, že sú schopní hľadať problémy aj tam kde nie sú, len aby z cudzincov vytrieskali peniaze. O prístupe Rusov k cudzincov sa dá dočítať aj v tomto vlákne o pár príspevkov vyššie.
Zase bych to tak nehrotil, to daleko horší než tranzity v Rusku, jsou tranzity v Číně, kde ani vy, ani aerolinka ani personál letiště, ani ambasády, ani Timatic prostě nikdo mimo imigračního úředníka neví jestli tam tranzitovat můžete čí nemůžete, jestli můžete ven z letiště nebo nemůžete apod. A aby toho nebylo málo tak si každý město o tomhle rozhoduje samo. Nehledě na to, že v nejhorším případě se v Rusku i tak nějak domluvíte česky, kdežto pokud Číňan nechápe ani jednoduchý anglický slova, což je běžná věc, tak jste v háji.
matej15 napsal(a):Zase bych to tak nehrotil, to daleko horší než tranzity v Rusku, jsou tranzity v Číně,
Tak to je fakt argument...
Jenom pro doplnění: http://www.gcmap.com/mapui?P=prg-svo-mia
Tím doplněním mapy chtěl básník říci co? :D Pokud někam jedu, jde mi snad o čas strávený na cestě a cenu, ne o to, jak to bude vypadat v mapě. S necelými 17 hodinami na cestě je Aeroflot jedinou aerolinkou pod 10 tisíc (navíc s kufrem a veškerými službami). Přibližuje se mu jen ušmudlaný TAP s 15 hodinami a 12 tisíci bez kufu. Jednosměrné nabídky "tak, aby to hezky vypadalo na mapě" začínají na 45 tisíc... Takže asi tolik.
Summa sumárum - ano, Rusové jsou hodně divnej a paranoidní národ, ale strašit někoho přestupem s Aeroflotem na Šeremetěvu bylo k věci cca před 10 lety...