Ahoj, Cestovatelský profil je součástí webu už mnoho let a defacto nebyl ani jednou aktualizován. O jeho další podobě byste měli rozhodovat vy. Co byste si přáli tu mít nového? Máme: mapa navštívených států výpis cestopisů soukromé zprávy Ani jedno z toho nefunguje, jak by mělo. Má představa, kam to celé posunout, je taková „cestovatelská timeline“ - deník cest, viz další komentář. Na čem se pracuje (budu editovat dle diskuze a vašich přání): výpis aktivity na profilu (moje komentáře, odpovědi, fórum) soukromé zprávy (zprovoznit na mobilu + odesílat notifikace na novou zprávu na mail)  .

Cestovatelský profil - co zlepšit

Založil ve fóru Cestujlevne.com

Ahoj,

Cestovatelský profil je součástí webu už mnoho let a defacto nebyl ani jednou aktualizován. O jeho další podobě byste měli rozhodovat vy.

Co byste si přáli tu mít nového?

Máme:

• mapa navštívených států
  • výpis cestopisů
  • soukromé zprávy

Ani jedno z toho nefunguje, jak by mělo. Má představa, kam to celé posunout, je taková „cestovatelská timeline“ - deník cest, viz další komentář.

Na čem se pracuje (budu editovat dle diskuze a vašich přání):

• výpis aktivity na profilu (moje komentáře, odpovědi, fórum)
  • soukromé zprávy (zprovoznit na mobilu + odesílat notifikace na novou zprávu na mail)
0

Cestovatelský deník:

Ten může být tak jednoduchý, jako je mapa navštívených míst, nebo jej postupně přidáváním následujících informací rozšířit do nejkomplexnější podoby.

Zakládám„cestu“:

1. navštívil jsem stát (vznikne mapa států) *jediné povinné
  2. přidám termíny (mám časovou osu)
  3. přidám fotky (vzniká galerie)
  4. přidám lety (vzniká „CL flightdiary“)
  5. přihodím text (máme cestopisy)

Vše logicky je možné uchovat v privátním módu a mít to jako soukromý deníček, který lze sdílet jen s přáteli. Řešíme u sebe, kdy často žena popisuje cestu pomocí galerií fotek s popisky na FB.

Každá cesta by tak mohla být interaktivní a zajímavá i pro přátele necestovatele.

Současně s tím, že kdo chce, vytvoří inspirativní návod pro ostatní. Defacto tak, jako je to dnes s cestopisy, jen by cesta dostala ucelenější podobu.

Cestopis se stane součástí „cesty“.

1 Citovat

Možná tam i nějak přidat absolvované:

• RTW (Round the World)
  • RTE (Round the Europe)
0 Citovat

Mně to připadne zajímavé, ale stále ne tak důležité, jako častější aktualizace průvodců a oprava nefunkčního vyhledávání.

6 Citovat

Řešte to podstatné a hodnotné co ještě na CL je (když na akční letenky se zjevně rezignovalo). To jsou informace ve fóru a v cestopisech, které ale díky nepoužitelnému vyhledávání jsou často zpětně nedobytné a nedohledatelné. 

7 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Možná tam i nějak přidat absolvované:

• RTW (Round the World)
  • RTE (Round the Europe)

A co se považuje za absolvovanou RTE ? 

1 Citovat

Tak třeba jak to má flightradar nebylo by špatným nápadem. U toho ještě zdůraznit ke každé cestě nějaké fotky. 
Já takhle právě využívám instagram. 

img-3345.png

0 Citovat

Davide, trochu mam obavu, zda jdete spravnym smerem. Ze opakovane zbytecne pridavate neco, co rozbije predchozi fungujici vec, pripadne aniz dodelate jinou vec stavajici.

Roky tu bylo dobre diskuzni forum, ale po zmene na novy format je casta kritika.

Nyni na začátku tématu zminujes, ze cestovatelsky profil obsahuje tri hlavni prvky, dodas ovsem, ze nic z toho nefunguje, jak by melo. A proto chces pridat dalsi funkce (ktere taky nebudou fungovat spolecne s predchozimi)? 

Ja netusim, jak mate zmapovano, zda tu vice chodi prihlaseni uzivatele, nebo neprihlaseni. Ale za me bych se zameril na revizi cestovnich pruvodcu, ty by mely byt aktuální a dodat kvalitni obsah, protoze ty jste i vy z CL prosazovali jako wow novinku, ktera pomuze nacerpat informace. Precte si je i neprihlaseny uzivatel, ktereho na CL nasmeruju napriklad z FB. 

Prijde mi to vhodnejsi, nez se snazit prihlasenym svetobeznikum nabidnout moznost foto(love)story.

14 Citovat

Jak píší i ostatní, tady spousta věcí nefunguje (například už několikrát jsem psala, že z mobilu nejdou posílat soukromé zprávy) a nic se s tím nedělá, v průvodcích jsou neaktuální informace, i když je pod průvodcem čerstvé "datum aktualizace", atd. Cestovní deníček na CL fakt nepotřebuju, ale ráda bych třeba někomu poslala soukromou zprávu, aniž bych kvůli tomu musela zapínat notebook a ráda bych měla průvodce s aktuálními informacemi. Jsem ráda, že aspoň způsobem "lidi sobě" ty aktuální informace někdy najdu v komentářích pod zastaralým průvodcem.

5 Citovat

Není nad to vymýšlet hlouposti, místo aby se mrklo na to, co je důležité a přitom  nefunguje. Jak tu bylo  napsáno a řeší se to už roky, vyhledávání v diskuzích a aktuálnost informací v průvodcích. Ale chápu to. Původní CL je dle mého názoru stejně dávno mrtvé. Stačí se mrknout na nabídku letenek  a třeba množství, kvalitu a obsah  diskuze před lety a dnes. Teď je nutno lanařit vzorek koupáků a tůristů, co se vyžívají v upravených fotečkách, selfíčkách a sebechvále kde všude byli a co dobrého snědli.  Ono totiž těch původních “světoběžníků” už sem moc nechodí a vlastně ani nijak podnikání netáhli, protože ty akční letenky tu v drtivé většině byly později než jinde a oni stejně raději nakupují přímo od dopravce. Ale dělali tu tu diskuzi, vnášeli důležité informace, díky kterým sem pak při vyhledávání přišlo mraky těch měně znalých pro informaci a ti si koupili letenky. Teď je třeba natáhnout novou cílovou skupinu. Ono to vzhledem k tomu, že je CL dnes postavené na nabídce zájezdů i dává jaksi smysl :-).  CL neuživí rozumbradové, co si kupují letenky za pár euro a ještě k tomu ne na CL.

Jen můj názor. David si to může samozřejmě dělat jak  chce a jak jsem psal, vlastně ho chápu.

1 Citovat

Přidám se k ostatní: hledání je základ. Za ten zmiňovaný výpis aktivit, čili historii příspěvků a komentářů, budu rád.

Fotoblogové deníčky nepotřebuji. Ale pokud máte nějak podloženo, že je po tom poptávka, tak hurá do toho.

Teda, až po tom, co zprovozníte funkční hledání :-)

3 Citovat

A co chcete dělat s těmi průvodci? Mají jezdit každý měsíc do Manchesteru, aby aktualizovali cenu vlaku z 4,60 na 4,80? Nebo že se z důvodů rekonstrukce uzavře na 2 měsíce vstup do muzea? I když mohl by pomoct např. feedback z diskuse nebo zaslat speciální zprávu.

Jinak funkční hledání podporuji, stejně tak co tu napsal David k novinkám v profilu - zní to zajímavě. Ještě bych dal možnost přidat "normálně" velkou profilovou fotografii, popř. několik fotek. Občas jsem zvědavý jak někdo vypadá a ta fotečka 30x30 pixelů mi toho moc neřekně :D 

0 Citovat

Odporučil by som sa pri vylepšovaní webu venovať sa prioritne vylepšeniu vyhľadávania v diskusiách.

Koľkokrát som si matne pamätal, že o niečom sa už v minulosti v diskusii písalo, ale nájsť to (hlavne ako to bolo rok-dva staré) bolo extrémne zložité, vyhľadávací nástroj tu na stránke je nanič, ako-tak to ide cez google, kde ale samozrejme nie je zaznamenané všetko.

Prakticky všetky živé fóra majú fungujúce vyhľadávanie priamo na stránke, s výnimkou tohto fóra...

5 Citovat

Aktuálně řešíme update profilu, který mimo jiné vyřeší funkčnost soukromých zpráv.

Přes rok pracujeme na jedné velké věci pod pokličkou... Váže se k ní zejména obsah. Průvodci, kteří prošli aktualizací jsou bezkonkurenční. Bohužel není reálné v takové kvalitě aktualizovat stovky průvodců během pár měsíců, proto jsme začali klasicky od toho, co umíme nejlépe - u letišť. Zhruba přes 40 průvodců je ale už i z řad destinací a států.

Kvalita CL je otázkou osobních preferencí. Za mě je portál stále na špici a to, že na hlavní stránce nejsou denně 3 akce na letenky s Ryanairem dostupné na 1 termín, neznamená, že CL už není pro „světoběžníky“. Dle mě naopak je mnohem víc, než před pár lety. Průvodci jsou psané převážně pro ně, ne pro klientu cestovek.

Úpadek akčních letenek jsem komentoval už několikrát. Trh se změnil, chybové tarify prakticky neexistují. S tímhle nic neuděláme a na nás bylo se přizpůsobit a neumřít.

Zájezdy jsou doplněním portfolia i potřeb čtenářů cestovatelů. Nejsou náhradou.

Z toho, co kuchtíme pod pokličkou, si slibujeme rapidní nárůst „světoběžníků“, a to doslova.

Chceme rozšířit tým, který bude pracovat na obsahu. Ve dvou to prostě nezvládáme, resp. je na to z 90 % Kryštof sám. Tohle berte i jako výzvu pro brigádu / změnu pracovní profese.

Po aktualizaci cest. profilu a podpokličkové funkce půjde na řadu  vyhledávání . Máme přikoupený nový server pouze pro vyhledávání, takže jo, s tímhle počítáme určitě.

To, že hledám nové podněty k novým funkcím neznamená, že se na ně hned vrhneme, ale dost reálně se k nim stejně dříve než za rok nedostaneme. Je vhodné ale mít vždy plán a někam směřovat.

Neustále portál posouváme, aktualizujeme, udržujeme. Nejen obsahem, ale technologií a držíme s aktuálními trendy. Je za tím dost práce a mnohé věci nejsou na první pohled vůbec vidět. To neznamená, že jsme na core jádro „světoběžníků“ zanevřeli, právě naopak.

Tahle diskuze je pro mě cenná, protože CL děláme právě pro vás.

7 Citovat

K technologiam a aktualnym trendom, neda sa vam pouzit AI na generovanie niektorych casti sprievodcov? Tych co treba pravidelne aktualizovat?

0 Citovat

Za mě je hloupost se snažit vytvořit něco, co už existuje jinde a na mnohem vyšší úrovni. Flightradar24? Fajn, profil tam má většina z nás, ale proč proboha vytvářet další kopii tady? Tak přidám odkaz do svého profilu a je hotovo. Průvodci. To samé. To nejde použít veřejně dostupné informace na internetu? Má cenu spravovat a aktualizovat informace o letištích na celém světě v rámci CL? Nemá. Je potřeba se věnovat věcem, kde budu buď unikátní a nebo to pojmout tak, že budu místem, kde najdu všechny potřebné věci na jednom místě. Za mě by to mělo být to druhé. 

3 Citovat

Tak zase s informacemi o letištích osobně nemám nejmenší problém. I na FB se často na dotazy "jak se dostat z/na letiště XY" odkazuje právě na tento web, protože mnoha nezkušeným cestovatelům nabízí kvalitní info, kdy, co a jak jezdí z/na letiště. A to vše v solidní přehledné formě. I případná zpětná vazba v diskuzích bývá vesměs kladná.
A nepopírám, že i já když mám někam jet, tak si informace nejdřív projdu tady.
Následné informace čerpané v průvodcích také potěší.

S Flightradarem24 máš ovšem naprostou pravdu.

4 Citovat

Letištní průvodce používám hodně často a jdu nejdříve sem. Když narazim na nějakou letenku kdy se musim rozhodnout během chvilky tak zase jdu sem a najdu si viza, ceny, počasí.. 

Za mě super věci.

6 Citovat

Kdyz píšeš Davide, že je pro tebe diskuze cenná, OK, pripíšu. Když můžu - pomůžu. Už sem taky moc nechodím, protože kdo nesedí v letadle ob týden - je tu zá ….hmmmm - dosaď si sám :-(( Kdo jede za hranice za mořem (protože u nás není a za sluncem, protože u nás to s nim stojí za prd) jednou, dvakrát do roka, protože na víc se nezmůže - je trapný koupák. 
Ti co se vyznaji (až na výjimky)tu nejsou za “velké bráchy” ale za machry.  :-( Tolik k diskuzím. 
Souhlas pokud nefunguje dobře vyhledavač a jsou neaktuální průvodci - tak výhody webu si můžeš spočítat na prstech muří nohy.

To vše nic nemění na tom, že se tu dají najít velice praktické, pěkné cestopisy.

Máš to těžký. Přeji hodně zdaru.

8 Citovat

Áčko napsal(a):

A co chcete dělat s těmi průvodci? Mají jezdit každý měsíc do Manchesteru, aby aktualizovali cenu vlaku z 4,60 na 4,80? Nebo že se z důvodů rekonstrukce uzavře na 2 měsíce vstup do muzea? I když mohl by pomoct např. feedback z diskuse nebo zaslat speciální zprávu.

Feedback z diskuze pomáhá, pokud má osoba aktualizující průvodce čas je číst a aktualizovat průvodce. 😊 "Speciální zprávy" tu byly a už nejsou, což je možná dobře, protože si člověk může přečíst návrhy na aktualizaci průvodce aspoň v diskuzi pod tím průvodcem.

1 Citovat

Letištní průvodce přesně jak píše Jirka, při potřebě se rychle rozhodnout je to pro mě pomocník číslo jedna, ne že by jinde info nebylo, ale tady je to pro mě nejvíc přehledný 

Co mě ale pořád chybí, a kdysi jsi to Davide odkýval jako dobry nápad, okamžitý náhled o jaké se jedná letiště, pokud je v textu použita jeho zkratka ( tak jako např.při přepočtu měny ) 

Jinak nic nekritizuju, jsem ráda, že tu CL je, že sem občas nekdo hodí fajn hack na to jak ušetřit i těch pár stovek a upřímně oni někdy i ti zdejší machři přispějí s nějákou použitelnou informací, za kterou jsem ráda , i na úkor jejich rypnutí si do neználka .. stačí reagovat asertivně ( nebo vůbec ) a nebrat si to osobně 😉

1 Citovat

1. zlepšit vyhledávání - stojí opravdu za prdlačku, když chci například vyhledat cestopis o Siera Leone tak mi to nenajde, protože se ukrývá například pod názvem cestopisu Toulky západní Afrikou a to člověk nemůže vědět.

2. možnost smazání vlastního cestopisu

3. zvýšit počet náhledových fotek z 6 ks na xx ks (pod odstavcem)

4. formát "dopisního papíru" je také k ničemu, furt to hází nesmyslné a kilometr dlouhé mezery mezi odstavci a než to člověk zedituje, tak to stihnu zajet na novou dovolenou. Proto raději píšu ve wordu 

0 Citovat

melounek napsal(a):

1. zlepšit vyhledávání - stojí opravdu za prdlačku, když chci například vyhledat cestopis o Siera Leone tak mi to nenajde, protože se ukrývá například pod názvem cestopisu Toulky západní Afrikou a to člověk nemůže vědět. 

ved ono by na zaciatok stacilo vratit filter krajin do cestopisov, ktory tam uz bol, ale evidentne narocne aj po opakovanych prosbach

0 Citovat

A nepovolit zveřejnění cestopisu bez zadání konkrétní země/zemí, ze které/kterých je. Následně vyhledání cestopisů podle zemí a je to.

1 Citovat

melounek napsal(a):

...

Tak to jsi byl s vyhledáváním úspěšnější. Výše zmíněný cestopis mi ani nevyhledá. Když zadám Sierra Leone, vyhledá se mi cestopis z Burgenlandu, Horného a Dolného Uhorska:

screenshot-20240520-233501-1.jpg

0