Ahoj, nikdy jsem neletela letadlem, tak mam otázku. Když narazim na letenku s cenou např. 3 000 Kč je to konecna cena letu z bodu A do bodu B nebo ne? Jak zjistim konečnou cenu? Většina lidí v mém okolí nikam moc neleta, tak se není koho zeptat. Když letenku rozkliknu, tak po me chtějí vyplnit už rovnou osobni údaje vc. adresy domu. Bez toho me to dal nepusti, a já mam strach že bych to mohla závazné objednat, aniz bych věděla konečnou cenu a za zrušení by mi strhli penize, když jim tam vyplnuji všechny ty údaje. Moje známá letela před časem s cestovkou a říkala že I po zaplaceni zájezdu jim z cestovky nauctovali palivovy příplatek. Take jsem četla starší články o letenkach, kde se kromě palivových příplatku psalo o letištnich poplatcich a že na ně letecka spolecnost nema vliv. Ale nevím zda jsou již součástí ceny letenky. Mluvim o samotne letence jen s prirucnim zavazadlem, bez dokupovani služeb, kufru navic. Diky  .

Letenky a poplatky, konečna cena

Založila ve fóru Cestujlevne.com

10 reakcí

Ahoj, nikdy jsem neletela letadlem, tak mam otázku. Když narazim na letenku s cenou např. 3 000 Kč je to konecna cena letu z bodu A do bodu B nebo ne? Jak zjistim konečnou cenu? Většina lidí v mém okolí nikam moc neleta, tak se není koho zeptat. Když letenku rozkliknu, tak po me chtějí vyplnit už rovnou osobni údaje vc. adresy domu. Bez toho me to dal nepusti, a já mam strach že bych to mohla závazné objednat, aniz bych věděla konečnou cenu a za zrušení by mi strhli penize, když jim tam vyplnuji všechny ty údaje. Moje známá letela před časem s cestovkou a říkala že I po zaplaceni zájezdu jim z cestovky nauctovali palivovy příplatek. Take jsem četla starší články o letenkach, kde se kromě palivových příplatku psalo o letištnich poplatcich a že na ně letecka spolecnost nema vliv. Ale nevím zda jsou již součástí ceny letenky. Mluvim o samotne letence jen s prirucnim zavazadlem, bez dokupovani služeb, kufru navic. Diky

0

Cena je konecna, vyplnit muzes svoje udaje, tim se nic neobjedna a uz vubec nezaplati. 
Pres koho to hodlas koupit? Hlavne nekupuj pres Kiwi. Nejlepe rovnou u letecke spolecnosti.

5 Citovat

Při nákupu přímo u aerolinky se rovnou zobrazují konečné ceny. Žádné palivové příplatky. Jen si musíš dát pozor, co kupuješ, některé weby cpou příplatky za výběr sedadla, dokoupení zavazadel, pojištění... Nic z toho si dokupovat nemusíš, pokud nechceš. A nikde se ti žádné peníze nestrhnou, to až nakonec, kde to chce vyplnit údaje o kartě. Dokud to nevyplníš, nemá se ti to z čeho strhnout.

2 Citovat

Ještě bych doplnil pro pořádek - ne vždy a všude se zobrazuje hned konečná cena letenky. Například nedávno jsem něco hledal v appkách korejských aerolinek a nejdřív se zobrazila cena bez tax atd., až po výběru tarifu mi to zobrazilo konečnou cenu. Nebo třeba AirAsia - až po výběru platební metody naskočil poplatek za jimi nepreferovanou kartu. Nebo při koupi u Pelikána - na ostatní metody je "sleva", na platbu kartou není (aneb jak obechcat zákaz poplatku za platbu kartou.

1 Citovat

Mandre napsal(a):

Pres koho to hodlas koupit? 

Ryanair nebo Wizzair. O problemech s kiwi jsem četla i tak díky za upozornění.

0 Citovat

Tak tam je to konecna cena. U wizzu jeste s klubem anebo bez klubu vetsinou o neco vyssi. Bude te to navadet na koupi celorocniho clenstvi, ale to nemusis kupovat, je potreba vyhodnost si propocitat. U Ryanairu muze byt trichu problem s nakupem v jine mene, je treba  odskrtnout, ze nechces jejich prepocet na koruny.

3 Citovat

U Wizz sa clenstvo oplati uz pri prvej ceste ak cestuju aspon 2 ludia. Zaplatis tu istu cenu ako bez clenstva, lebo zlavy sa ti uplatnia aj na tu prvu rezervaciu , kde ale tu zlavu zneguje poplatok za clenstvo. Ale zase ak kupis do roka dalsie letenky u nich, tak uz vies usetrit. Ale musis kupovat priamo u niich, nie cez ziadneho sprostredkovatela.

0 Citovat

Jen pozor v případě zrušení letu při vracení peněz. WDC totiž není vratné. Takže pokud bych neplánoval s Wizzem létat častěji, WDC bych po předchozích zkusenostech nekupoval. Může totiž nastat situace  nechci slevu zadarmo.

3 Citovat

Já bych raději s Wizzem neplánoval  vůbec nic.

7 Citovat

To si uz musi vyhodnotit kazdy sam. Ja som s nimi skoro vsetko preletel. Je pravda, ze zmeny boli, a nejake to preplanovanie ma neminulo. 

1 Citovat

Wizz je banda patlalů.

0
10 reakcí