Zdravím všechny (ne)zkušené cestovatele 👋, letos jsme se spolu s přítelem (23 a 24 let) rozhodli poprvé vyrazit mimo Evropu 💪. Letíme v prosinci do Phuketu. Pomalu už začínáme plánovat, vzhledem k tomu, že zatím kromě letenek nic nemáme 😄. Představujeme si to tak, že nějaké dny strávíme jenom válením u moře, a jiné zas nějakým celodenním (klidně náročnějším výletem).  Vzhledem k tomu, že nejdřív přiletíme na ostrov Phuket , tak prvních pár dní bychom chtěli strávit zde.  Otázkou je, kde se na Phuketu ubytovat? Patong , kde to žije, ale asi teda na úkor hezkých pláží a spoustu turistů. Nebo třeba  Kata ? Užít si hezkou pláž a do Patongu si pak jen vždycky zajet na večer? Či nějaká jiná lokalita na ubytování zde?  - co se týče výletů, určitě bychom chtěli navštívit Velkého Buddhu a Wat Chalong - tam ale samozřejmě v pohodě dojedeme 😉. Příjde nám ale škoda zůstat jenom na Phuketu. A proto bychom se chtěli 4./5. den přemístit, ale kam? 😊 Chtěli bychom tedy další cca dvě lokality, které kromě Phuketu navštívíme. V hledáčku máme  Koh Yao Noi, Krabi nebo Ko Lanta,  moc ale nevím podle čeho se máme rozhodnout… Takže abych to shrnula - naším cílem teď je, vybrat si 2-3 ubytka a pak se od toho odpíchnout - výlety a tak. Nevadí nám rušnější místa, kde to žije (a večer to skoro i vyžadujeme). Ale zároveň bychom chtěli přes den utéct na hezké pláže a užít si pěknou přírodu.  Budu moc ráda, když nám doporučíte nějaké hezké místo v okolí Phuketu, kde bychom si mohli vybrat ubytování 🏝️. Mějte se krásně a cestování zdar ✈️.  .

Thajsko na 15 dní

Založil(a) ve fóru Cestujlevne.com

16 reakcí

Zdravím všechny (ne)zkušené cestovatele 👋,

letos jsme se spolu s přítelem (23 a 24 let) rozhodli poprvé vyrazit mimo Evropu 💪.

Letíme v prosinci do Phuketu.

Pomalu už začínáme plánovat, vzhledem k tomu, že zatím kromě letenek nic nemáme 😄.

Představujeme si to tak, že nějaké dny strávíme jenom válením u moře, a jiné zas nějakým celodenním (klidně náročnějším výletem). 

Vzhledem k tomu, že nejdřív přiletíme na ostrov Phuket , tak prvních pár dní bychom chtěli strávit zde.  Otázkou je, kde se na Phuketu ubytovat? Patong , kde to žije, ale asi teda na úkor hezkých pláží a spoustu turistů. Nebo třeba  Kata ? Užít si hezkou pláž a do Patongu si pak jen vždycky zajet na večer? Či nějaká jiná lokalita na ubytování zde? 
- co se týče výletů, určitě bychom chtěli navštívit Velkého Buddhu a Wat Chalong - tam ale samozřejmě v pohodě dojedeme 😉.

Příjde nám ale škoda zůstat jenom na Phuketu. A proto bychom se chtěli 4./5. den přemístit, ale kam? 😊 Chtěli bychom tedy další cca dvě lokality, které kromě Phuketu navštívíme. V hledáčku máme  Koh Yao Noi, Krabi nebo Ko Lanta,  moc ale nevím podle čeho se máme rozhodnout…

Takže abych to shrnula - naším cílem teď je, vybrat si 2-3 ubytka a pak se od toho odpíchnout - výlety a tak. Nevadí nám rušnější místa, kde to žije (a večer to skoro i vyžadujeme). Ale zároveň bychom chtěli přes den utéct na hezké pláže a užít si pěknou přírodu. 

Budu moc ráda, když nám doporučíte nějaké hezké místo v okolí Phuketu, kde bychom si mohli vybrat ubytování 🏝️.

Mějte se krásně a cestování zdar ✈️.

0

Phuket je dosť veľký a premávka je tam občas divoká. To len pre info ak budete plánovať nejako veľa po ňom cestovať hore dole - treba s tým počítať.

Za seba môžem s čistým svedomím odporučiť Karon beach (na žiadnej inej na Phukete sme neboli :-) )

Je naozaj dosť veľká, pekná, more super, aj tieň pod palmami sa dá bez problémov nájsť. Podľa mňa je Karon ako základňa na pár dní OK.

My sme tam bývali konkrétne v Phuket Golden Sand Inn, centrálna poloha a pri tom kľud, na pláž doslova 50 metrov cez cestu, 7-eleven, kopa reštaurácií v pešej dostupnosti, výborný bazén, slušné raňajky, krásna tropická záhrada.... fakt sme boli spokojní - len si treba vybrať chatku, nie hotelovú časť (tá má okná a balkóny do ulice a to nechceš).

Ďalšia vec čo určite doporučujem, je odskočiť si na 3-4 dni na Phi-Phi a tam absolvovať pár výletov. Klasická komercia, ale aj tam sme si to veľmi užili. Z Phuketu sa na Phi-Phi dá pohodlne dostať loďou z Rassada Pier, jazdí ich niekoľko denne.

V Thajsku sme boli 3x (minulý rok prvýkrát s deťmi) a určite by sme tam kedykoľvek išli opäť.


Prajem peknú a nezabudnuteľnú dovolenku :-)

1 Citovat

Nad ničím nepřemýšlejte a zůstaňte 5 dní na Phuketu (Kata beach bude dobrá volba), užijete si pláž, noční život a 1-2 výlety. Pak trajektem na Phi-Phi (3 dny) a zbytek Krabi (Ao Nang a okolí). V okolí nějaký výlet na ostrov a máte plán. Méně je někdy více.

3 Citovat

Tak především záleží na vás samotných, co preferujete a co očekáváte. Jestli rušné turistické středisko s nočním životem nebo spíš klid bez lidí, plné pláže nebo prázdné pláže, veškerý nebo základní komfort... 

Souhlasím s Karon Beach, to je dobrý kompromis mezi oběma póly, a taky poloha je fajn. Phi Phi je asi "must see" a masovka, pokud tam pojedete, kupte si celodenní island hopping.

Koh Yao Yai/Noi rozhodně mohu doporučit, pokud toužíte po klidu bez lidí, je to na pohodu. Ubytování např. v Tha Khao Bay View na Yao Noi nemá chybu. Dostanete se tam lodí.

Pokud si půjčíte auto, můžete vyrazit do Phang-nga a NP Khao Sok (nebo se tam nechat dovézt). Určitě to stojí za pár dní z dovolené.

Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, které jsou z Phuketu rovněž snadno dostupné, to je další kapitola - na dlouhé psaní. Třeba zrovna Koh Lanta je má srdcovka, kterou nevynechám, pokud jsem v této oblasti...

1 Citovat

Moc děkuji za sdílení vašich zkušeností 😊.

Rozhodně to po příletu vidíme na Kata/Karon beach - nejlépe asi někde na pomezí 😊. Tam zůstaneme tak 6-7 dní.  Pak bychom se na tři dny přesunuli na Phi Phi. No a zbytek pobytu strávíme buď na Krabi, Koh Lanta nebo Koh Yao Yai. To se ještě musíme rozhodnout na základě toho, zda upřednostníme něco klidnějšího s přírodou (Koh Yao Yai), nebo víc turisticky zaměřeného (Krabi). Ale Koh Lanta na nás zatím působí jako hezký zlatý střed 💪. 

0 Citovat

Osobne by som sa vykašlal na Phuket - sami zistíte, že aj 3 dni na Phuket je veľa a je oveľa rozumnejšie stráviť daný čas na hociktorom inom mieste z tých čo boli spomenuté. Keďže ste mladí tak určite na pár dní Phi Phi a potom by som volil presun na Krabi odkiaľ je možností na výlety najviac (ostrovy, turistika, chrámy, príroda, kúpanie, kajakovanie) - milión možností - dá sa nájsť aj s minimom turistov

1 Citovat

Tak já bych se vykašlal i na Phi Phi a Krabi...Na druhou stranu jsou mladí, letí poprvé, tak ať poznají,  kam příště ne😉

4 Citovat

V Thajsku uděláš nejlépe, když pojedeš do té největší díry a i tak tam bude přelidněno...

1 Citovat

Mladí to mají jinak Sue. Většinou se chtějí družit a pařit. Za mě bych ale taky na Phuketu nepobýval dlouho. Je spousta hezčích míst. Vlastně skoro všechny :-))).

1 Citovat

@S.E.E.

Tak občas ne tak docela. Letos jsem byl na pár dní opět na Ko Tarutau a bylo nás tam v jeden okamžik (2 dny) pouhých 5 (a jeden důchodce ve stanu u pláže, který se ale moc neukazoval) - + samozřejmě personál N.P., který se ale zdržoval na místě no a bokem na řece pár klasických rybářů. I když, stavil jsem se tam už po čtvrté, ale nějak zcela plno zde nikdy nebylo. Co jsme se šli vždy projít na druhý konec ostrova a 2x s koupáním na Mo Lae, nepotkali jsme ani živáčka (pouze na Mo Lae se nudila obsluha prázdných bungalovů).

Ale asi by to tam každého nebavilo, hospody plné lidu a řvoucí muzika tam není - ale rum jsem si dovezl sám 😜

1 Citovat

Karolina Hegrova napsal(a):

Moc děkuji za sdílení vašich zkušeností 😊.

Rozhodně to po příletu vidíme na Kata/Karon beach - nejlépe asi někde na pomezí 😊. Tam zůstaneme tak 6-7 dní.  Pak bychom se na tři dny přesunuli na Phi Phi. 

Na Phi Phi doporučuji obrátit se na Elle Florianovou, má cestovku Visa Travel hned u přístavu, hezká blondýnka... jednak se domluvíte česky a jednak její celodenní tour začíná ráno jako jedna z prvních, takže budete mít velkou šanci zažít Maya Bay bez lidí jako já.

1 Citovat

Ja na Maya Bay až tak skoro ráno ísť neodporúčam - už okolo 07:00 tam bolo dosť ľudí a slnko v takom čase ešte na hlavnú pláž takmer nesvieti takže to nie je ani také pekné.

0 Citovat

Asi záleží na okolnostech... my 6:30 odjezd speedboatem, 6:50 jsme kotvili u Phi Phi Leh, 6:54 mám první foto liduprázdné pláže. Následně se to vcelku rychle plnilo lidmi. Slunce mi do té krásy nějak nechybělo, ale nemám srovnání... Každopádně mám za to, že to bylo lepší, než v pozdějším čase se stovkami dalších... i ten výstup a nástup na loď byl pohodlnější.


dsc09323.jpg

0 Citovat

No mohl jsi si vyhrát s post-processingem;-) 

 

0 Citovat

Já bych na tu pláž nechtěl ani zadarmo. Min. rok mi v Thajsku na Ko Lantě mladý pár popisoval, jak to tam chodí.  Čekat na loďkách v řadě jak na maso, než na mě přijde řada, abych tam mohl 10 min nebo kolik být. A vstávat kvůli tomu na dovolené tak brzo! To musí vyloženě bavit 😀. 

0 Citovat

@niemandos_1 - až takého strašiaka by som z toho nerobil. Áno je tam dosť ľudí a áno je tam dosť lodiek. Ale nedá sa to porovnať s tým, čo sa tam dialo pred rokmi, keď lode mohli priamo do lagúny. Teraz je to myslím tesne na hrane čo sa masovosti týka.

My sme tam boli minulý rok vo februári. Na Mayu sme v rámci tripu išli na 17:00 a čakali sme v loďke asi 5 minút, kým sme mohli vystúpiť na pontón. Mali sme k dispozícii hodinu čistého času a je to tak akurát (10 minút je jednoducho nezmysel).
Cestou k pláži nám oproti išli mraky turistov, čo sa už vracali späť. Nebolo mi všetko jedno.

Ale priamo na pláži to bolo úplne v pohode. Aj malé žraloky tesne pri brehu, na veľkú radosť našich detí. Veľmi radi na to spomíname.

Kto ide do Thajska prvýkrát, určite doporučujem.

Edit: Podľa mňa dosť záleží na tom, s akou cestovkou tam človek ide. Tu už spomínaná slečna Floriánová, alebo aj Jana Grznar (Slovenka čo žije na Phukete) myslím budú dobrá voľba.


plaz.jpg

0 Citovat

“Baby shark” na Maya beach bol aj pre našu malú najlepší zážitok z celého Thajska, doteraz na to spomína. Inak by som to osobne kľudne vynechala. 

A súhlasíme s prakticky všetkými, my sme boli na Phukete 2 noci po prílete a 2 pred odletom a bolo to až príliš. Za nás bol top Koh Lanta. 

0
16 reakcí