Zdravím všechny cestovatele a rád bych poprosil o pár tipů/rad, kdy v září chci na cca 25 dní cestovat po Malajsii a pak dolů po ostrovech Indonésie. Začnu asi 2 dny Bangkok, pak pár dnů Krabi, nějaký ostrov atd..dolů nějaký NP a Kuala Lumpur a Singapur?...odtud chci letět do Jakarty na město mrknout stačí den? Pak? ..Sumatra? Jáva? Zajímají mne známá místa, ale ne hnízda turistů, kde je hlava na hlavě.. spíše čím méně lidí, tím lépe., domorodci ideální..památky moc nemusím, jsem především na přírodu, parky, hory.. cestuji třeba nočními busy/vlaky.. nevím, zda lepší letadlo v těchto destinacích... a ubytování hostely jako studenti prostě :) Minulý rok jsem na podzim projel Peru-Bolivie,2 dny Buenos Aires, pak Brazílie Iguacu,  Amazonie a Riio...po té Malajsii mi kolega dal tipy, kde byl.. ale sháním někoho, kdo byl více dolů po ostrovech Indonésie.. Borneo apod. .nemusím, tady na portálu je vyjmenovaná cela ředa ostrovů, mne stačí jen ty top...to bude asi všude stejné, sloni, žirafy, opice...jako když jsem jel Kostariku,Kambodžu-Vietnam či dříve autem objel JAR safari parky atd..abych neviděl to samé prostě...Na Malajsii mi bude stačit určitě 10-14 dní max?  Nejsem také tip, co jen leží dny na pláži. Samozřejmě chci v každé zemi třeba den na pláži chytit barvu, jak se říká  :-D...předem díky moc, Tonda   .

Malajsie - Indonésie

Založil ve fóru Cestujlevne.com

V lednu (snad) letíme do Malajsie. V plánu je pár dní Kuala Lumpur, možná čajové plantáže a pak Langkawi. Chtěl bych vzít od začátku auto , být víc svobodný a poznat třeba i něco cestou na sever. Taky se mi nechce trávit den kvůli přískoku na letišti. Co jsem se díval, tak za poměrně pár korun jezdí na ostrov trajekt (několik), jenže jsem našel jen osobní. Pro auta jsem našel jen nějaký malý, který vyžaduje dlouho dopředu reservaci + sken dokumentů atd. cenu ani nevím. 
Bohužel půjčení auta z Kuala Lumpur a vrátit v Kuala Perlis (trajekt) mě nic nenašelo.
Zkusil někdo na ostrov trajektem z Kuala Perlis? Může někdo doporučit nějakou půjčovnu, co by třeba zvládla vrácení jinde než na letišti? Počítám, že na Langkawi budu brát auto taky.
Jsem už strarý k*k*t, takže nějaké pohodlí uvítám a 2x 8h ve vlaku z Kuala Lumpur na sever mě fakt neláká.

Asi vyřešeno:
- Langkawi má zvláštní status, takže je převoz aut není tak jednoduchý a proto potřebují kopie dokladů. Díky místní mentalitě je problém se nějak domluvit, respektive odkývou, NP ale nějaké potvrzení atd., je to prostě risk (našel jsem úplně stejný dotaz)

- POZOR - ASI nejezdí ani trajekty z Penangu na Lankgawi. Po Covidu to padlo a asi se z toho už neotřepali, takže i stránky, kde měly být jízdenky na trajekt, nabízí jen letenky.

0 Citovat

Tonda007 napsal(a):

Bré ranko všem

Ahoj, jak dopadla cesta? Celkem by mě to zajímalo, když ti tu několik lidí dávalo spoustu rad.

0 Citovat

Ahoj, v březnu letíme s Air Arabii do Kuala Lumpur, ale chytili jsme levnou letenku jen na 12 celých dní. Nechceme se tam nějak moc honit a strávit většinu času na cestách, takže zatím mám představu tak 2 dny Kuala Lumpur + 3 dny Cameron Higlands. A ten zbytek bychom chtěli někam přeletět.

Představu mám - chtěla bych levnější letenku bez přestupu někam do okolí, kde by byly dobré podmínky ke koupání - hezké pláže a čisté moře.

Zvažovala jsem Borneo, ale po přečtení recenzí jsem to nějak vzdala (prý dnes už předražené, divočiny ubývá, hodně odpadků, zvířata spíš v parcích / zoo než v přírodě atd a pláže prý nic moc). Klidně mě vyveďte z omylu, takovou představu jsem si udělala na základě videí na youtube a čtení cestopisů a blogů.

Zvažuju Langkawi a Koh Lipe, ale zdá se mi to být takové extrémně turistické. Hezké pláže až spíš na Koh Lipe, ale ty mi přijdou být plné lodí a lidí...

Zvažovala jsem i Sumatru s ostrovy Mentawai, ale když pominu předražené resorty, tak dostat se tam je docela oříšek... Ferry většinou musíte zaplatit celé sami a vyjde to dost draze...

Dále jsem zvažovala samozřejmě Perhentianské ostrovy, ale tam už jsem několikrát hledala ubytování, a je strašně malý výběr a náročná cesta... Tioman ještě horší.

Něměl by někdo tip? Na fakt pěkné pláže, nejlépe méně lidí ale zase nějakou úroveň ubytování (v žádné chatrči bych moc spát nechtěla). Krabi a Phuket jsme už byli...

0 Citovat

Neřekl bych, že je na Perhentiany obecně náročná cesta, ale v březnu by asi bylo moc brzo (a kvůli vlnám a menší frekvenci lodí by cesta asi byla náročná). Ten malý výběr ubytování je kvůli tomu, že ještě není sezóna? Jinak by takové info bylo divné. Tioman a další ostrovy na východ od pevniny je to samé.

Borneo fakt není destinace na pláže. Tam asi jen ty ostrůvky u Kota Kinabalu, kam se většinou jezdí na jednodenní výlety, ale pokud si připlatíte za asi dražší ubytko, ráno a večer tam bude minimum lidí (já na těchto ostrůvkách nebyl, jen co jsem četl). Jinak je něco severně od Kota Kinabalu, ale o tom víc nevím, jen tuším, že tam bude minimum turistů a asi je to málo turisticky rozvinuté.

0 Citovat

Dess napsal(a):

Ahoj, v březnu letíme s Air Arabii do Kuala Lumpur, ale chytili jsme levnou letenku jen na 12 celých dní. Nechceme se tam nějak moc honit a strávit většinu času na cestách, takže zatím mám představu tak 2 dny Kuala Lumpur + 3 dny Cameron Higlands. A ten zbytek bychom chtěli někam přeletět.

Představu mám - chtěla bych levnější letenku bez přestupu někam do okolí, kde by byly dobré podmínky ke koupání - hezké pláže a čisté moře.

Zvažovala jsem Borneo, ale po přečtení recenzí jsem to nějak vzdala (prý dnes už předražené, divočiny ubývá, hodně odpadků, zvířata spíš v parcích / zoo než v přírodě atd a pláže prý nic moc). Klidně mě vyveďte z omylu, takovou představu jsem si udělala na základě videí na youtube a čtení cestopisů a blogů.

Zvažuju Langkawi a Koh Lipe, ale zdá se mi to být takové extrémně turistické. Hezké pláže až spíš na Koh Lipe, ale ty mi přijdou být plné lodí a lidí...

Zvažovala jsem i Sumatru s ostrovy Mentawai, ale když pominu předražené resorty, tak dostat se tam je docela oříšek... Ferry většinou musíte zaplatit celé sami a vyjde to dost draze...

Dále jsem zvažovala samozřejmě Perhentianské ostrovy, ale tam už jsem několikrát hledala ubytování, a je strašně malý výběr a náročná cesta... Tioman ještě horší.

Něměl by někdo tip? Na fakt pěkné pláže, nejlépe méně lidí ale zase nějakou úroveň ubytování (v žádné chatrči bych moc spát nechtěla). Krabi a Phuket jsme už byli...

Na Koh Lipe bylo při naší návštěvě plno v blízkosti Pattaya Beach, kde kotví nejvíc lodí. My jsme zašli na Sunrise beach a bylo to mnohem lepší, na pláži leželo jen pár lidí. Oproti Langkawi je tam pláž rozhodně hezčí. Pokud chcete klid, tak lze bydlet v resortu na Koh Adang a projíždět si okolí na kajaku. Je to ale samozřejmě už dost rozvinutý turismus.

0 Citovat

Zrovna skončila akce s AirAsia. Vnitrostátní letenky byly za 10 až 30 USD po celé Malajsii.

0 Citovat

Ale až od dubna ne? Každopádně pořád vidím letenky po Malajsie kolem 30 euro zpáteční, takže s tím si hlavu nedělám. Spíš kam je koupit.

Marek Sourak, díky za tip na Koh Adang, něco takového bych si i představovala - krásné pláže a klid. Akorát ani na jejich stránkách aktuálně nefunguje bookování (tudíž neznám cenu), zkusím ještě doma (v práci máme protivnou VPN). Ale asi to bude raketa :D 

Libor_S, ty Perhentiany ještě zvážím. Dívala jsem se teď, a problém je, že bych chtěla mít možnost zrušení rezervace, což mi extrémně omezí nabídku. Ale něco se vybrat ještě dá.

0 Citovat

Ko Lipe je dle mě ráj. Byl jsem tam v sezóně a i tak tam člověk najde poloprázdnou pláž. Když si půjčíte kajak, tak najdete klidně i pláž kde nebude vůbec nikdo. Navíc letenka na Langkawi se dá často najít kolem 10usd a klidně i s Malaysian, když ke trochu štěstí.

1