Dodatečné pojištění storna
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s dodatečným pojištěním storna letenek? Letenky jsme zakoupili už před nějakou dobou a netušili jsme, že storno se dá sjednat max 3 dny po zaplacení první částky.. Celou cestu jsme řešili na etapy, nejdřív letenky, pak ubytko, pak půjčovna, a chtěli jsme to pojistit všechno potom při jednom. Letíme v prosinci. Nemáte s tím náhodou někdo zkušenost?
Díky moc!
Klára
V podstate nelze. Zcela by to popiralo smysl “pojisteni”.
Pokud by slo pojisteni storna koupit ptakticky kdykoli po nakupu, byl by z toho levny a atraktivni zpusob, jak na naklady pojistovny obchazet nerefundovatelne letenky a narusilo by to zakladni princip pojisteni - nahodilost udalosti.
Predstavte si, jak by to vypadalo, kdyby ste si napr. havarijni pojisteni mohla koupit az po nehode …
Díky za reakci- ale potřebuju poradit, ne vysvětlit, že jsme blbí :-)
Letíme v prosinci, takže i tak to řešíme s předstihem x měsíců. A nechci po pojišťovně, aby mi proplatila storno s tím, že jsem si zlomila nohu, než jsem si pojištění sjednala...
Nejde. Musite bud pojistit odhadnutou castku celkovou dopredu anebo postupne pojistovat letenky, pak ubytko atd. Anebo mit celorocni cestovni pojisteni se stornem.
Já jsem dodatečně pár let zpátky pojišťovala už cca 2měsíce koupené letenky a u nich to nebyl problém, takže to zkusit, jestli to funguje i teď, konkrétně jsem se na to ptala a paní mi odpověděla, že není problém, samozřejmě to pojištění stálo o něco víc, než normálka storna, stojí.
www.colonnade.cz
Tak už to máme pořešeno, jde to s direct, Slavie a Axa.. Třeba se to bude v budoucnu někomu hodit.
Já se jenom zasměji. Jedna věc je se pojistit, druhá to claimovat a třetí pak něco dostat. Nepřeji Vám to, ale tady by to fakt byla prázdná množina.
Aluška napsal(a):Já jsem dodatečně pár let zpátky pojišťovala už cca 2měsíce koupené letenky a u nich to nebyl problém, takže to zkusit, jestli to funguje i teď, konkrétně jsem se na to ptala a paní mi odpověděla, že není problém, samozřejmě to pojištění stálo o něco víc, než normálka storna, stojí.
www.colonnade.cz
VPP Colonnade... POČÁTEK A KONEC POJIŠTĚNÍ
a) Pojištění stornopoplatků může být sjednáno do 14 dnů ode dne závazného objednání nebo uhrazení cesty. Doporučujeme se seznámit se stornovacími podmínkami poskytovatele. Pokud si cestu pořizujete méně než 30 dní před odjezdem
(tzv. last minute), pojistit se můžete, pojistné však musíte zaplatit současně s úhradou cesty
Jestli spravne chapu pojistne podminky AXA, tak kdyz si sjednam pripojisteni storna cesty k cestovnimu pojisteni vice nez 15 dnu pred zahajenim cesty, tak by s tim nemel byt problem a je jedno, ze ty letenky byly koupene drive nez bylo sjednano pojisteni.
Tak cali měl asi na mysli, že ty tři jmenované pojišťovny jsou jednoznačně nejhorší na trhu, Aspoň z těch co znám. Osobně bych si u nich nepojistil nic. Je to podobné jako s nízkonákladovkama. Cena levná, ale služby tomu odpovídající. Ale asi lepší toto pojištění, pokud to skutečně jde, než vůbec žádné :-)
Osobně mám negativní zkušenosti i s ČSOB Premium. U nestihnutí busu kvůli zrušení letu plnit nechtěli. Plnili až po citaci svých podmínek.
S pojišťovnami to bude jako s půjčovnami aut. Není snad půjčovna, se kterou by aspoň někdo neměl negativní zkušenost...
Myslel bych si, že automatické odpálkování klienta s předpokladem, že se nebude bránit, je dnes běžná věc.