Ahoj všem cestovatelům,  mám plánovaný přestup s AirChina v Pekingu na 13h (od 6:00 ráno cca) a říkám si, že než ho prosedět na letišti, jel bych se podívat na Great Wall of China, nebo do Zakázaného města.  Má někdo zkušenost, absolvoval to tady někdo? Na co si dát pozor, na kolik to vyjde, kolik času potřebuju Atd.  Díky moc za rady.   .

Dotaz: AirChina - trip na Great Wall při přestupu

Založil ve fóru Co se nevešlo

15 reakcí

Ahoj všem cestovatelům, 

mám plánovaný přestup s AirChina v Pekingu na 13h (od 6:00 ráno cca) a říkám si, že než ho prosedět na letišti, jel bych se podívat na Great Wall of China, nebo do Zakázaného města. 

Má někdo zkušenost, absolvoval to tady někdo? Na co si dát pozor, na kolik to vyjde, kolik času potřebuju Atd. 

Díky moc za rady. 

0

1. Cestu Airport Expressom začíname z terminálu 2 alebo 3. Ideme na stanicu Dongzhimen.  Cena je 25 juanov.  Lístky kupujeme v automate alebo v pokladni.
 2. Na stanici Dongzhimen prestupujeme na modrú linku metra č. 2. Ideme do Qianmen.  Cena je 5 juanov.  Lístky kupujeme v automate alebo v pokladni.
 3.Na stanici Qianmen vystúpte z metra a choďte smerom k Zakázanému mestu (všetko je označené v čínštine).  Pri odchode zo stanice bude polícia očakávať, že im ukážete pas.

Čas je +/- 40 min

0 Citovat

No to záleží, jestli tě vůbec pustí z letiště a je dost velká šance, že ne. Řeknou ti, že za takhle krátkou dobu nejde nic vidět a otočí tě.

0 Citovat

Tak si vyřiď transit hotel a ten jim ukážeš s airchina a místo toho pojedeš do města, popř. se můžeš alespoň na chvilku natáhnout  na hotelu a dát snídani taxi přes jejich ubera stojí cca 75 kč, na shuttle by si čekal dlouho..

1 Citovat

Taky doufám, že mě pustí do města, když jsem buknul transit hotel, představa 15 a 20 hodin strávených  na letišti v Pekingu mě nijak nenaplňuje štěstím....

0 Citovat

norbic   ...pri 15 a 20 hod by nemal byt ziaden problem viza

0 Citovat

Taky záleží, na které letiště v Pekingu přiletíte. Jestli na PEK nebo PKX.

Jinak za 13-15h na PEK se dá otočit zeď v Badaling i Zakázané město. Osobně vyzkoušeno těsně před covidem. Bez taxi. 

Avšak nyní má být do Zakázaného města potřeba online rezervace či co, tj. neprodávají na místě. Plus může být problém s tím, že někde nemusí brát hotovost a podporovat jen čínské QR kódy nebo čínské karty.

0 Citovat

Do Zakázaného města je nutné koupit on-line vstupenky, jde to 7 dní až 1 den předem. Viz třeba https://www.chinadiscovery.com/b...ckets.html

0 Citovat

fevlad napsal(a):

norbic   ...pri 15 a 20 hod by nemal byt ziaden problem viza

To záleží na náladě toho úředníka co ty víza vydává. Měl jsem tam přestup 3krát, první 2 návštěvy nebyl žádný problém vízum získat (poprvé byl přestup 14 hodin, po druhé dokonce jen 6,5 hodiny). První návštěvu jsem využil pro Zakázané město, druhou pro Temple of Heaven. Při třetí návštěvě jsem měl přestup 11 hodin a úředník mě nekompromisně otočil, že mám smůlu. Dokonce jsem následně u přepážky China Southern domluvil tranzitní hotel a šel tam zpět s agentem aerolinky s tím že mám hotel a stejně mě nepustili. Těch zkušeností je po internetu mraky a je to spíš o náhodě, někoho pustili i na 5 hodin jiného ani na 24 hodin ne. Záleží prostě na komančovi s razítkem, jak moc se mu budeš pozdávat.

1 Citovat

Zkusím si na tričko připnout nějaký starý odznak s červenou hvězdou - sbíral jsem je za komárů

Třeba to zabere :-D

0 Citovat

Čerstvá zkušenost.

Měla jsem layover přesně 13 hodin.. tranzitní víza jsme dostali bez keců :) My jsme přiletěli někdy ve 4 ráno a nikde nikdo, v 6 ráno by stále nemusely být fronty. 

Upřímně jsem nabrala dojmu, že "záleží na náladě" čínského úředníka byla hlavně recenze od lidí, kteří neměli dostatečně velké časové okno...

Velká čínská zeď - využili jsme https://www.beijinglayovertour.com/ ti právě otevírají v 6 nebo 7 ráno. Zavezou vás autem tam a zpátky, nevýhoda je, že to bylo dražší, ale neměli jsme uplně připravenou cestu MHD. Na druhou stranu tím, že jsme vyjeli hned ráno, tak na zdi nikdo nebyl :) kolem 10. byly davy lidi.. Anebo kromě MHD je ještě alternativa taxikáři na letišti

Zakázané město - toto je dost tricky. Na stránkách otevírají rezervace 7 dní dopředu, myslím v 8 pm jejich času (?, nutno si pogooglit), a vyprodáno je během několika minut.. Pokud se člověk nechce o nic starat, tak si to zabookuje tady, dostatečně dlouho dopředu https://www.forbiddencitytickets.com/, zaplatí asi o 10 dolarů navíc, ale garantuje to, že ty lístky koupí za vás (lístky se neprodávají pouze na stránkách, ale i přes Wechat). Pokud si to člověk neohlídá, tak lístky na místě nesežene.

0 Citovat

Koupit 2x dražší vstupenky od překupníků... Obzvlášť, když samotní Číňani varují a důrazně vyzývají, aby se nakupovalo jen přímo, že žádní jiní autorizovaní prodejci nejsou. Niki, která si jen kvůli tomu založila profil, mi připadá spíš jako spambot po využití chatbota.

1 Citovat

U Niki je uvedeno, že se přidala před 11 měsíci.

0 Citovat

Teď mi psala kamarádka, která děla letušku u Lufthansa, že si brali taxik za 100€, jeli dvě holky, borec je odvezl na Zeď a zpět a ještě jim koupil vstupenky v těch 100 eurech. 

Vidím to tak, ze se rozhodnu podle toho, jestli mi dají vůbec víza. 

Na Reddit bylo ještě spousta doporučení na toto: https://www.layover-tour-beijing...-tour.html

Asi nemá smysl něco bookovat dopředu, ne? 

btw. Já měl za to, že na hotel nemám nárok tím ze doletim asi 5 ráno a další let je v 17:45. Pokud nárok mám, kde si to můžu najít? Nepovedlo se mi to u té AirChina najít. 

díky moc! 

0 Citovat

Ty vstupenky jsou podle ofiko stránky svým způsobem refundovatelné, takže bych si to pročetl a zvážil.

0 Citovat

[citace="Ondřej Procházka"]

btw. Já měl za to, že na hotel nemám nárok tím ze doletim asi 5 ráno a další let je v 17:45. Pokud nárok mám, kde si to můžu najít? Nepovedlo se mi to u té AirChina najít. 

díky moc! 

bukneš v apce nebo po přihlášení do rezervace, ale myslím, že se musíš ale registrovat

0
15 reakcí