Maroko (Agadir) 🇲🇦
Ahoj. V pátek odlétáme s partou z Vídně do marockého Agadiru s Ryanair a chtěla bych se zeptat na pár bodů:
Hotovost💰: Je na letišti zásadně špatný kurz oproti městu? Budeme měnit €. Kde směnit?
Internet📱: Jakého operátora zvolit? Přibližná cena mobilních dat na týden?
Autopůjčovna🚘: Kterou autopůjčovnu doporučujete? Dá se půjčit auto i s debitkou? Jak je to s depozitem?
Letenky✈️: Check-in? Stačí mít letenky v mobilní aplikaci Ryanair nebo je nutné vytisknout?
Zavazadla🧳: Zatím máme koupený tarif basic, ale batoh rozměrově určitě nefitne.😀 Jak tedy moc kontrolují zavazadla?
Nějaké další rady, či tipy nebo na co si dát pozor?
Moc díky!😊
Na letišti se samozřejmě liší, ne nějak moc, 15 € vyměnit stačí (bus stojí 50 mad/1 os jednosměrný +100 mad internet), dojet na aut.zastavku a tam kousek je dobra směnárna — https://maps.app.goo.gl/Skx7yn1m...eview.copy
Operátor Orange má dobře pokryti, usmlouval jsem 20gb za 10€, a dokonce jejich stánek je hned první.
Autopujčovna Agadir: nevím
Letenky: tak ve Vídni určitě stačí jen qr v mobilu. A Agadiru a ostatních městech Maroka všude píšou jak je potřeba mít vytištěny boarding pas, nicméně ani jednou jsem nepotřeboval.
Zavazadla: ani jednou nebyla kontrola 😁 pro vydání boarding pasu jen koukli na batoh a to stačilo. Pozor ale na kufry, na te mají trigger a je kontrolují.
Pozor: na jejich ceny, na trzích vše stojí 3-4 méně než vám řeknou 😁
Davat si pozor na policii, není to PČR. Pokud budete mít auto tak na silnicích částo bude kontrola a před tabulkou kterou přeložím fotkou je potřeba se ÚPLNĚ zastavit. Když budou po vás něco chtít tak jste turisti a nic nevíte, nebavte se s nimi anglicky
vodu pijte pouze balenou
na co si dat pozor je toho více, teď si úplně nevzpomenu 😁
kdyby byly konkrétní otázky rak rad zodpovídá buď tady v sz nebo v IG @romancient
Ahoj,
Hotovost, už si nepamatuju😄, ale měnil jsem nějaký základ určitě v hale za pasovkou.
Net, přes eSIM
Půjčovna: Samicar. Nové Sandero, s plnou pojistkou bez depozitu. Fajn jednání, vyzvednutí před terminálem. Buď se dá zaplatit celé online, nebo jen záloha přes jejich portál a zbytek jak chceš (cash / card).
Letenky: cestou zpět jsem musel na check in pro vytištění / potvrzení BP. Měl jsem vytištěný svůj, ale dostal jsem na něj razítko, které dál kontrolovali.
Zavazadla: Vídeň pohoda, v AGA jsem absolvoval měření basic batohu 2x (u checkin a u security). Ale možná částečně moje chyba, že jsem tam byl brzo 😁.
Od února ale může být už něco jinak.