V poslednej dobe sa tu rozmohol "takový nešvar" :) asi s nástupom AI... Čo som si všimol - spamboty začali fungovať spôsobom, ktorý im zabezpečuje oveľa menšiu dohľadateľnosť medzi normálnymi príspevkami. Funguje to tak, že spambot sa zaregistruje, do diskusie (pár hodín po registrácii) nahodí 5-6 príspevkov, ktoré sú len copy-paste starých príspevkov z fóra , prípadne z iných fór a odmlčí sa.  Dnes to bol napr. nick "zhudimme" - registrácia dnes, celkovo 4 príspevky. Príspevok v téme "Půjčení vozu Sardínie" - copypaste príspevku od Mandre z diskusie Sardínie - půjčení auta z 13. 10. 2019  Príspevok v téme "Budapešť - lázně" - copypaste príspevku myska82 z diskusie na emimino z 17. 1. 2022 Príspevok v téme "Výlet na Vesuv" - copypaste recenzie Tomáše Krupky z google recenzií z 5. 8. 2022 (stačí si len zadať do google kúsok textu z tých príspevkov, google tie staré príspevky nájde hneď). Následne sa tieto nicky odmlčia a nepíšu. Moja otázka je, aký to má pre "autorov" týchto botov význam? Ako áno, na jednej strane je to na prvý pohľad (a často aj na druhý - dosť ľudí zvykne na tie príspevky aj reagovať v domnení, že píšu živému človeku) nerozoznateľné od normálnych príspevkov iných diskutérov, ale čo z toho autori majú? Okrem tých copypaste príspevkov, čo sem nahádžu hneď po registrácii, nedajú nič iné, žiadnu reklamu na onlinekasíno, onlinelekáreň, nejkufry a podobne.     edit: tak nejaký moderátor po tomto mojom príspevku zrejme už zmazal ten nick aj všetky jeho príspevky.  Ale (keďže to nebol v poslednej dobe prvý ani druhý prípad, ale je to už viac-menej opakujúci sa scenár) otázka je stále - čo z toho autori tých spambotov majú? Alebo ide len o tie "spiace" účty na fóre s určitou históriou, ktoré by bolo možné v budúcnosti použiť na spam?  .

"Inteligentné" spamboty

Založil ve fóru Cestujlevne.com

7 reakcí

V poslednej dobe sa tu rozmohol "takový nešvar" :) asi s nástupom AI...
Čo som si všimol - spamboty začali fungovať spôsobom, ktorý im zabezpečuje oveľa menšiu dohľadateľnosť medzi normálnymi príspevkami. Funguje to tak, že spambot sa zaregistruje, do diskusie (pár hodín po registrácii) nahodí 5-6 príspevkov, ktoré sú len copy-paste starých príspevkov z fóra , prípadne z iných fór a odmlčí sa. 
Dnes to bol napr. nick "zhudimme" - registrácia dnes, celkovo 4 príspevky.
Príspevok v téme "Půjčení vozu Sardínie" - copypaste príspevku od Mandre z diskusie Sardínie - půjčení auta z 13. 10. 2019 
Príspevok v téme "Budapešť - lázně" - copypaste príspevku myska82 z diskusie na emimino z 17. 1. 2022
Príspevok v téme "Výlet na Vesuv" - copypaste recenzie Tomáše Krupky z google recenzií z 5. 8. 2022

(stačí si len zadať do google kúsok textu z tých príspevkov, google tie staré príspevky nájde hneď).

Následne sa tieto nicky odmlčia a nepíšu.
Moja otázka je, aký to má pre "autorov" týchto botov význam? Ako áno, na jednej strane je to na prvý pohľad (a často aj na druhý - dosť ľudí zvykne na tie príspevky aj reagovať v domnení, že píšu živému človeku) nerozoznateľné od normálnych príspevkov iných diskutérov, ale čo z toho autori majú? Okrem tých copypaste príspevkov, čo sem nahádžu hneď po registrácii, nedajú nič iné, žiadnu reklamu na onlinekasíno, onlinelekáreň, nejkufry a podobne. 

edit: tak nejaký moderátor po tomto mojom príspevku zrejme už zmazal ten nick aj všetky jeho príspevky.  Ale (keďže to nebol v poslednej dobe prvý ani druhý prípad, ale je to už viac-menej opakujúci sa scenár) otázka je stále - čo z toho autori tých spambotov majú? Alebo ide len o tie "spiace" účty na fóre s určitou históriou, ktoré by bolo možné v budúcnosti použiť na spam?

5

Také by mne to zajímalo, k čemu to slouží...doufám, že někdo znalý nám to objasní :) 

2 Citovat

Řekl bych, že se jedná o trénování AI. Začíná se od jednoduchých úkonů, po vytrénování může poté AI lépe cílit na jednotlivé odpovědi a dávat smysluplné odpovědi i třeba s vhodnou reklamou.

1 Citovat

tyhle situace mi připomínají hlášku z Woodyho Allena, odhadem 30 let stará.. necituji přesně  "Volal jsem Boha ale byl tam jen záznamník"

1 Citovat

Ďalší "inteligentný spambot" svejjeefee.

Registrácia pred polhodinou, hneď potom 4 príspevky, všetko copypaste príspevkov spred pár rokov...

0 Citovat

Nejak sa s nimi roztrhlo vrece...

Dnes ďalší spambot svetellepo.

0 Citovat

Zatim se prevazne zameruji na zapujceni aut.

Ze by nekdo/neco z auto-moto sobe?

0 Citovat

Zkusili jsme zareagovat. Mělo by to být už v pořádku 😉

0
7 reakcí