Ahoj všem, letím dnes s Turkish Airlines do Argentiny a po cestě mám jednu noc stopover v Istanbulu a dále pak cca 7,5 h stopover v Bogotě. Chtěl bych se zeptat, zda se vyplatí jít v Kolumbii navštívit centrum např. Plaza de Bolívar centrum? Od Kolumbijců jsem slyšel, že je třeba min. 4h (2h tam a 2h zpět), ale moc mi to nedoporučovali. Tím, že mám cca 7,5 h si myslím, že aspoň to náměstí bych mohl stihnout? Btw. španělštinu mám hodně basic, ale pokud tam funguje např. Uber (centrum + letiště),  nemusel by to být problém??? Poslední otázka, je možné na letišti sehnat a koupit rovnou Sim card (1GB), abych se mohl přepravovat Uberem a lze v obchodech či na letišti platit kartou? Moc děkuji za bližší informace, ahoj Michal   .

Overstop - Bogota

Založil ve fóru Cestujlevne.com

7 reakcí

Ahoj všem, letím dnes s Turkish Airlines do Argentiny a po cestě mám jednu noc stopover v Istanbulu a dále pak cca 7,5 h stopover v Bogotě. Chtěl bych se zeptat, zda se vyplatí jít v Kolumbii navštívit centrum např. Plaza de Bolívar centrum? Od Kolumbijců jsem slyšel, že je třeba min. 4h (2h tam a 2h zpět), ale moc mi to nedoporučovali. Tím, že mám cca 7,5 h si myslím, že aspoň to náměstí bych mohl stihnout? Btw. španělštinu mám hodně basic, ale pokud tam funguje např. Uber (centrum + letiště),  nemusel by to být problém??? Poslední otázka, je možné na letišti sehnat a koupit rovnou Sim card (1GB), abych se mohl přepravovat Uberem a lze v obchodech či na letišti platit kartou? Moc děkuji za bližší informace, ahoj Michal 

0

Ahoj, hodně záleží kdy je tvůj přestup. Například v sobotu přes den je dopravní situace ve městě nejhorší a určitě bych to nedoporučoval. Samotná cesta z letiště do centra muže vyjít i na víc než 3 hodiny. 

Uber funguje dobře a je to vlastně jediný způsob přepravy, který můžu doporučit. Žluté taxíky jsou jen pro místní. 

SIM kartu si ideálně zařid přes Airalo pokud tvůj telefon podporuje e-sim, ať už pak nemusíš nic řešit na místě.

Na letišti se dá platit kartou všude, obzvlášť doporucuju Crepes & Waffles v odletové (veřejné) části letiště. Ve městě většina podniku také v pohodě bere karty. 

1 Citovat

Jen pro pořádek - stopover.

2 Citovat

Vojtěch Hájek napsal(a):

Uber funguje dobře a je to vlastně jediný způsob přepravy, který můžu doporučit. Žluté taxíky jsou jen pro místní. 

To by me zajimalo, proc by zlute taxiky nemohl pouzit kdokoliv vcetne cizincu?!

Z/na letiste BOG jsme bud bravali mistni autobusy nebo nekdy i taxi (ale osobne, zadne privolavani Ubera). Navic si vzpominam, ze pri odletu z BOG v roce 2021 slo pouzit i Transmilenio na vlastni terminal Portal El Dorado a odtamtud jejich vlastni integrovany autobus primo pred letiste BOG.

0 Citovat

Přiletím na letiště El Dorado ve čtvrtek odpoledne (10.10.) 3.05 pm a do Argentiny pokračuji v 10.40 pm. Tzn. mám tam přes 7 h čas. Já myslel, že bych se třeba do hodiny dokázal přesunout na Plaza de Bolívar, být tam hodinku a jet zpět. Pokud je to takto ale zapráskáno, asi to raději nebudu riskovat. Díky M.

0 Citovat

Jakube, může a většinou to asi bude v pohodě. Místní to nedoporučují. Moje přítelkyně je Kolumbijka a žluté taxíky mi explicitně zakázala. V lepších případech dojde k přepálení ceny, v horších k okradení. Navíc by to vyžadovalo hotovost (předpokládám, osobně jsem jezdil jen Uberem).

Transmillenio do centra neznám, ještě v březnu tenhle rok se Transmillenio neukazovalo na Google Maps, takže jsem nepoužíval. Vím, ze tam byl rozumnej autobus do Chapinera. 

Co bych udělal já - po příletu bych se podíval (přes dopředu koupenou esimku) jak dlouho zabere v aktuálním provozu cesta do centra. Pokud kolem hodiny, tak bych to risknul. Lepší než sedět na letišti. Navíc budeš mít kufry odbavený, palubní vstupenku předpokládám už taky u sebe, takže pak průchod letištěm by měl být šup. Fakt jediný na čem záleží je ten provoz. 

1 Citovat

Vojtěch Hájek napsal(a): Uber funguje dobře a je to vlastně jediný způsob přepravy, který můžu doporučit. Žluté taxíky jsou jen pro místní. 

A proč ne přes appku Cabify?

0 Citovat

Cokoliv přes appku by mělo bejt úplně cajk.

0
7 reakcí