Dobře, je na čase založit nové vlákno :) Zatím na rok 2025 koupené tři výlety. Leden Praha - Curych - Tenerife Sur / Swiss + Edelweiss Tenerife Norte - El Hierro / Binter El Hierro - Tenerife Norte / CanaryFly Tenerife Norte - Gomera - Tenerife Norte / Binter Tenerife Sur - Mnichov - Praha / Discover Airlines + Lufthansa Únor + březen Praha - Amsterdam - Milan LIN / KLM Milán MXP - Dillí - Melbourne / Air India / C (mileage run) Melbourne Avalon - Sydney / Jetstar Newcastle - Canberra / FlyPelican Canberra - Melbourne / Sydney Melbourne Essendon - King Island / Sharp Airlines King Island - Burnie - Melbourne / REX Melbourne - Bombaj - Dillí - Milán MXP / Air India / C Milán MXP - Praha / easyJet Květen Praha - Nantes / Volotea Nantes - Montreal / Air Transat Ottawa - Iqaluit / Canadian North Iqaluit - Nuuk / Air Greenland Nuuk - Ilulissat / Air Greenland Sisimiut - Kangerlussuaq - Nuuk / Air Greenland Nuuk - Kodaň / Air Greenland .
Ano, doba sa zmenila, a presne ako píše Ahmad, potom, čo všetky alebo takmer všetky položky zdraželi viac ako letenky, cena letenky už nie je na prvom mieste.
Když to rozsekám na jednotlivé lety, tak jich mám už 48, ale jen do září, dál jsem ještě nic zajímavého a levného nenašel. Chtěl bych ještě tak kolem 10 zpátečních nacpat do kalendáře v letním letovém řádu, ale takhle dopředu u nízkonákladovek moc levných letenek nebývá a člověk taky občas potřebuje nějaký servisní víkend. 🙃
Ale něco asi zruším, neb člověk míní a Wizzair mění...
Gastro zkušenosti to samozřejmě teoreticky ovlivňují, ale prakticky jsem ještě nenašel destinaci, kde by mi aspoň něco nechutnalo (a to prosím i včetně Velké Británie 😆). Samozřejmě je to mix už navštívených destinací s novými, holt nízkonákladovky v posledních letech nejsou příliš kreativní v zavádění nových tras, vhodných zejména na víkendovky, jinak bych ty nové asi upřednostnil. Z nových tedy bude jen VLC, BLQ, BNX, AUH, TKU, BSL, PLQ. Ostatní destinace prostě budu pořád opakovat, dokud nenatrefím na něco ještě lepšího.
Mirjur: "popáté" budu příští rok minimálně v Rize, Římě, Barceloně, Dillí, Burgasu, Málaze a Istanbulu. Věřím, že aspoň u půlky těchto měst se to dá pochopit. 🙂 Rád bych ale přidal i Sofii, Atény, Skopje a Varšavu - záleží na tom, jestli nepropásnu levné letenky. Úplně za každou cenu tam zase nechci.