Dobrý den, u CK Nev Dama jsem měla zájem o lyžařský zájezd do Itálie. Pracovnici CK jsem napsala emailem, o který zájezd a v jakém termínu mám zájem. Byla mi zaslána smlouva, kterou jsem přes sms potvrdila. Mnou vybraný zájezd v daném termínu nebyl. Pracovnici jsem napsala o jiný zájezd v jiném termínu. Bylo mi napsáno, že zájezd poptají. Už mi ale žádná smlouva k této nové poptávce nebyla zaslána a tak jsem nebrala poptávku moc vážně. V tuto chvíli se ještě neví, zda je zájezd k dispozici. Ale má CK právo po mě vymáhat zaplacení tohoto zájezdu, když k němu nemám žádnou smlouvu? Smlouvu jsem potvrdila na jiný hotel, v jiném termínu, který k dispozici nemají. Děkuji  .

Nev dama - nenaplnění smlouvy

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

5 reakcí

Dobrý den, u CK Nev Dama jsem měla zájem o lyžařský zájezd do Itálie. Pracovnici CK jsem napsala emailem, o který zájezd a v jakém termínu mám zájem. Byla mi zaslána smlouva, kterou jsem přes sms potvrdila. Mnou vybraný zájezd v daném termínu nebyl. Pracovnici jsem napsala o jiný zájezd v jiném termínu. Bylo mi napsáno, že zájezd poptají. Už mi ale žádná smlouva k této nové poptávce nebyla zaslána a tak jsem nebrala poptávku moc vážně. V tuto chvíli se ještě neví, zda je zájezd k dispozici. Ale má CK právo po mě vymáhat zaplacení tohoto zájezdu, když k němu nemám žádnou smlouvu? Smlouvu jsem potvrdila na jiný hotel, v jiném termínu, který k dispozici nemají. Děkuji

0

Na Nev Damu se vykašlete. Větší šmejdy na českém trhu nenajdete. Nic neplatit a koupit raději jinde.

0 Citovat

Já vím, taky už jsem poučena a chceme jet po vlastní ose. Je mi jasné, že pokud zájezd bude k dispozici, tak po mě budou vymáhat zaplacení zájezdu, ale pokud nemám k tomuto zájezdu potvrzenou smlouvu, tak na to ze zákona právo nemají, ne?

0 Citovat

Tyhle šmejdy nějaká legislativa nezajímá. Ale byl bych v klidu, pokud není dodatek ke stávající smlouvě, tak na nic nárok nemají.

1 Citovat

Jo Nev Dama je vtipný podnik. Před 3 lety jsem od nich poprvé a naposledy koupil ubytování v Alpách v Itálii. Po příjezdu na ubytování jsme zjistili, že vypadá úplně jinak, než na fotkách (očividně fake fotky nebo fotky z úplně jiného místa) místo manželské postele, která byla, jak na fotkách, tak v popisu, tam byl jen rozkládací gauč té nejhorší kvality z Ikey. Inzerované parkování v podzemních garážích se také nekonalo (garáže sloužily jen na odkládání bordelu) a místo toho personálem doporučeno parkování na zákazu stání 🙂

Recepční mě samozřejmě po ukázání fotek z webu Nev Damy instantě fáknul, že co tam má nějaký zprostředkovatel ho nezajímá. Přivoláná delegátka se mi vysmála ještě víc, že prý fotky na webu jsou pouze ilustrační a nic negarantují, tak co jako chci, že se mám řídit podle popisu. Když jsem řekl, že podle popisu tam má být normální postel a parkování v garáži, tak prý že to nechá prověřit Nev Damou a někdo se mi ozve. Udělal jsem tedy screenshoty nabídky a šel spát. Další den volá nějaká ženská z Nev Damy že prý co si stěžuju, že žádný takový popis u té nabídky nemají. Kouknu a ejhle, samozřejmě to opravili a teď už píšou místo postele gauč a o parkování ani slovo 🙂

Nechal jsem to být, s tím že po návratu pošlu reklamaci. Na tu mi samozřejmě napsali, že jsem totální lhář a nikdy tam můj uváděný popis ani fotky nebyly (v mezičase opravili i ty fotky). Po poslání screenshotů obvinění, že jsem to upravil ve Photoshopu. Po zaslání odkazu na archive.org, kde byla krásně vidět ta původní verze, opět obvinění ze lhaní. 🙂

Takže asi tak k téhle fajnové firmě. Chápu že chyba se může stát, ale ten přístup k řešení naprosto otřesný. Nicméně jako vyléčení z cestovek super.

6 Citovat

@a.h.girl

Byla mi zaslána smlouva, kterou jsem přes sms potvrdila. Mnou vybraný zájezd v daném termínu nebyl.

Já to nechápu, podepsala jste tedy nějakou smlouvu o zájezdu nebo ne? 

0
5 reakcí