Ale uplne blba chyba pri rezervaci🤦♀️
Povedl se mi hezky kousek. 🙏Pri prohlizeni ubytovani na check24.de jsem uplne nahodou klikla na rezervaci🤦♀️ a rezervace se okamzite provedla.
Pointa je, ze tam je storno 100% (595€).
Hned jsem to resila, poslali ubytovateli zadost o prominuti a zruseni.
Jako zajimavost je, ze to vubec nechtelo udaje z karty (jako overeni u bookingu)…platba v hotovosti na miste.
Co byste delali, kdyz to neschvali? Kdyz bych to chtela pres web zrusit, musim zaskrtnout, ze beru na vedomi stornopoplatek. Coz nechci udelat. Mohli by mi pak vystavit fakturu, kdyz neprijedu…ja je na to nekolikrat upozornuju, ze to bylo ukliknuti.
Pokud to ubytovatel neschválí, tak bych se na něj vykašlal. Našel jsem tohle:
Due to saved expenses (cleaning, bed linen, energy...) cancellation costs of 100% are not legal according to the Civil Code §537 . If a host charges cancellation fees, they must collect them from the guest themselves.
Hm. Jak je to pres check24.de, tak nevim, jak by ti probihalo dal. Poslali by fakturu, ja bych to nezaplatila a….
Jinak bych mela dal v planu napsat ubytovateli naprimo email, ze neprijedu atd atd.,,,je to za 2 mesice, takze zadne naklady nema.
Edit:
prisel mi ted email o zruseni bez poplatku…🤪
Tak jenom pozor na tenhle portal, funguje to jinak, nez booking. Nemecko-rakouske firmy zdaji se stale solidni.
Já jsem párkrát pros...váhal ubytování na bookingu i jinde a pokud už neměli údaje z karty, tak po mně nikdy nikdo žádný peníze nechtěl. Ale taky se jednalo o menší částky než tahle. A x-krát stačilo napsat majiteli s rozumným důvodem a odpustil mi poplatek taky. Tím chci říct, že mám obecně podobně pozitivní zkušenost jako Mandre i když je to prokazatelně moje blbost a mohli by mi to dát zaplatit.