Vízum do Číny
Ahoj,
požádala jsem si online o vízum do Číny, ale teď nevím, zda mám čekat na výzvu, že si žádost prošli a až potom jet na ambasádu si vízum vyřídit nebo zda mám rovnou s vytisknutými dokumenty jet na ambasádu a tam si vízum vyřídit. Poletím na konci března.
Máte někdo zkušenosti zda napoprvé udělí vícevstupové vízum nebo budu muset žádost změnit? Letos poletím do Číny minimálně 2x a pak mám naplánované ještě 2 cesty, ale ty přesně nevím, zda stihnu tu třetí udělat do roka nebo budu muset opět žádat o nové vízum, ta čtvrtá bude příští rok na podzim. Vše se jedná o služební cesty a k té první která již má termín mám i zvací dopis.
Děkuji
Co vim, tak v praxi napoprve vydavaji jednovstup na pul roku. Pak to s dalsimi vizy prodluzuji podle poctu skutecneho prekroceni cisnkych hranic. (jednovstup na rok, pak vicevstup na rok a posupne az na 5 let). Alespon u business viz. Predchozi vstupy do Ciny neumeji dohledat, je treba dolozit razitky v pasu, pripadne kopii predchozich pasu.
Nepožádala. Online to nelze. Ty jsi pouze vyplnila formulář, který si musíš vytisknout, dát k němu veškerou podpůrnou dokumentaci, která je vyžadována a vyrazit. Nicméně víza nevydává ambasáda, ale vízové centrum v Praze. Tam předložíš dokumenty, zaplatíš poplatek a tím požádáš o vízum. Za několik dnů si ho pak vyzvedneš.
Rekl bych, ze velke procento lidi nedoda vsechny podklady v poradku. V priapde Ciny to chce opravdu dobre nastudovat vsechny pozadavky a nebo si nechat pomoci od agentury.
Tak moje zkušenost je, že jsem dostala napoprvé bez problémů vícevstupové vízum, změnila jsem žádost na základě informací tady na dva vstupy s tím že si pak požádám o nové vízum, ale pán na vízovém centru mi řekl, že když mám zvací dopis na vícevstupové vízum, tak mi ho udělí hned napoprvé, tak jsem měnila ještě tam znovu žádost a místo mnou požadovaných 7 dnů mi tam dal 10 dní na jeden vstup a vízum jsem dostala na 1 rok. Sebou jsem měla jak zvací dopis a výpis z obchodního rejstříku čínského partnera, tak vysílací dopis a výpis z obchodního rejstříku naší společnosti.