Fotoknihy z cest
Ahoj, určitě si tu někdo dělá ze svých cest fotoknihy či jinou dokumentaci ve fyzické formě - nemám teď na mysli různé webové blogy apod . Zajímalo by mě, jaké služby využíváte? Na prvních místech při hledání vyjíždějí cewe, tiskařík apod, tak zda má třeba někdo nějakou jinou osvědčenou "podpultovku"? Rád bych fotografie prokládal i zápisky z cest, tudíž aby bylo možné tam i dostatečně editovat text. Děkuji za info.
Já každoročně dělám cca 5 fotoknih, už asi 15 let u brněnské firmy MCLab. Tisk i vazba kvalitní, široké možnosti editace fotek, textů, layoutů, inteligentní návrhář (to tedy nepoužívám), vyhotovení maximálně do týdne. Na slevomatu se dají koupit jejich vouchery, kniha A4 o cca 120-140 stranách přijde na cca 600-700 Kč.
Ahoj, nechávám si to už několik let dělat u polské firmy Colorland. Mají web v češtině i s dobrým systémem na vytváření knih. Trvale se dají koupit vouchery na Slevomatu téměř na všechny produkty, případně i přímo na jejich webu mají různé slevové kupony. Zasílají do Česka přes DPD nebo Zásilkovnu. Kvalita je super, za ty peníze bych v Česku lépe nepořídil. S CEWE mám špatnou zkušenost, kdy kvalita opravdu pokulhávala a to cena byla dvojnásobná proti Colorlandu.
Začal jsem s tím “projektem” za covidu a bylo to teda pracné, ale ten výsledek za to stojí. Jednou jsem u babičky našel “album”. Asi 30 cm vysoké a půl metru široké, mělo asi 100 listů černého papíru a obsahuje tak celé mé předcovidové cestování.
Velkou výhodou je, že jsem mohl mimo fotek přidat místní měnu, letenky, vstupenky nebo cokoliv, co se dalo nalepit na papír.
Výroba prvního mi trvala několik týdnů. Na druhé už jsem musel objednat materiál a vyrobit doma a už pár měsíců čeká na dokončení.
Nestíhám vytvářet. Většinou jsem vytvářel od MClab, ale minulý rok se mi zdálo, že se dost zhoršili s barevným podáním.
Vyzkoušel jsem eFotoKniha. Kniha samotná hezká, ale ten software na tvoření naprosto příšerný, pokud nechcete vzít 100 fotek a nechat je program poskládat sám.
Loni jsme vyzkoušeli fotoknihy zdarma od Saal Digital. Velmi kvalitní, tlustý papír, kvalita tisku i barev OK, ale ty jejich běžné ceny jsou pro lidi, co běžně cestující v C bez akce... Teď už to zkrouhli "jen" na 50% slevu. Pak nabízeli fotoobrazy zdarma. Vyzkoušeli jsme rovněž, ale ty jejich normální ceny...
Od SaalDigital máme knihu fotek ze svatby. To je takové Ferrari mezi fotoknihami, vypadá to skvěle, ale knihu za 5500 Kč akorát tak dáte do skříně a pak se ji bojíte vyndavat, aby se nezničila 😀 Kniha z Colorlandu za pár stovek sice nevypadá tak fancy, ale svoji úlohu taky splní.
Já tvořím v Bontia. Jsem vždy spokojená..trvá to než aranžují fotky ale kvalita skvělá a zatím nejlepší způsob pro mě sdílet fotky a příběh. Například teď velká kniha A4+, trvde desky 72 stránek mi stal něco přes 1000kc. Pokud někdo chce slevu rada nabidnu do zpráv slevový kod (sleva 750kc).
všechny fotoknihy doma mám od HappyFoto, mívají párkrát do roka akci, kdy to vyjde fakt na pár korun (naposledy 82 stran asi za 500)
Nikdy jsem fotoknihu nedelal ale docela jste mne ted vsichni nahlodali :)
Mozna se zeptam jak uplnej blb, ale lze nechat na hrbet knihy napsat napriklad tu destinaci, kterou dana fotokniha obsahuje?
Taky jsem dělával fotoknihy. Ale když jsem zjistil, že jen leží ve skříni a nikdo (včetně mě) se do nich nepodívá, neb si všichni (včetně mě) prohlížejí fotky jen na obrazovce, přestal jsem je dělat.
Já fotoknihy dělám jako takový estetický moodboard (to je ta přidaná hodnota) a dávám opravdu jenom ty nejlepší fotky a je tak jedna za rok. Občas se k nim vracím. Jo, spousta lidí bude čumět na obrazovku, ale ta kniha vám zůstane, za deset let možná jpegy neotevřete 🤭