Kolik piva lze mít u sebe při letu do USA ?
Ahoj, jeden dost netradiční dotaz. Potřebuju kolegum z USA dovezt pár piv. Nevíte někdo zda ten limit litr platí i na pivo ? V minulosti jsem si vesele vozil třeba 20 plechovek s tímže mi někdo říkal že 16L je limit na pivo a 1L na tvrdej. Možná žiju ale v omylu. Nemáte někdo podložené info ? Minule se mě i celnik ptal zda vezu alkohol ale řekl jsem že ne. Měl jsem při tom ale tlak 200 a nerad bych to opakoval.
K tomu pivu - letos jsme byla v USA několikrát a v těch obchodech s alkoholem tam většinu českých piv běžně prodávají. Měli tam tolik značek, jako v českém supermarketu, až mě to překvapilo.
Tohle má smysl snad jen u piv nějakých menších výrobců.
Měl jsem kolegu skrblíka a ten si i odbavené zavazadlo narval plné plechovek piva, protože doma ve Finsku to bylo drahý. Nikdy s tím na letišti nikdo neměl problém. Těch plechovek tam narval i celý karton.
Finsko je v EU, tam můžeš převážet spousty chlastu, stejně jako když si jedeš nakoupit chlast třeba do supermarketu v Polsku. V rámci EU jsou ty limity fakt vysoké.
Jiná věc je, že i aerolinky můžou mít limity, kolik chlastu můžeš mít v kufru.
Limit na pivo v rámci EU je 110 litrů. To by k tomu kartonu musel přibalit ještě dva 50l sudy. 😀
Pro dovoz alkoholu do USA nejsou jednotná pravidla, každý stát to může mít jinak. Co se týče piva, většinou platí:
24 12-ounce containers of beer (288 ounces of beer).