pojištění již koupených letenek
Na nasi skole podle skolniho radu taky na vice dnu uvolnuje reditel. Zatim jsem si to vzdycky domluvila s tridni a nebyl problem, vetsinou pridavam nejaky den k prodlouzenemu vikendu nebo tyden k jarnakum, coz v Praze je celkem bezne a dela hodne lidi, ze berou oba ty prazske tydny jarnaku, protoze hodne rodin ma treba deti na skolach v ruznych pulkach Prahy.
Katka _1 napsal(a):No neviem ako to je v ČR, ale za mojích žiakovských čias ma mohol rodič uvoľniť na 5 dní, o dlhšom uvoľnení na žiadosť rodiča rozhodoval riaditeľ. Pochybujem že sa to za tých 10 rokov čo som skočila strednú zmenilo. Takže áno, môže neuvoľniť.
Ano, jistě. A když by ředitel neuvolnil a rodič napíše omluvenku na nemoc, tak se stane co? Nic. Škola nemá pravomoc zpochybnit omluvenku od rodiče.
Hůř je na tom paradoxně plnoletý student, ale takovýho asi nemáš, když jsi deset let po střední.
K jarňákům to bohužel našroubovat nelze kvůli mé práci ( malý kolektiv kde si primárně berou volno ti s malými dětmi ), dcera mívá za rok absence tak 10 dní a studuje s jedničkama dvojkama, takže i když schvaluje ředitel, nemusel by to snad být důvod neuvolnění, ale člověk nikdy neví .. ona teď po vyučení , nastupuje na novou střední školu a šlo by rovnou o dva týdny
@Kajman77 proč je na tom plnoletý student hůř ?
Každopádně děkuji všem za reakce, pojištění je tedy nesmysl, jak jsem koukala, nějáký flexibilní tarif už je zase mimo moji cenovou hranici, takže buď to risknu nebo poletím sama :)
Hanka: protože po plnoletém studentovi může škola chtít lékařské potvrzení absence. Kdežto u neplnoletého za to plně zodpovídá rodič a někteří lékaři odmítají potvrzení dávat (a mají na to právo, podotýkám).
Hanko, tak mne pripada nejlepsi rovnou se predem zeptat tridniho, jak v te skole tohle funguje, nebo rodicu ostatnich deti, jake s tim maji zkusenosti. Muze to byt na kazde skole jine, jiny pristup, nebo i u konkretni ucitelky.