Zdravím. Pár dnů zpět jsem měl let z Pekingu do Bangkoku společnosti Air China. Původní čas odletu měl být 20:00. Když jsme však byli v letadle a už čekali na odlet, z ničeho nic jsme museli letadlo opustit a jít čekat do haly. Odlet byl odložen o 3 hodiny. Nikdo z Air China se k tomu nijak nevyjádřil. Rád bych se zeptal, zdali je z mé strany nárok na nějakou kompenzaci. Zkoušel jsem hledat na internetu, ale našel jsem jen Denied Boarding Regulation, které se vztahuje jen na Evropu. Máte někdo nějaké info ohledně Asie? Děkuji .

Kompenzace za zpožděný let?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

v tom případě bych jim to rovnou napsal, s citací toho odstavce EU 261

0 Citovat

Dotaz, čo je výhodnejšie :

To compensate you  for the irregularity and in accordance with Regulation CE n. º 261/2004, TAP may offer one of the following:

1. Credit of 70 000 miles on each passenger's TAP Miles&Go card, 
  2. Bank Transfer in the amount of 400€ per passenger
0 Citovat

Já bych se rozhodl pro prachy, protože mám s Tapem špatnou zkušenost. Přetahoval jsem se s nimi před pár lety o proplacení voucherů za zrušené lety a nakonec pomohl až chargeback.

1 Citovat

pnutter napsal(a):

Dotaz, čo je výhodnejšie :

To compensate you  for the irregularity and in accordance with Regulation CE n. º 261/2004, TAP may offer one of the following:

1. Credit of 70 000 miles on each passenger's TAP Miles&Go card, 
  2. Bank Transfer in the amount of 400€ per passenger

Koukni se, co za těch 70.000 mil můžeš mít. Jestli to stačí na zpáteční dálkovku a vychází i dostupnost na tvé možné termíny, bral bych míle. Jinak peníze.

A ještě si nastuduj, kolik musíš zaplatit poplatky pro vystavení bonusovky (typický taxy a občas i palivový příplatek).

0 Citovat

Míle uplatníš jen přímo u aerolinky a podle jejich podmínek. Stejný let může nabízet třeba jiná OTA za mnohem lepší cenu.

2 Citovat

Mám okrem kompenzácie nárok aj na ubytovanie , občerstvenie a dopravu? Let meškal 30 hodín.

Ďakujem za odpoveď.

0 Citovat

Samozřejmě... Jen pro zajímavost, jaký jsi měl routing?

0 Citovat

Let Lis to Praia

screenshot-2024-10-05-08-27-41-358-2.jpeg

0 Citovat

Uměl byste někdo zjistit důvod zpoždění letu MS 839 s plánovaným odletem 3. září v 22:35 z Káhiry do Johannesburgu? Na příletu měl zpoždění 4:06 hod. CAA Kahira na můj opakovaný dotaz nereaguje.

0 Citovat

Já myslím, že je to jedno, ne ? Prostě zkus požádat o kompenzaci, ale nevím podle čeho, protože Evropské nařízení se na to nevztahuje.

0 Citovat

Jinak podle FR24 bylo zpoždění 3:47.

0 Citovat

Pavel Planespotter napsal(a):

Já myslím, že je to jedno, ne ? Prostě zkus požádat o kompenzaci, ale nevím podle čeho, protože Evropské nařízení se na to nevztahuje.

Let byl zahájen ve Vídni, vše na jedné letence, tak by se na to EU 261/2004 vztahovat mělo. Ale snadné to nejspíš nebude.

1