Kompenzace za zpožděný let?
Já bych volal na jejich zákaznickou linku. Mají i americkou verzi s +1-800, kam je volání po Skypu zdarma. Vybrat jiný let z Prahy by měli zvládnout. Snad. Mají i českou linku. 239 000 299.
Jak vidím tu změnu jednoho letu na dobu, co se nedá stihnout, tak se taky zkusím zeptat.
Indové z Vistary mi to taky takhle přehodili, přílet do Bombaje byl později, než "následný" odlet do Colomba. Kompenzaci jsem z nich dostal, ale chtěl jsem se zeptat na jinou věc - řešil jsem změnu na let, který by byl funkční, s nima po telefonu, protože na mail moc nereagovali a já jsem nestíhal.
No, provolal jsem asi 4000 Kč, než jsem to s nima dořešil (vlastně ani moje volání nepomohlo, ale v noci před odletem jsem jim oznámil, že to s nima vzdávám a budu požadovat kompenzaci a proplacení ubytování v Bombaji při čekání na další let, tak mi pak pár hodin před odletem volali a upravili to). Je možnost vymáhat i tuto částku za telefon? Přímo z Vistary mi to proplatit nechtěli (původně nechtěli ani těch 600 euro), ale jestli se mám zkoušet ještě na někoho obracet, nebo to nechat být.
Dík, příště využiju, Skype nevyužívám, tak po týhle zkušenosti radši začnu.
Tohle bylo takový, že mi vždy po informacích o letu a tak měli volat zpět, nevolali, tak jsem volal já a takhle se to táhlo hrozně dlouho. Vždy chtěli opakovat stejný informace, pak že se ozvou, nebo mě po zjištění vseho přepojovali dál, ten to chtěl zase zopakovat a pak že se ozve... Prostě Indie.
Ahoj. Mame letenky BTS- SAW-IKA na 3.11. tzn méně než za 14 dní. Pegasus letenky postupně ruší (vždy cca 3-4 dny před odletem). Rušení je z důvodu vyšší moci - nestabilní politicka situace. Jak je to s právy cestujícího. Je mi jasné že kompenzace není (to ani nechci) ale je nárok na přesměrování? Nebo jen vrácení peněz. Ve směrnici EU to je psané dost nejasně. Na Pegasus jsem psal, ale týden automat pořád odpovídá, že na odpovědi pracují,ať čekám.
Dobrý den, prosím, zjistili byste mi přesný přílet let QS 1446 Brno-Marsa Alam ze dne 15.10.2024.Za odpověď děkuji.Kvůli kompenzaci.
To mi nějak nesedí.Let by měl trvat 4 hod 10 min.Vyletěli jsme v 05,07 hod. původní odlet 01,50 původní přílet RMF 07.00 hod.
Proč se tedy ptáš když to víš přesňeji než Flightradar?
pro tvou informaci - trvání letu bylo 3:35 hod, odlet 05:14
jo a nemáš zač, určitě i příště, spolehni se
To právě sedí. Vždy je tam nějaká rezerva. Skutečně doby letů na této lince byly v předchozích dnech kolem 3 hodiny a 40 nebo 50 minut.
Na potvrzení z letiště v Brně mám napsaný odlet 5.07 hod. a v Marse jsme přistávali 10.05. hod.Proto mě to nesedělo.Kompenzace by bodla,komu ne,ale směrodatný je Flightradar.
Resa i Libor_S za reakce děkuji a se omlouvám.
tuna napsal(a):Ahoj. Mame letenky BTS- SAW-IKA na 3.11. tzn méně než za 14 dní. Pegasus letenky postupně ruší (vždy cca 3-4 dny před odletem). Rušení je z důvodu vyšší moci - nestabilní politicka situace. Jak je to s právy cestujícího. Je mi jasné že kompenzace není (to ani nechci) ale je nárok na přesměrování? Nebo jen vrácení peněz. Ve směrnici EU to je psané dost nejasně. Na Pegasus jsem psal, ale týden automat pořád odpovídá, že na odpovědi pracují,ať čekám.
vyšší moc, tedy bez kompenzace, ale postarat se musí (rebooking, refund...podle vašeho výběru)
Tak nakonec let neni zrušen, ale jen o 5 hodin posunut. Info přišlo dnes, odlet za dva dny. Žádná žádost o akceptaci nepřišla. Jen info o změně bez jakýchkoliv možností. ... Je v takovém případě nárok na refund? Docela by se mi hodil?
1) jestli to má jiný číslo letu, je to cancellation, a tam je to jasný
2) jestli je přílet + 5 a víc hodin, je to reasonably expected delay, a tam je to jasný taky:
1. When an operating air carrier reasonably expects a flight to be delayed beyond its scheduled time of departure:
(iii) when the delay is at least five hours, the assistance specified in Article 8(1)(a).
Article 8
Right to reimbursement or re-routing
1. Where reference is made to this Article, passengers shall be offered the choice between:
(a) - reimbursement within seven days, by the means provided for in Article 7(3), of the full cost of the ticket at the price at which it was bought, for the part or parts of the journey not made, and for the part or parts already made if the flight is no longer serving any purpose in relation to the passenger's original travel plan, together with, when relevant,
3) jestli je to posun na dřív, není explicitně upraveno, může být dle soudních vyjádření max. o hodinu:
Joined Cases C-146/20, C-188/20, C-196/20 and C-270/20:
Operative part of the judgment
Article 2(l) and Article 5(1) of Regulation No 261/2004 must be interpreted as meaning that a flight is regarded as having been ‘cancelled’ in the case where the operating air carrier brings that flight forward by more than one hour;
Brumaku, moc diky za rychlou odpověď. Je to pro mne čest kumunikovat s takovou legendou AL :-)
Lety jsou pod jednim číslem rezervace, změna je presně o 5 hodin. Háček je, že tim letem ale nepoletime. Je někde uvedeno, ze se změnou letu musí cestujici souhlasit. Neřeší (ES) č. 261/2004 jen stav "když uz letím"? O změně casu tam nic není.
článek 1
Podrobit
1. Toto nařízení stanoví za podmínek zde uvedených minimální práva cestujících, pokud:
a) je jim odepřen nástup na palubu proti jejich vůli;
b) jejich let je zrušen;
c) jejich let je zpožděn.
Nevite kde by se dalo najit tohle rozhodnutí
Urcite si spravte on line check.
Alebo o aku letecku spolocnost sa jedna. Mal som let s wizz.
Let mal byt o 8:00 o 5:30 dosla sms ze zrusene o 6 hodin posun. Vratili sme sa domov. Poziadal som o vratenie ceny letenky + kompenzaciu. Vsetko vyplatene.
Alebo mal som pripad ze som ani neurobil check a let meskal cez 6 hodin. Claimcloud to po 1 roku vymohol odnich. Sice poplatok 50%. Bolo to 5x 400€
Toto bolo cca pred 2 rokmi takze neviem vam povedat ako by to bolo teraz.
Je to Pegasus. BTS-SAW-IKA. Let tuto neděli. Celá cesta pod jednou rezervací. Posun na přiletu o 5 hodin. ... Ted mi od nich přišel mail, že na nic nemám narok, že žádná změna casu nebyla. ... Udělám tedy check-in, pošlu žádost a uvidím jak se k tomu postaví. Diky za pomoc.
To je snad klasická metoda, ne? Žádost hned zamítnout a doufat, že se na to cestující vybodne.
tuna napsal(a):Nevite kde by se dalo najit tohle rozhodnutí
https://claimcloud.cz/cs/blog/po...eneho-letu
Pořád nevíme, kterým směrem ti to posunuli :-)))
tuna napsal(a):Nevite kde by se dalo najit tohle rozhodnutí
https://claimcloud.cz/cs/blog/po...eneho-letu
tam samozřejmě takticky nepíšou, o který se jednalo...co tohle?
https://curia.europa.eu/juris/do...id=4158342
nucene premisteny brumak napsal(a):Pořád nevíme, kterým směrem ti to posunuli :-)))
to skoro vypadá, že to schválně posunuli jen o 04:55, protože o 5 minut víc by znamenalo refundy...
minimálně vám budou muset poskytnout v SAW občerstvení, ale SAW sucks...
nucene premisteny brumak napsal(a):to skoro vypadá, že to schválně posunuli jen o 04:55, protože o 5 minut víc by znamenalo refundy...
minimálně vám budou muset poskytnout v SAW občerstvení, ale SAW sucks...
Jj. Jenže jsou blbý a zapomněli, že to predtim už posunuli o 5min. :-)