Zdravím. Pár dnů zpět jsem měl let z Pekingu do Bangkoku společnosti Air China. Původní čas odletu měl být 20:00. Když jsme však byli v letadle a už čekali na odlet, z ničeho nic jsme museli letadlo opustit a jít čekat do haly. Odlet byl odložen o 3 hodiny. Nikdo z Air China se k tomu nijak nevyjádřil. Rád bych se zeptal, zdali je z mé strany nárok na nějakou kompenzaci. Zkoušel jsem hledat na internetu, ale našel jsem jen Denied Boarding Regulation, které se vztahuje jen na Evropu. Máte někdo nějaké info ohledně Asie? Děkuji .
Já bych se rozhodl pro prachy, protože mám s Tapem špatnou zkušenost. Přetahoval jsem se s nimi před pár lety o proplacení voucherů za zrušené lety a nakonec pomohl až chargeback.
To compensate you for the irregularity and in accordance with Regulation CE n. º 261/2004, TAP may offer one of the following:
Credit of 70 000 miles on each passenger's TAP Miles&Go card,
Bank Transfer in the amount of 400€ per passenger
Koukni se, co za těch 70.000 mil můžeš mít. Jestli to stačí na zpáteční dálkovku a vychází i dostupnost na tvé možné termíny, bral bych míle. Jinak peníze.
A ještě si nastuduj, kolik musíš zaplatit poplatky pro vystavení bonusovky (typický taxy a občas i palivový příplatek).
Uměl byste někdo zjistit důvod zpoždění letu MS 839 s plánovaným odletem 3. září v 22:35 z Káhiry do Johannesburgu? Na příletu měl zpoždění 4:06 hod. CAA Kahira na můj opakovaný dotaz nereaguje.