Transfer na letišti v Kyjevě
Ahojky, kupujeme letenky do Tbilisi s Ukraine Intl. Airlines s přestupem v Kyevě. Mám asi hloupej dotaz, obojí cesta Praha-Kyev a Kyev-Tbilisi se stejnou let. společností. Na přestup 2hod10. Jen jsem se nikde nedočetla, jestli zavazadlo musíme v Kyevě vyzvednout a odbavit se na další let, nebo zavazadla vyzvedneme až v Tbilisi. Našla jsem 2 zpáteční odlety stejnou cestou, ale na jedné je na přestup cca 50 min, což se mi zdá docela málo. Máte někdo s tímto zkušenosti?
Moc by nám to pomohlo, chceme kupovat co nejdříve, neb ceny stoupají každým dnem. Díky.
Ahoj, zavazadla poletí až do Tbilisi, nebudete se o ně při přestupu starat. A 50 minut na přestup je v pohodě, letiště je prťavé Případně také doporučuji si udělat stop v Kyjevě - http://cestujlevne.com/cestopis-kyjeva- ... aidan-uia/
Taky doporucuji udelat kratkou zastavku v Kyjeve. My jsme meli 23 hodinovy transfer a byla pecka, ze jsme se mohli vydat do mesta.
Zdar, koupil jsem akční letenky do Kyjeva přes Velikonoce a přemýšlím, že bych si k tomu vzal skok po Ukrajině. Má mi to přiletět v sobotu v 8:20 do Kyjeva.
Myslíte si, že je rozumné si vzít one day trip do Lvova s odletem tentýž den někdy v 10:30 a návratem někdy kolem 18:00 do Kyjeva? 500 hřiven, co to zatím stojí, kdyby se něco stalo, rád obětuju. V neděli pak chci dát Černobyl a v pondělí se vracím.
Nebo nevíte, jestli přes západní Velikonoce se konají prohlídky od Tour Kiev a za běžné ceny?
Tím, že letíš ranním spojem z Prahy, kdy letadlo nocuje v Praze, je to naprosto v pohodě. Otázkou je, jestli letíš v to pondělí alespoň večer, aby sis Kyjev alespoň částečně prohlédl.
A určite to platí aj keď každý let kupovali zvlášť a majú k tomu 2 rezervačné čísla? Ja by som sa radšej išiel pozrieť, či sa tá batožina niekde nepremáva stále dookola :-)
Díky. V Kyjevě jsem byl už letos v březnu, tak bych to tak nehrotil... ;)
@eutomas: na tři dny poletím bez kufru, který v nejnižším tarifu stejně je placený.
no ked ti to leti 10:30, tak na letisku v Lvove prilet cca o 11:30, v centre ak vsetko pojde ok a zoberies uber/taxi tak si tam okolo 12tej. takze mas tak 4 hodiny na centrum. osobne by som naspat siel vlakom, sice to trva 5 hodin, ale ICcko ide o 18:47 z Lvova, to su tie nove Hyundaie. Odpadne ti cesta na letisko v Lvove a presun z KBP do centra. A mas na prieskum Lvova vyse 6 hodin.
Jinak k batožině nevadí, kdybys měl 2 rezervace, oni na checkinu budou schopni ti dopravit bagáž až do cílové destinace i tak. Často to funguje i u dvou různých aerolinek, pokud mají podepsané dohody.
No, čas ve Lvovu by měl být 11:45 až 17:05... Ještě mě napadla Oděsa. Času by tam bylo podobné. Odlet z Kyjeva je ale už v 9:50, přílet v 10:50 a návrat zpět v 16:55. Pro odlet z Kyjeva se mi to zdá už dost riskantní. Ještě doma zkusím pohledat jiné společnosti než UIA, zda nebudou mít lepší časy. Skyscanner mi je nevidí.
Michal, aký si to travelhacker. Wikipedia, lviv airport a ideš :))
https://en.m.wikipedia.org/wiki/...stinations
Tiež len motor sich
Takový, co je v práci ve zkušební době, a je zvyklý používat Skyscanner. Jinak nejsem Janka Travelhackerka. Té by se to určitě nestalo... :-D
tonic napsal(a):no ked ti to leti 10:30, tak na letisku v Lvove prilet cca o 11:30, v centre ak vsetko pojde ok a zoberies uber/taxi tak si tam okolo 12tej. takze mas tak 4 hodiny na centrum. osobne by som naspat siel vlakom, sice to trva 5 hodin, ale ICcko ide o 18:47 z Lvova, to su tie nove Hyundaie. Odpadne ti cesta na letisko v Lvove a presun z KBP do centra. A mas na prieskum Lvova vyse 6 hodin.
Ja bych vzal z5 nocni vlak (23:19 - 6:49) odpocines a rano jsi v Kieve (nebud skrt a nekupuj plackartu to si moc neodpocines :))
Michal napsal(a):Díky za tip. Nicméně noční vlak nemůžu, pokud chci ráno do Černobylu... ;-)
Ta tour zacinala v 8 na Majdane, to stihas v pohode, je tam i vic moznosti u vlaku
https://www.chernobylwel.com/CZ/
jezdí od nádraží (od Puzate Haty - otvírá už v 6:30), ale jsou myslím trochu dražší, byli jsme s nima zhruba před měsícem a maximální spokojenost.