Dodatečné pojištění storna letenky
Potřeboval bych radu, 17.3. jsem kupoval letenku do USA (7.6. odlet, návrat 25.6.) a nepřiplatil jsem si pojištění storna letenky, které mi bylo automaticky nabídnuto (cena nebyla zrovna lidová) a řekl jsem si, že si ho dodatečně zajistím za pár dnů. To jsem samozřejmě netušil, že pojišťovny většinou chtějí uzavření smlouvy maximálně 3 dny (ale spíše do 24 hodin) od zaplacení. Mám v plánu odletět, ale člověk nikdy neví, co se stane, takže bych byl rád klidnější a zaplatil si storno letenky dodatečně. Nevíte o nějaké pojišťovně, která by to umožňovala?
Ne, účinnost pojištění je vázána na platbu letenky nebo zájezdu. Tedy pojištění na toto riziko nelze uzavřít ex post. Maximálně možná v horizontu 24h. PS: Pokud by to tak nebylo, zvláště u nás by byli lidé hodně vynalézaví
No, došlo mi, že ten limit je kvůli tomu, aby to někdo "neočůral" . Ale doufal jsem, že je nějaká pojišťovna, co to umožňuje . Byl bych klidnější, ale tak budu doufat, že se mi nic nepřihodí .
Ceska pojistovna to dela - koupis letenku a muzes pojistit třeba za tyden mesic - při onemocneni pojisovna ale plni az za 9 dni po vzniku pojistky - takze uzavirat pojistku třeba tyden před odletem je k nicemu-