Budapešť - lázně
Mé oblíbené restaurace v Budapešti:
Termální lázně pak Lukacsovy.
@Mandre:
To je dost individualni, my jsme vodni tvorove a v teply vode se vydrzime rachat neomezene dlouho, takze to spis zalezi, jak to koho bavi. V tom Szechenyi to neni na plavani ani skakani, proste se tam clovek jen tak povaluje v teply vode. Mne se tam celkove libila ta krasna stara budova. Uz nevim jak dlouho jsme tam byli, jeli jsme tam dopoledne a pak zpatky na ubytko pro veci a na nadrazi na vlak. Tak odhaduju, ze jsme tam byli asi tak ty 3 hodiny. Na ty dva venkovni bazenky to urcite staci.
V Aquaworldu jsme byli s dětmi několikrát a je to tam opravdu pěkné a příjemné. Akorát malinko dražší. Musím, ale říct, že pro děti skvělé. Doporučuji.
Zdravím,
chystám se s mladým (16) v dubnu do Budapešti (na 4dny)...taky bychom chtěli i termály (jeden den, nemusí být celý, klidně i jen večerní válení). Dělám si zálusk na večerní Rudas (v sobotu), který bych bookoval předem online. Jen mám dotaz...Ty noční lázně obsahují jen ten horní bazén na terase nebo je k dispozici i vnitřní vybavení (rozuměj ostatní bazén(y))? Ocenil bych osobní zkušenost ideálně z posledního cca půl roku....díky za každou reakci.
I ty vnitřní ,ale osobně moc nedoporučuji.
Plošně víkendy (soboty obzvlášť) jsou masakr bude hlava na hlavě týká se hlavně lázní Rudas ,Gelért ,Lukasc a Széchenyi. A večer bývá nejhorší.
Pokud jste tam 4 dny dejte si na lázně všední den.
No jó, ale my přijedem v pátek a v pondělí dopoledne jedem z5 (mám noční :-( ). Széchenyi jsem rovnou vyškrtl, byť je to "must have" právě qůli přecpanosti. Osobně se mi líbí interiér Gelértu (byť údajně dražší). Jinak ty noční lážně nejsou nezbytně nutné, jen jsem chtěl po celodenním zevlování po nábřežích Dunaje relaxnout v lázních...Ale určitě kvituju reakci a že jsou k dispozici i vnitřní...ono ten venkovní bazén na střeše Rudasu je vesměs jen vějička na turisty... ale má to něco do sebe ,-) Když tak sem písnu jaxme dopadli ...
Nějaká doporučení abychom si to užili a nenechali tam majlant jako na Staromáku? Myslím nějaké obstojné restauračky ideálně s místní kuchyní a za normoš $$$, co stojí za návštěvu - památky a kdy to navštívit (ideálně aby tam bylo co nejmíň lidí). Určitě si chceme projet starou trasou metra.
Jinak o té tržnici v prvním patře už jsem četl a slyšel, že tomu se obloukem vyhnout.
Pred 14 dny jsme byli v tehle trznici, poznatky- dole zelenina, koreni, v bocnich ulicich uplne normalni ceny. Nahore cetky taky za normalni ceny, jidelny natazene, nejedli jsme tam. V patek dopoledne minimum lidi, jednotky.
Restaurace: naprosta pecka pro me Trofea Grill all you can eat👌. Byli jsme tam v 8 lidech (4 deti), a za vsechny jsme platili 4tis.Kc za opravdu luxusni jidlo, predrazenou Žábu na Staromáku strci uplně do kapsy…. Byli jsme na pozdnim obede 2,5h okno, je nutne udelat rezervaci predem, tam se dvere netrhnou. A navic v cene je vsechno piti vcetne Plzně a sektu, kafe a freshe z pomerancu.
Jinak my si vybrali termin navstevy Budapesti o jarnakach ut-Pa, a byli jsme v Szechenyi laznich ve stredu k veceru, a slo to, lidi tak akorat, zadne fronty u pokladny, nikde. Vikend ale bude zrejme masakr vsude.