Tip na dovolenou
Ahoj,
máte někdo nějaký tip na jakoukoliv levnou cca týdení dovolenou pro jednu osobu?
Má představa letecky nebo svým autem tady v EU, ostaní mi je asi jedno, nezáleží kam to bude. Buď nějakej last minute nebo bez cestovky, domluvím se Anglicky.
Ahoj, to se těžko radí, když jsi nenapsal, co zhruba od dovolené očekáváš (ležení u moře, památky, turistika). Když si na stránce azair.cz zadáš "je mi jedno, kam poletím", zobrazí se ti, které letenky a kam jsou momentálně za nejlepší cenu. Na booking.com se pak podívej, kolik by tě v dané destinaci vyšlo ubytování a z toho bych vycházela. Já sama jsem se teď vrátila z řeckého ostrova Kos, letenka vyšla 2,7 tis. Kč a ubytování se snídaní cca 400 Kč / os. / noc. Se vším všudy (vč. dopravy na letiště, lístků na MHD na ostrově, útraty za jídlo) nás to vyšlo na cca 8 tis. Kč / os.
Tradiční destinace, kam se dá doletět cca za 2 tis. Kč jsou Miláno, Paříž, Atény, Řím Londýn apod., ale nevím, v jaké cenové skupině se zde pohybuje ubytování (obzvláště pokoje pro jednoho často vychází docela draho). Jinak např. vlakem se dá např. do Tater (Poprad - RegioJet), i Student Agency a Eurolines nabízí docela zajímavé destinace.
Zdravím, mám podobný dotaz. Na jaro 2016 plánuji dovolenou, ale mám nějaká omezení, která mi trochu zkracují výběr a hlavně eliminují destinace, které jsem měl na mysli. Chtěli bychom jet nějakou spíše exotiku, jelikož Evropu jezdíme vždy na podzim. Mělo by to být něco, kde stačí 10-12, maximálně 14 dnů, jelikož prostě více časů nemáme (to je třeba důvod, proč jsem usoudil, že vytoužený Vietnam by bylo dobré odložit), a abychom se oba vešli do 50000, max. 60000, všechno v ceně od letenek po jídlo. Jinak asi nemám žádná omezení, samozřejmě bych vynechal ty země, které jsou v poslední době divočejší (myslím nějaké konflikty atp.), navíc mě to do nich, ani v současné době tolik netáhne. Díky za každý tip a doporučení
Ti kdo chtějí exotiku a nebyli na Srí Lance by měli využít kontinuálně výhodných letů PRG-CMB http://cestujlevne.com/tyden-na-sri-lan ... 12-755-kc/
Zrovna se chystáme na Kos - letenky na týden přes azair.cz za 2400, ubytko přes booking.com za celkem 3300/os v apartmánku s kuchyňkou, cesta z a na letiště zdarma přes ubytování. Na místě plánujeme jíst min. z 70% v restauracích, půjčit motorku na 6 dní a náš rozpočet je - podobně jak píše AndreaZ - 8000. Vporovnáním s tím co aktuálně nabízí invia nebo dovolena.cz je to mnohem levnější. A pokud se bojíte té fámy s utečenci tak staší vyhledat pár "nezaujatých" stránek na internetu, kde píšou čeští expati z řecka apod. Situace o uprchlících na řeckých ostrovech je "nafouklá" médií (což je jen dobře, jelikož letenky i pobyty zlevňují
Vietnam na 14 dní je dobrý, pokud je cesta dobře zorganizovaná. A jde to poměrně levně. Letenka s Aeroflotem je docela levná. Ale zásadně ne s cestovkou. To jsou zcela nesmyslné ceny a ve skupině je to úplná blbost. Podívejte se na www.vietnamista.cz
Ahoj,
máte někdo nějaký tip na jakoukoliv levnou cca týdení dovolenou pro jednu osobu?
Má představa letecky nebo svým autem tady v EU, ostaní mi je asi jedno, nezáleží kam to bude.
Vážně si připadáš jako borec?? Myslím vietnamistu...