Nový pas - cestovatelská výzva
Stala se menší nehoda a mám rozpity starý, přičemž stále mladý (platnost 2021) pas.. Včera jsem si vyzvedl nový, razítkem neposkrvněný, a láká mě menší osobní výzva.
Procestovat celý svět (počítejme razítkové státy) během 10 let, tedy platnosti pasu.
Co myslíte, je to reálné?
Pěkná výzva ))
Asi to chce hodně odvahy, času, motivace, ještě víc peněz a doufat, že ti všude dají razítko . Ale držím palce...
No je to spíš otázka k zamyšlení. Při pohledu na mapu mě napadá překážka v podobě střední Afriky, možná Oceánie.. Zbytek je ale lehce dosažitelný za předpokladu, že člověk nedá při dálkovce více než 400 eur za cestu
dosazitelne to je, za cca rok a pol som dal 50 takze vsetky sa daju urobit aj za 5 rokov akurat teda uz zaplnujem druhy pas...
a to este nie je nic, osobne poznam typka ktory dal za 2 roky 120 krajin... momentalne utoci na 200...
Pozor na to, že někdě mají jako pravidlo při vstupu do země to, že tvůj pas musí mít minimálně 2 volné stránky tak až se budeš blížit ke konci, aby ti to vyšlo
Američani si mohli přidávat stránky do pasu - v ČR nic takového, že?
http://thepointsguy.com/2015/11/add-mor ... cember-31/
Osobne takejto vyzve nie uplne rozumiem. Cestovanie sa takto casto zmeni na "CHECKED" system. Podla mna nieje cestovatel ten, co presiel tristo krajin a ma 288 razitok v pase, ale ten, co sa zastavil a nieco v tych krajinach pochopi. Na nikoho nenarazam, fakt "no offence", len sa zamyslam. Vo vseobecnosti snad patrim k tym "pomalsie chapajucim" a mozno to niekto vstrebe uz na letisku, no ja nie.
Povazujem miesto priletu za absolutne deformovany priestor. Taku nutnost. Dalo by sa povedat, ze u mna empiricky plati priama umernost - cim dalej od letiska tym viac "naozajstna" pre mna dana krajina je.
No nenutim, CHÁÁPU!
ahoj. Ved ja som sa len za seba zamyslel a to este nie hlboko.. fakt to netreba brat ako generalizovanie, ved nech si kazdy zije ako chce. Mne sa to paci takto a to vobec neznamena, ze to tak musi vyhovovat kazdemu. Este raz - no offence.
Napriklad. Milujem Turecko. Stravil som tam rok profesneho zivota na asi desiatich roznych miestach kde sa vacsinou so mnou fotili ako s atrakciou bo tam biela drzka dlho nebola, naucil sa obstojne ich rec, jedol tam asi vsetko co sa dalo (milujem ich kuchynu), dostal od tureckych priatelov Koran, .. a aj tak nemozem povedat, ze by som Turecko "precestoval" a pochopil. Preto sa casto usmievam ked mi niekto hovori, ze "do Turecka uz nejdem, tam uz som bol" a bol v Alanii na desat dni na dovolenke a odbehol si fakultativne do Pamukkale.
Je to individualne, 100 ludi = 101 chuti.