Vaše lety v roce 2016
Chytl jsem místní akci s BA do Limy, takže se mi itinerář docela rozrostl Letos už mám plno, leda nějaká služebka, pokud se povede.
PRG-AMS a zpět, PRG-STN a zpět, PRG-BGY a zpět, BUD-IBZ a zpět (5 lidí za 8000 Kč!), PRG-MLA a zpět, PRG-AMS, AMS-LHR, LHR-MIA, MIA-LIM, CUZ-LIM, LIM-MAD, MAD-LHR, LHR-AMS, AMS-PRG.
Já letos :
SFX - AGA a z5
BUD - KUT a z5
PRG - SVO a z5
LJU - HEL - NGO - CTS
FUK - HEL - PRG
PRG - AMS - MEX - SLP a z5
a ještě bych si strihnul nějakou koupacku, asi KUL nebo něco podobného na podzim...
Edit:
září PRG - VCE
listopad TXL-AUH-BKK-KBV-KUL-PNH-REP-BKK-AUH-TXL
a je po dovolený letos
cali: hnedy v nazve nema, ale med ano kolegovia pocteni navstevou SLP tvrdili, ze okrem nejakeho pekneho namestia v centre a zazitkoveho bonusu v podobe 3m steny okolo hotela a zakazu vychadzania inak ako v taxiku tam moc co nie je .. podla toho sudim, ze mesto sa pre CZ/SK navstevnikov asi nestane druhou Makarskou.
edit:
aby som len nespamoval, pridam aj svoju mapku. vsetko odlietane, rad by som pridal nieco kupacke na tyzden v nov-dec.
letos vymalováno: 12 letů, 31 452 km
2/16 - Praha - Istanbul (Turkish)
2/16 - Istanbul - Kuala Lumpur (Turkish)
2/16 - Kuala Lumpur - Krabi (Air Asia)
3/16 - Krabi - Kuala Lumpur (Air Asia)
3/16 - Kuala Lumpur - Osaka (Air Asia X)
3/16 - Tokio - Istanbul (Turkish)
3/16 - Istanbul - Praha (Turkish)
4/16 - Praha - Milán (ČSA)
4/16 - Řím - Praha (Vueling)
11/16 - Praha - Athény (Aegean)
11/16 - Athény - Řím (Aegean)
11/16 - Benátky - Praha (Easyjet)
tak tento rok 32 letov a este posledne 2 buduci vikend (BTS-INI, SKP-BTS). celkom uspesne.
Tak se taky pridam i kdyz moje lety jsou jen po Evrope a vlastne skoro porad to same jako by to bylo MHD
trasa Ireland - Czech Republic a zpet , samozrejme vyuzivam i okolni letiste v Polsku a Nemecku a nelitam moc primo, protoze neziju v Dublinu, tak vyuzivam vic letiste Cork , Shannon, nebo treba Kerry , Skladacky ale byly na dovcu z Dublinu ,na Fuerteventuru , Dublin-Praha-Brusel- Fuerteventura - Newcastle - Dublin polovina ale patri do 2015 ), daslsi skladacka Dublin -Praha-Treviso-Tenerife - Madrid - Dublin a pak na Korfu Dublin-Bergamo- Korfu-Beramo- Praha - Londyn - Cork , jinak z tech dalsich letist Memmingen , Mnichov , Brno , Ostrava , Wroclaw ,letos to zakoncim aspon jednim letem mimo Evropu, letim Dublin - Praha a Ostrava-Dubaj , cimz bude 32 letu pro letosek ..rekord z 2010 51 letu je tedy vzdaleny Lety jsou vesmes s Ryanair nebo Wizzair , obcas nekdy vyuziju easyJet ,, po vice letech letim na konci roku ze Smart Wings
Tak letos jsem zahýřil s lety docela taky. Aspoň vzhledem k čtyřtýdenní dovolené.
04/16 Praha-Dubaj-Tokyo, Emirates
05/16 Tokyo-Dubaj (stopover)-Praha, Emirates
08/16 Praha-Londýn-Praha, Smartwings
10/16 Praha-Istanbul-Bangkok, Turkish
10/16 Bangkok-Phuket, Air Asia
10/16 Krabi-Chiang Mai, Air Asia
10/16 Chiang Mai-Bangkok, Thai Smile
11/16 Bangkok-Istanbul (stopover)-Praha, Turkish
11/16 Praha-Dublin-Praha, Ryanair
Jestli správně počítám, tak 15 letů.
A kdyby se počítaly i jízdy autobusem, tak těch výletů do ciziny bylo ještě o pár víc.
Letošek se opravdu vydařil
Připojuji se svou sestavou 41 letů:
01/ PRG - BGY - PRG, WZZ, 320
01/ FMM - TFS - FMM, RYR, 738
01/ PRG - TLV - PRG, WZZ, 738
02/ TXL - AMS - DTW - ORD, KLM - DAL - UAL, 737 - 767 - CRJ7
02/ MDW - MCO, SWA, 738
03/ MCO - MDW, SWA, 738
03/ ORD - CDG - TXL, DAL - AFR, 767 - 320
05/ PRG - EDI - KEF, EZY, 320
05/ KEF - EDI (můj let č.100) - PRG, EZY, 320
06/ PRG - BRI - PRG, WZZ, 320
06/ BUD - BOJ, WZZ, 320
07/ BOJ - BUD, WZZ, 320
08/ PRG - HER - PRG, AEE, 320
08/ PRG - MRS, VOE, 717
08/ BOD - PRG, VOE, 735
09/ BUD - IBZ - BUD, WZZ, 321 - 320
09/ VIE - FRA - SFO, DLH - UAL, 320 - 748
09/ SFO - FRA - VIE, DLH, 380 - 321
10/ FMM - FAO - FMM, RYR, 738
11/ STR - OPO - PDL, EZY - RYR, 320 - 738
11/ PDL - OPO - STR, RYR - EZY, 738 - 320
12/ PRG - MRS, VOE, 319
12/ CDG - PRG, VLG, 320
27.01. VIE -> DOH, DOH -> BKK
29.01. BKK -> USM
02.02. URT -> CNX
06.02. CEI -> DMK, DMK -> SIN
10.02. SIN -> KUL, KUL -> PER
11.02. KUL -> PER (let číslo 300)
15.02. PER -> KUL
16.02. KUL -> DOH, DOH -> VIE
30.04. PRG -> LHR, LHR -> CLT, CLT -> MIA
06.05. MIA -> EYW
09.05. MIA -> CLT, CLT -> LHR
10.05. LHR -> VIE
01.07. PRG -> HEL
04.07. HEL -> OUL
06.07. HEL -> PRG
27.08. PRG -> OSL
28.08. OSL -> TRD
30.08. TRD -> KRK
15.10. PRG -> MXP
16.10. MXP -> NOS
17.10. NOS -> MRU
24.10. MRU -> MXP
25.10. MXP -> PRG
17.12. PRG -> MXP
20.12. VCE -> PRG
Celkem 31 letů.
koncim na 18 letoch, tak jak minuly rok. zadarila sa este Barca a Lanzarote, po 4 dnoch kazde. Ak mate tip na vikendovku za 40Eur a menej, dajte vediet
ja mam zbierku letov na flightdiary.net, ale ak chces len taku tu klasicku mapku tak gcmap.com
Letos se celkem dařilo. Několik cest, které začínali na jiném místě než končili + jedna koupená letenka ani ne 50 minut před odletem.
Kdyby byl někdo zvědavý, tak si o nějakých mých cestách může přečíst na mém blogu (kde jsou spíš popsané cesty z minulého roku) http://vocasontheway.cz/ anebo doražte na festival Zcestomítání, který organizuji https://www.facebook.com/events/186947871760131/ . Budu tam povídat o svých cestách na Blízký východ a mimo jiné o Jordánsku, kde jsem byl letos a krom toho tam bude třeba LADA svetom, což jsou takový punkovější Trabanti.
Jo a díky za radu, jak vytvořit mapu letů.
Honza
ak pocitam spravne, tak 1.9 centu na milu
ale hlavne kutaisi a ovdu som kupil celkom draho (po 75€)
tak opat moje popualrne pocitanie, 34 letov - 660 euro, 1.2 centu na kilometer, mile ake pocitame, americke ci nautical?
tak to su potom tie "normale" 1,609km = v tomto pripade 2 centy na milu, na leg stale pod 20 euro
tiez som ratal s tymi. kurvajs tonic, uz som sa zlakol, co robim zle, ze mam dvojnasobne costy
no buduci rok to vyzera ze k CPM sa uz nepriblizim (ziadne smakoty typu pariz za euro, alebo Nis za 78 centov, Londyn za 1,48 euro), ale dufam ze aspon 20 euro za leg zostane
Celkem se zadařilo. Plán nebyl žádný, nakonec to přišlo tak nějak samo. Bohužel zřušeno několik letů (takový selfoverbooking), protože nezbývalo tolik dovolené (AMS-DPS-AMS, DPS-MAN-LHR v C, CDG-SEZ-BOM). Ta Indie přes Seychely mě štve asi nejvíc, protože to byla fakt super cena. Jinak rekord 13h v letadle na jedný trase. Taky splněn osobní challenge letět se všema největšíma 4motorákama (3x A380, 1x747, 2xA340-600).
Jako bonus návštěva největších letišť světa. Na některých to jsou docela štreky. Nejnavštěvovanejší letiště (po PRG) je MXP. Nejhezčí navštívené letiště Changi, druhé Vancouver. Celkem mě překvapily letiště na Havaji - staré nudné krabice. Vhledem k velikosti GRU, GIG a LAX mě celkem zarazila délka a způsob dopravy (MHD). Typově jako Praha, jen metrobus v RIU jede k metru hodinu a v Sao Paulu je to od metra busem k letišti nějakých 30-40minut. Nejlíp mi vyšlo Mexiko City, kde je stanice metra přímo u letiště (i když je to taky procházka) a hlavně ta cena - 6Kč za možnost projet celé M.C. je asi bezkonkurenční.
Nejenom mě zarazilo na cestě do Mexika imigrační v transitním prostoru na letišti v Houstonu. V tom jsem amíky vůbec nepochopil. Vylezu z letadla, pár hodin pobudu v transitu a letím pryč, přesto je nutné vystát hodinovou frontu u úředníka. Taky mi přijde poněkud zmatený a nejednoznačný přesun mezi terminály v LAX. Zastávky sice označené, ale člověk už se nedozví, kam vlastně bus jede. Řidiči otrávení jak polívka z mochomůrek. Zato hromada neustále pendlujících shuttlebusů pro půjčovny je dokonalou ukázkou plýtvání Made in USA.
Nejlepší servis vyhrávají Turkish, Lufthansa a Malaysia Air jsou zhruba stejně, i když o trochu líp je na tom LH. LH si to u mě pokazila podávaným krůtím na cestě tam i zpět do USA, na letu do Mexika gulasch a zpět wurst byly celkem slušné. Nápoje OK. U Turků je staff docela odměřená, u LH celkem v poho. Taky mě překvapil rozdíl v servisu posádek u LH. Čekal jsem preciznost Made in Germany, ale mají co zlepšovat. Nejvíc mě pobavil stevard, co rozléval po jídle Baileys/koňak, kdy po obsloužení cca. 60% uličky zaparkoval vozík v kuchyňce a už se neukázal. Někteří spolucestující tomu nemohli uvěřit
Celkem 33 letů, plán do konce roku není, i když na silvestra bych ještě něco podnikl. Uvidíme.
Tak to je paráda, trocha kvalitního kalkulování nikdy nezaškodí.
Já za svých 15 letů utratil 711€ a náklady na jednu míli jsou podle flightdiary 4,1 centů
Jinak kdyby mi práce dovolila více, tak cestuji podstatně více ... ale i tak se snažím držet standart aspoň 10 letů ročně poslední 3 roky ... uvidíme co ten další
Annonce : Pokud někdo z Vás pracuje a díky práci takhle létá, rád zašlu svůj CV ... protože získat práci, kde by se i cestovalo by bylo úžasné