Platnost pasu
Ahoj, dočetl jsem se, že musím pro vstup na Srilanku mít pas platný 6měsícu po dni vstupu...ja přiletím 27.1 a pas mi konči 19.5.2016 -> otázka zní zda to bude někdo řešit nebo si musím udělat na rychlo nový pas??
Děkuji za radu....
uuuu...to mi chybelo fakt!!! doufam ze mi ho do 20ti dní udelaji....mne uplne polilo horko když jsem to ted videl!!!
No uvidíme...zítra tam bezim a budu prosit at ho udelaji do 20ti dni....protože když mi udelaji rychlopas tak ten je jen na 6 mesicu..takze by mi ho museli vidat v den odletu aby to bylo platne pro Srilanku kde to pozaduji...
No jsem zvedav...nemuzu to mit jednou bez problemu....
hm, to je fakt zaujimave, kedze u nas sa da pas vydat do 2 dni (aj ked cena trojnasobna) a ma platnost 10 rokov. Ale ako citam v CR to mate o dost horsie..
my měli stejný problém s Austrálií, zjistili jsme tři týdny před odletem, že platnost pasu je kratší jak 6 měsíců a do toho ještě zažádat o vízum, samozřejmě až poté co jsme dostali pas. ale vše dobře dopadlo, 3 dny před odletem jsme byli připraveni
Já si pár let zpátky dělal drahý rychlopas kvůli cca hodinové návštěvě Lichtensteinska, kam se jen s občankou údajně nemůže. Nebo aspoň tehdy nemohlo.
Sli jsme kvuli pasu 14.12., nikdo tam nebyl (Praha 4), ale k vyzvednuti je az po 14. 1., kdybych ho chtela driv, tak jedine rychlopas, ted uz za 4 000.....
no rychlopas jsem se docetl ze neplati na sri lanku.....to se poseru....dneska asi moc spat nebudu a zítra jsem zvedav co mi reknou....
Takze od 1.ledna 2015 rychlopas uz neexistuje...takze bud za 600Kc do 30ti dnu nebo za 4000Kc do 6ti dnu...takze jsem svou blbosti prisel o 4K... ale stavaji se horsi věci....hlavne ze se jede!! )
to si este dobre dopadol, radsej prist o 3400 CZK (minsu cena normalneho pasu, ktory by potreboval tak ci tak ) ako o 20000+ za letenky
Ahojte cestovatele, nechci duplikovat tema, proto prikladam dotaz zde:
Co delat, kdyz pas mam pred odletem platny jeste nekolik let, ale zmenim si tesne pred odletem jmeno (napr. svatba a nasledna svatebni cesta). Jak resit tuto situaci? Je nutno delat expresni pas, nebo je mozne letet na stary pas (se starym jmenem)...
Diky za odpoved
Tesne pred odletem jmeno? A na jake jmeno teda bude letenka? pokud sedi letenka/pas neresil bych to, kdybych letel nekam po evrope.
Diky za odpovedi
Je to pomerne zapeklita situace. Napada me, zda zmena toho jmena (z duvodu svatby) se muze ukazat pri letistni kontrole nekde v systemu, kdyz kontroluji pasy. Pokud ne, pak cesta nejmensiho odporu je booknout letenku na nynejsi jmeno (za svobodna) a odletet s puvodnim pasem, pac tu informaci o zmene jmena jinde ve svete nezjisti a tudiz se nic nedeje, pac na obou dokladech je stejne jmeno...
Ale jisty si tim tedy nejsem.
P.S. uvazujme lety mimo Evropu...
Ahoj,ja sem v Thajsku a platnost meho pasu vyprsi za 6 mesicu.Myslite ze s tim jeste muzu pristi tyden vycestovat do Malajsie nebo to bude problem?
Řekl bych, že to problém bude. A jen ze zajímavosti, tak zpáteční cestu máš vymyšlenou jak?
Obě dvě země Malajsie i Thajsko mají v TIMATICu uvedeno, že při vstupu do země požadují platnost pasu minimálně 6 měsíců od data vstupu. Záleží tedy, co přesně znamená to "vyprší za 6 měsíců". Pokud je to 6 měsíců a 2 týdny, tak to ještě můžete otočit během následujících 2 týdnů (důležité by bylo vrátit se do Thajska více než 6 měsíců před vypršením platnosti pasu). Pokud je to méně než 6 měsíců, tak už je to problém. Teoreticky by to mohlo dopadnout i tak, že do Malajsie půjde odjet těsně před tím zlomovým datem a do Thajska zpět už ne.
Správná je i informace, že Thajský imigrační úředník při cestě zpět může chtít vidět zajištěnou cestu zpět z Thajska.
ved to, ze kludne sa moze stat, ze nahodou ta do Malajzie pustia, ale potom uz naspat do Thajska nie
Jen tak pro zajímavost. Zpět do Schengenu už by ho pustili i na občanku, ať přiletí odkudkoliv ne? Myslím tím na příletovém letišti v Schengenu, ne na odletu z Thajska.
matej15 napsal(a):Jen tak pro zajímavost. Zpět do Schengenu už by ho pustili i na občanku, ať přiletí odkudkoliv ne? Myslím tím na příletovém letišti v Schengenu, ne na odletu z Thajska.
Nejen v Schengenu, ale i na odletu z Thajska do většiny evropských zemí by stačilo ukázat pas, který zanedlouho projde. Není tam žádné omezení na delší platnost pasu, pokud je platný: https://www.cestujlevne.com/blog...u-dle-zemi
Pokud chce JanoB dále cestovat na pas, který projde za necelý půlrok, může si koupit třeba multicity letenku Thajsko - Nový Zéland - Evropa.Tady v blogu máš článek se seznamem zemí podle platnosti pasu,tak se na to kouknu sám,kam bys mohl pokračovat.