Tranzitní vízum - Čína
Já bych to určitě zkusil, tedy tranzitní vízum. Za 8 hodin, resp. i 5 se toho dá stačit dost. Zajel bych airport expressem na Dongzhimen a metrem na náměstí Tchien-an-men, případně nakouknul do Zakázaného města a zpátky bych si hlavně v jedné z restaurací ve skvělé žrádelně na Dongzhimen dal něco k jídlu. Já bych tam tedy jel už jen kvůli tomu jídlu:-)
cali napsal(a):Jak se ta žrádelna prosím jmenuje? Po cestě z Taipei máme >9h na přestup a pokud se zadaří a pustí nás do města, rád bych ji prověřil. :)Zajel bych airport expressem na Dongzhimen a metrem na náměstí Tchien-an-men, případně nakouknul do Zakázaného města a zpátky bych si hlavně v jedné z restaurací ve skvělé žrádelně na Dongzhimen dal něco k jídlu. Já bych tam tedy jel už jen kvůli tomu jídlu:-)
Buď vyjedeš ze stanice airport express/metra nahoru a uvidíš to viz fotka, nebo to jde projít přímo ze stanice směrem k bus transfer. V té budově uvnitř je autobusové nádraží, odkud se dá mimochodem jet třeba ke zdi.
On je to spíš takový food court, je tam v přízemí a suterénu snad 30 jednoduchých žrádelen se vším možným. Na fotce je vchod pod tím červeným nápisem se žlutou kouřící miskou. Vlevo je vidět skleněný vchod do metra. A mají tam otevřeno do 21 h. což byl docela problém zjistit.
Super, děkuji. :)
Ještě k názvu vlákna - nemělo by tam spíš být něco jako "vstup bez víza při transferu"? :)Za 8 hodin se dá v pohodě stihnout Temple of Heaven, případně rychlejší prohlídka Zakázaného města. Počítej ale s tím, že tě nemusí pustit z letiště. Pak tvůj výlet bude po plechovkách Tsingtao za 6 yuanu z automatů u gatů :-D
Děkuji všem za odpovědi, bylo by mi líto nevidět aspoň něco, když už tam budeme :-) ještě se zeptam možná hloupě, ale neslo by si tady třeba zařídit turistické vízum? I když by to bylo jen na těch par hodin, abychom měli jistotu, že nás pustí :-)
Takže pokud si zaridim vízum tady , tak pak mohu opustit letiště a zase se vrátit až na odlet? Kufry poputují přímo do Bangkoku, takže o ty se nestarám?
Moc děkuji za rady :-)Presne tak, ale neviem či to má zmysel. Môže sa stať, že budete do Pekingu meškať 3 hodiny a zostanete na letisku. 60 euro dovi.
Mám asi dost podobný dotaz, ale týká se letiště v Kantonu, o kterém se tu píše, že tam je to komplikovanější.
Mám let z Amsterdamu přes Kanton do Aucklandu a v Kantonu mám na přestup 16 hodin. Chtěl bych do města (batoh si vyzvedávat nemusím?). Je to vůbec možné, když je přestup méně než 24 hodin?Viz rozbory několik stran dozadu. Nejspíš to možné nebude, je to tak i v pravidlech. Ale klidně se může stát, že úředník ten štempl nakonec vydá a vy tak do města budete moct. Ale rozhodně není radno se na to spoléhat. Plus dvojitě zkontrolovat, jestli náhodou let z AMS nebo Auklcnadu nemá ještě nějaké mezipřistání v Číně - pak by bylo nutné vyřídit klasické vízum přes ambasádu.
Teď 2 lidé nezávazně na FB potvrdili, že v srpnu bez problémů dostali 24h vízum v PEK. Tak snad pro cestovatele trocha optimismu.
Potvrzuji bezproblémovou zkušenost při cca 14hodinovém layoveru v PEK z 26. srpna. Po příletu do PEK jsme samoobslužně oskenovali otisky prstů, dostali lísteček s číslem a šli na přepážku 24/144 h transit vystát frontu pro Temporary Entry Permit. Úředník nechtěl v našem případě slyšet vůbec nic. Nestačili jsme říct ani ni hao a už kontroloval pasy, passy, landing karty a permit ve formě razítka nám udělil. Pak jsme šli normálně do fronty na imigrační. "Můj" úředník mě pustil bez jediného slova, po přítelkyni chtěl jiný ještě boarding pass z prvního letu, ale následně také bez dalších obstrukcí pustil.
Kryštof Hájek napsal(a):Viz rozbory několik stran dozadu. Nejspíš to možné nebude, je to tak i v pravidlech. Ale klidně se může stát, že úředník ten štempl nakonec vydá a vy tak do města budete moct. Ale rozhodně není radno se na to spoléhat. Plus dvojitě zkontrolovat, jestli náhodou let z AMS nebo Auklcnadu nemá ještě nějaké mezipřistání v Číně - pak by bylo nutné vyřídit klasické vízum přes ambasádu.
Jen hlásím, že to v Kantonu vyšlo bez problémů. Všiml jsem si několika lidí, kterým vízum nedali, protože jejich přestup trval prý krátce (6 hodin). Mých 16 hodin ale vyhovovalo a byl jsem vypuštěn ven.
Máte někdo zkušenost, jak je to konkrétně v Čcheng-tu, když mám 8,5 hodiny na přestup? Zda dostanu tranzitní vízum bez problémů? Nerad bych trčel takovou dobu na letišti. Díky
Dobrý den, v prosinci letíme na Bali přes Čínu. Máme technickou přestávku v Xi An a pak 23,55 hod přestávku v Šanghaji. Jak to máme udělat s vízy? Děkuji za odpověď.
Vyřídit na ambasádě za 60 €. Protože bezvízových 24 hodin se počítá od prvního kontaktu s Čínou, který bude již v Xi'anu, tedy lhůtu 24h překročíte.
Děkuji za odpověď. Jenom je mi divné, že když v Xianu rozhodně nepustíme tranzitní prostor a možná ani letadlo, je to považováno za "první kontakt"s Čínou.
V Xi anu musíte vystoupit z letadla a projít imigrační kontrolou. Následně nastoupíte do toho samého letadla. Alespoň dle posledních ohlasů těch, co tuto trasu už absolvovali...
Zkoušel tu někdo odbavit zavazadlo jen do Pekingu (při cestě do BKK s AirChina) s přestupem kratším jak 24hodin? Aby ho kvuli tomu pustili na tranzitní vízum do města?
Miki napsal(a):Zkoušel tu někdo odbavit zavazadlo jen do Pekingu (při cestě do BKK s AirChina) s přestupem kratším jak 24hodin? Aby ho kvuli tomu pustili na tranzitní vízum do města?
Letěl jsem s Hainan přes Peking (20 a 22h přestup, zpáteční ) na Havaj. Ženský v Praze i přes to, že jsem se třikrát ptal mi řekla, že kufr jede až do HNL, bral jsem to jako výhodu, nemusel jsem se starat o zavazadlo a na tranzitní víza mě do města pustili.
Na cestě zpět Hawaiian mi řekl, že si musím kufr vzít v Pekingu, když je to delší jak 4h, tak to prý neumožňují, normálně jsem ho dal pak do úschovy a zase do města na tranzitní víza :-)
Problém jen při cestě tam byl v tom, že Hainan asi o délce přestupu a zavazadel měl něco podobného, ptž cestou tam mi kufr na tři dny ztratili, docela překvapení v HNL u pásů :-D
gugos005 napsal(a):Letěl jsem s Hainan přes Peking (20 a 22h přestup, zpáteční ) na Havaj. Ženský v Praze i přes to, že jsem se třikrát ptal mi řekla, že kufr jede až do HNL, bral jsem to jako výhodu, nemusel jsem se starat o zavazadlo a na tranzitní víza mě do města pustili.
S Hainan jsem letěl taky přes Peking, ale už leden 2017. Takže mě pustili bez problému. Ty si letěl když už byly ty nový podmínky?