jak objednat letenku pres cestujlevne
Ahoj.. omlouvam se za možná blby dotaz ale je to naše první objednání letenky. Chteli by jsme na bali a využít tento portal a objednat letenky pres nej. Ceny jsme našli celkem obstoje za 16 000 na prelom kveten/cerven.
Měl bych ale par dotazu:
- když vyhledam let Praha/Bali vetsinou to je s prestupy, jak poznam jestli musím řešit nejak vyzvednutí zavazadla a jeho transport na novy let?
- kdyz letenku pouze objednam a zaplatím prevodem pozdeji, muže se stat že už nebude k dispozici a je lepší platit tedy hned kartou?
- Kde a kdy provedu vyber sedadla?
- Kde bych našel připadně nějaky souhrn techto zakladnich informaci?
- A cena je konečna? už ohledne letenky nic víc neplatím?
Moc dekuji za odpoved
Ahoj,
1) zavazadla v 99% letí vždy do tvé cílové destinace, výjimky platí pro USA.
2) V každé rezervaci máš termín, po kterou dobu je platná - max 3 dny. V rámci této blokace se ti cena může hýbat max řádově v korunách na základě kurzu k euru. Nutné ale je, aby v den splatnosti byly peníze na účtu, nikoliv odeslány. O případném doplatku / přeplatku by tě někdo informoval, ale neděje se to často.
3) Sedadla si vybereš prostřednictvím emailu nebo telefonu, který najdeš v mailu. Nejjednodušší variantou je check-in na letišti, protože mnohdy předem vybrat ani nepůjdou, leda za poplatek (pravidla dopravce). Případně zkus jeho web.
4) Informace sepisujeme a dáváme jim formu.
5) Ano, ceny jsou vždy konečné. Důvěra je u mě na prvním místě, tímto bych ji nikdy nezískal
D.
Super. Moc díky. Až budou nějaké ucelene iformace sepsane tak to určitě hodně pomuže takovym co se báli začít s cestováním jako ja.
Jeste: Co jsem pochopil tak letenky jsou na jméno, takže když objenám a zaplatím více letenek tak při rezervaci uvedu jen své jméno a ostatní cestující se řeší nějak dodatečne?
A přestupy u vasich letů jsou nastaveny tak aby to slo casove stíhat co jsem vypozoroval že ano?
Udelal jsem si rezervaci u vas a za chvili mi psali ze student agency o zmene splatnosti letenky a at se ozvu kvuli domluve ohledne platby, to je OK takto?
Když už nic tak máte aspon námet co přidat do souhrnu otazek k cestovani které mužou začatečníka napadnout
Když kupuješ letenek více, musíš vyplnit jméno u každé letenky - jsou nepřenosné.
Ano, všechny přestupy vždy splňují minimální čas pro přestup u daného letiště, nižší se prodávat nesmí.
A ano, platby a vystavování řeší SA, proto budete v kontaktu s nimi
Jen bych Dava doplnil - přestupy splňují požadavky letiště, ale nezaručí ti, že to vždy stihneš. Letadlo může mít zpoždění, můžeš sedět na konci letadla, zabloudit při přestupu ..
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně výběru sedadel. S kamarádkou kupujeme prvně letenky, vybraly jsme si Vaši zprostředkovatelskou firmu, tak se v tom tak trochu vrtáme, jestli jsme udělaly vše tak jak mělo být. Reaguji na vaši odpověď k výběru sedadla:
3) Sedadla si vybereš prostřednictvím emailu nebo telefonu, který najdeš v mailu. Nejjednodušší variantou je check-in na letišti, protože mnohdy předem vybrat ani nepůjdou, leda za poplatek (pravidla dopravce). Případně zkus jeho web.
Prostřednictvím emailu nebo telefonu - po zaplacení letenek, mi přijdou elektronické letenky a tam bude info, jak sedadla "zarezervovat" nebo se tohle vyřizuje na letišti? A ještě jeden dotaz - čílo pasu se do letenky neuvádí?
Díky Díky a přeju pěkný den.
Káťa
Dobrý den Katko,
stačí odpovědět na adresu, ze které vám přijdou letenky. Pokud se jedná o dálkové lety, seating bude možný. Lety po Evropě ne.
Ahoj, abych nezakládal nové téma, píšu to sem..do kdy se musí zaplatit letenky, když je koupím přes váš vyhledávač? díky
Ahoj, to je různé dle tarifu a aerolinky. Ale max 3 dny, což bývá u většiny akcí. Konkrétní termín je na konci objednávky.