DROZD - využíváte?
Vzhledem k aktuálnímu zemětřesení v Indonésii mě napadla otázka, zda cestovatelé podceňují DROZDa stejně tak, jako cestovní pojištění?
Využíváte? https://drozd.mzv.cz/
Systém Drozd využívám už několik let jak po Evropě tak mimo. Jistota je jistota. Nikdy nikdo neví, kdy budou záplavy, zemětřesení, či jiné živly. Nic to nestojí a vyplněno v systému za pát minut. Ono dokud se nic nestane, tak to člověk nepotřebuje.
Já nás přihlásila pri cestě do Indonésie a přesně jak píše Asterix, zabere to jen pár minut a jak to může být užitečné. Až pojedem zas, určitě to opět vyplním
Na Slovensku máme rovnakú službu, na dlhšie/exotickejšie cesty ju využívam (i keď sa väčšinou registrujeme iba 1)
Chtěl jsem se tam registrovat, když jsem letěl do Íránu, nakonec mi to úplně vypadlo z hlavy... Takže nepoužívám.
Ja to casto chci pouzivat, ale vetsinou na to zapomenu a vzpomenu si jen kdyz me nekdo strasi, ze je to nekde nebezpecny.. takze minuly rok jen pro cestu do Iranu
Loni, když cest začalo přibývat, tak jsem DROZD začal využívat. Je to fajn, člověk nikdy neví.
Já DROZD taky využívám, pouze teda při cestách mimo Evropu. Kromě pár minut času to nic nestojí a pokud to může pomoc předejít nebezpečným situacím a zachránit majetek, zdraví, život, tak proč ne. Jasně, někomu může vadit ten pocit, že MZV ví že jedeš na dovolenou na Sechely, ale to mně opravdu nevadí.
Letos jsem se zaregistrovala poprvé, jelikož jsme letěli dost daleko, měla jsem přesný popis, ve kterých dnech kde se budeme nacházet a můžu Vám říci, že je to zbytečnost, jelikož jsme se dne 20.2.2016 nacházeli na Fiji, kde proběhl cyklon 5 stupně a nikdo nás předem neinformoval, že se něco žene a ani potom nezjišťovali jestli jsme v pořádku. Tak z mé zkušenosti velké mínus.
Před několika týdny jsem ho využila poprvé, když jsme letěli do Istanbulu, jinak při cestách po Evropě mi to nepřišlo až tak důležité.
Pro cesty mimo Evropu využívám, je to jen pár minut. Když jsem byl v indii, tak mi přišla SMS o zemětřesení v Indii. Zavolal jsem pak domů rodině, že jsem ok. Takže spíš plus.
Už po několikáte se registruji do Drozdu. Když vím, které dovolené v roce mám hotové, vložím je. Po vyčerpání zapsaných cest není účet k nalezení.
Celkem mne to už štve, to zakládání nových registrací.
Hláška - Registrace nebyla podle zadaných údajů nalezena či již byla anonymizována. Ověřovací kód Vám byl zaslán emailem po registraci v systému Drozd. Kód si můžete nechat zaslat emailem.
Máte někdo způsob zachování registrace?
Já tento systém používám pravidelně, ale " novou registraci " chápu jen jako registraci nové cesty, ne jako stálou registraci uživatele, jako např. tady nebo jinde na webu .. ale možná se pletu, pro mé účely je to dostačující, novou registraci dělám taky pokaždé .. nezkoušel jsi se poptat na tom jejich mailu drozd@mzv.gov.cz. ?
Asi to budu muset vždy podstoupit.
Komunikaci se státním šimlem raději vynechám, stačí mi ostatní "nutné zlo"
Taky to tak chapu. Registruju se tam pri cestach do nejakych trosku "nestandardnich" destinaci mimo EU.
Přispěju také "svou troškou do mlýna"...také jsem se vícekrát registroval, i když jsem neměl zaškrtnutou volbu jednorázová registrace...a taky nelze dohledat zpětně jednotlivé zaregistrování se do Drozda (resp. předchozí cesty)...ale jinak to quituju jako záslužný čin...naposled použito/využito teď v červnu 2024 v Turecku - sms ohledně požárů a relativně aktuální...
Ta registrace tam je po urcitou dobu a pak se automaticky vymaze (pokud si to spravne pamatuju).
Od doby, kdy jsme o den minuli to velké zemětřesení v Albánii a ve zprávách pak sledovali, že se zřítil hotel kousíček od našeho obytného domu a umřela tam hromada lidí, se do DROZDu pečlivě registrujeme. Popravdě ale spíš trochu fatalisticky s tím, že kdyby se něco stalo, budou jim v té oblasti chybět dva Češi a třeba nás budou hledat 😆
Je soucasti mobilni aplikace “Portal obcana” a tam si myslim, ze funguje lepe a normalne …
Použil jsem to jen jednou, když jsem měl nakročeno do Afghánistánu. Při cestách po běžnějších destinacích se neregistruju.