Turistické vizum b2 do USA
Možná se zeptám blbě, ale nebude pro příště lepší tohle vše řešit ještě před koupí letenky?
Tak jsem se poptal u check in přepážky Lufthansy a slečna řekla, že je to úplně bez problému, že to takhle dělá spousta lidí a že si jen máme vzít kopii oddacího listu, ideálně přeloženou.
If your name has legally changed through marriage, divorce, or a court ordered name change, you will need to obtain a new passport. Once you have a new passport, the Department of State recommends that you apply for a new U.S. visa to make it easier for you to travel to and from the United States.
vizum b2 plati deset let.
pokud ho mate, muzete byt na uzemi usa nepretrzite 6 mesicu.
ziskate ho na ambasade usa.
co resite?
Ne, to legalne s beznym turistickym vizem udelat nejde.
Jsou tam nejake moznosti pobyt prodlouzit o dalsich pul roku, ale to uz neni “jen tak”. to uz budete prokazovat, proc to potrebujete. A ne, duvod “mam tam pritele” validni duvod neni.
Absolvoval někdo žádost o vízum B2? Kamarád byl na Kubě, takže ESTA není možná.. jen je ale zaseknutý ve stádiu - "nekoupim letenky, dokud nemám 100% víza" ale zároveň je na webu napsáno, že musí vyplnit formulář s detaily o jeho nadcházející cestě - mimo jiné - letenky, ubytko, termíny atd.. Dá se zažádat o víza bez určitého detailního itineráře? nebo to je podmínka?
Díky
Zkusenost z roku 2017 - zadal jsem proto, ze mam iran, tudiz taky esta nejde.
zadal jsem v dobe, kdy jsem taky jeste letenky nemel. napsal jsem tam jednoduse predpokladane lety a predpokladane ubytko.
na ambasade vyrizeno za asi minutu, a to jsem v rozporu s “dobrymi radami” vselijakych jakoze cestovatelskych webu (ktere radily vemte si sebou vytistene itinerare, listky, mapy, papiry, vypisy z uctu, vypisy z katastru a buhvi co jeste) sebou nemel vubec nic.
fridgy napsal(a):Absolvoval někdo žádost o vízum B2? Kamarád byl na Kubě, takže ESTA není možná.. jen je ale zaseknutý ve stádiu - "nekoupim letenky, dokud nemám 100% víza" ale zároveň je na webu napsáno, že musí vyplnit formulář s detaily o jeho nadcházející cestě - mimo jiné - letenky, ubytko, termíny atd.. Dá se zažádat o víza bez určitého detailního itineráře? nebo to je podmínka?
Díky
Ano, staci predpokladany itinerar. Vypisy z uctu, potvrzeni z prace atd mozna nejsou 100% nutne, ale myslim ze je lepsi je mit pripravene nez nemit :)
Lord Pitzbudka napsal(a):vizum b2 plati deset let.
pokud ho mate, muzete byt na uzemi usa nepretrzite 6 mesicu.
ziskate ho na ambasade usa.
co resite?
'Vlastní zkušenost'
Jojo, takze za pul roku si tady poctem “deportovali me z ameriky, nevite, jak se tam muzu dostat”?
fridgy napsal(a):Absolvoval někdo žádost o vízum B2? Kamarád byl na Kubě, takže ESTA není možná.. jen je ale zaseknutý ve stádiu - "nekoupim letenky, dokud nemám 100% víza" ale zároveň je na webu napsáno, že musí vyplnit formulář s detaily o jeho nadcházející cestě - mimo jiné - letenky, ubytko, termíny atd.. Dá se zažádat o víza bez určitého detailního itineráře? nebo to je podmínka?
Díky
já jsem byl Irák, Irán a udělal jsem si nový pas s novou estou. Estu jsme měl do 24 hod schválenou a v USA žádný problém.
Delal jsem si B2 pres firmu letos. Nevim jestli to nekomu pomuze, ale meli na me na ambasade asi 5 otazek, co delam za praci, co dela moje firma, kdo jsou nasi zakaznici, jestli firma kde pracuji ma ceskeho majitele a tu posledni uz nevim. Rozhovor probihal anglicky. Trvalo to asi 2 minuty. Doporucuji tam prijit hned rano, treba jeste 10 minut pred otevirackou… pak je tam fronta a clovek tam zkysne i cely den. Cena viza B2 stala 5tis +/-. Pas s vlepenym vizem na 10 let prisel behem par dni. P.S. v pseudo arabskych zemich jsem nikdy nebyl.-)
Uz to neni tak, ze cas dostanes pri planovani schuzky?
v 2017 clovek vybiral konkretni cas a v instrukcich specialne bylo “nechodte driv jak asi 10-15 minut pred”
Jo, sorry, na to jsem zapomel… to stale plati… chce to vzit hned prvni nebo druhy ranni termin. Ja to tak udelal a kdyz jsem z ambasady odchazel, tak uz venku byla fronta 20-30lidi… pri tempu, kterym fungujou je tech 10-15min predem sci-fi. Nevim jak to delaj, ze zvladnou denni kapacitu viz kdyz tam hned rano je takova fronta