Banka pro cestovatele
Kurz dolara z pred tyzdna. Unicredit prekvapivo drzi krok s "travel" kartami, mbank sa trosku polepsil, ale pri minutych 1600 € by s touto kartou vznikol este stale slusny rozdiel voci takemu Revolutu.
Piatok
1,121 Curve
1,1228 Revolut
1,1198 Unicredit
Sobota
1,118 Curve
1,104 mBank
mirjur,mozna neni , ovsem v CR mam jen korespondencni adresu a pochopitelne zadne zamestnani , takze pochybuju , ze by me nekdo v CR dal kreditku ze 100k uverovym ramcem a vlastne tezko i zbozi i kdyz mam jeste ceske obcanstvi krome irskeho , u te unikredit jsem vlastne dlouho , vadi mi tam spis to ze i po primem vlozeni to neni hned .protoze tam vlastne zadny ucet nemam , posledne tam zena vlozila a trvalo to 5 dnu nez to tam bylo, minimalni splatka je 5 % z vycerpaneho uveroveho ramce .. to je asi u vsech nebo ne ?
mikir: nevím, jak to máš ty z Irska, ale mně se úhrada při bankovním převodu na kartě objeví v den převodu. Splátky neřeším, vždy hradím vše bezúročně.
Ke kreditkam dodam, ze treba CEZ karta propise splatku za dva az tri dny. Je to samosebou spis vyjimka.
Kreditku na 100k ti v ČR nikdo nedá, protože bydlíš na obecním úřadě, nemáš práci a už jednu přečerpanou kreditku máš.
Kdo nemá Revolut může si založit účet a nyní dostane bonus 300 Kč a kartu zdarma.
Možná by sem mohl dát odkaz některý z adminů. Těm bych pomohl k bonusu raději než někomu se sporadickou aktivitou tady na fóru.
Dotaz, možná lehce OT, snažím se koupit lístky na fotbal (fcbarcelona.com) ale za boha neprojde platba, zkusil sem Visu, Mastercard, credit, debit i virtual od Revolutu, asi to bere jen karty vydané ve Španělsku, nějaký tip jak by se to dalo vyřešit?
Pokud byste někdo chtěl 1200 Kč za založení mKonta a přihlášení do mobilní aplikace, napište mi, můžu ještě 2 lidi nareferovat.
svaricek2014 napsal(a):Kdo nemá Revolut může si založit účet a nyní dostane bonus 300 Kč a kartu zdarma.
tramin napsal(a):Pozor,to je jejich typický fake.Dostane jen kartu,žádné peníze!
Bonus za založení účtu byla časově ohraničená akce, která už expirovala.
lubos.hendrich napsal(a):Dotaz, možná lehce OT, snažím se koupit lístky na fotbal (fcbarcelona.com) ale za boha neprojde platba, zkusil sem Visu, Mastercard, credit, debit i virtual od Revolutu, asi to bere jen karty vydané ve Španělsku, nějaký tip jak by se to dalo vyřešit?
Asi pozdě, ale pokaždé platím mBank svět a nebyl nikdy problém.
Jak už psal tmx, nyní bonus 1200 korun při uvedení doporučení od někoho kdo kartu má.
Marcel napsal(a):
Asi pozdě, ale pokaždé platím mBank svět a nebyl nikdy problém.
Jak už psal tmx, nyní bonus 1200 korun při uvedení doporučení od někoho kdo kartu má.
Ted se mBank a zrovná karta mSvět shoršila. Dříve jsem to používal pokažde, ale ted když srovnam kurz koruna=euro. Tak mBank za 26,2. Proti 25,55 od Revolutu. Je to velký rozdil.
Roman Trach napsal(a):
Ted se mBank a zrovná karta mSvět shoršila. Dříve jsem to používal pokažde, ale ted když srovnam kurz koruna=euro. Tak mBank za 26,2. Proti 25,55 od Revolutu. Je to velký rozdil.
Dneska jsem platil 1€ za 25,57. Problém bude asi jinde.
Ano, mbank má stále stejně dobrý kurz, jen v úterý má visa na euro obvykle asi o 8-10 haléřů víc než jiné dny, ale určitě ne o 60 haléřů. To vypadá na DCC a platbu v korunách.
Ahoj,
dovolím si otevřít zpět tuto diskuzi, protože mě sem zavedl Google při vyhledávání informací o nejlepším účtu pro cestovatele. Chápu podle diskuze, že Revolut je asi docela modla, ale jsem ohledně celkem konzerva, takže bych preferoval něco konvenčnějšího. S běžným účtem u spořky mi to teď přijde už fakt za trest.
Nějaké nápady?
Budu docela nekompromisní a položil bych to takhle: buď jseš konzerva a pak je spořka v poho nebo je spořka za trest, a prakticky není jiná možnost než Revolut a Curve.
Potom je ke zvážení kreditka od Hello bank, s ní se ale nedá rozumně vybírat hotovost. A nebo mKarta Svět od mBank.
Dávám k dispozici refferal na 1000 Kč:
https://revolut.com/referral/jan...SEP2-22-AR
A na 5 liber:
Equa Bank má výběry bez poplatku, Creditas i Moneta taky. Avšak kurzy můžou být horší.
Equa celkem fajn kurzy (ale nečekejte zázraky) a možnost blokovat výběry u bankomatů s poplatkem. Bez dolního limitu na minimální bezplatný výběr jako u mBanky.
Mıchal napsal(a):To sice jo, ale vratka je jen za bezkontaktní platby mobilem a ne všude je lze použít.
No. Nevim, ted jsme se vratili ze Sao Miguelu, a krome jednoho stanku s hambacema na plazi, jsem zaplatila komplet dovolenou mobilem bezkontaktne.
Mıchal napsal(a):Equa Bank má výběry bez poplatku, Creditas i Moneta taky. Avšak kurzy můžou být horší.
Equa celkem fajn kurzy (ale nečekejte zázraky) a možnost blokovat výběry u bankomatů s poplatkem. Bez dolního limitu na minimální bezplatný výběr jako u mBanky.
Equa se má však spojovat s Raiffeisenbank, kde budou platit podmínky RB, kde kurzy taky patří mezi ty horší.
ČSOB na cesty (služba k ročnímu cestovnímu pojištění, u Premium karty zdarma) prodloužilo zase o rok (do 30.9.2023) cashback 1,5 %.
Takže třeba dnes euro 25,28 - 0,38 = 24,90. A k tomu u kreditky v průměru 40 dní bezúročné období, což při současných úrocích dělá 13 haléřů, takže ve výsledku 24,77. Takže takto ještě o 2 haléře méně než mkarta svět.
To jen takový tip. 😎