OV - Chipkaart Holandsko
Zdravim ve spolek,
po navsteve Nizozemska nam s pritelkyni zustaly 2 karty OV - Chipkaart, ktere muzete pouzit na dopravu v cele zemi - MHD ve "vsech" mestech, busy, vlaky atd. Jde koupit hlavne v metru a na vlakovych nadrazi. Treba na letisti v Maastrichtu ale koupit nejde! S ni stoji jizda do centra necele 3 EUR, bez ni 4,5 EUR. Cena samotne karty je 7,5 EUR a pak se dal a dal nabiji. Karta se da i vratit, ale v Maastrichtu proste navecer nikdo nepracuje, takze jsme si je nechali pro nekoho dalsiho. Nam zbyly dve a na kazde jsou necele 3 EUR kredit = neco pres 20 EUR hodnota. Necham je nekomu za 500,- s predanim v Brne.
Kdo si je vezme, tomu poradim a poslu odkaz, jak usetrit na vlaku v NL XX EUR. My jsme platili za vlak Amsterdam->Maastricht za 2 osoby 20,50 EUR misto 51 EUR. Kdo koupi, neprohloupi
Kdo ma zajem, piste do zprav. Diky
Ahoj, je tva nabidka stale aktualni? Rada bych zaslala zpravu ale nemohu, pry jsem zaregistrovana kratce. Diky za odpoved Erika
Bacha na minimální kredit - před nastoupením musíte mít dost peněz na maximální možnou cestu vlakem. Takhle mi v Utrechtu ujel vlak. Měl jsem dostatečný kredit na cestu do Schipolu, ale stejně mě brána nepustila a já musel do automatu zvýšit kredit. (Todo do wiki)
Zdravím,
jsou ty OV - chipkaarty ještě volné? Taky bych měla zájem a taky ještě nemůžu posílat zprávy.
Díky za nějakou reakci.
Mám doma 2 karty, platné jen do konce roku 2016. Na každé zbývá kredit do 1 EUR. Pokud by měl někdo zájem, ať napíše na liszak (zavinac) seznam (tecka) cz.
Minimální kredit je 4Eur na metro, 20Eur na vlaky, ale na bus z centra na letiště Eindhoven žádný limit nebyl. Narazili jsme taky na tento limit, chtěli jsme se dostat z Haagu do Rotterdamu, ale měli jsme kredit jen asi 10Eur, do vlaku to nechtělo pustit, ale dalo se to přejet metrem. Takže chce to trochu plánovat.
V květnu 2015 bylo možné dobití karty v automatech (jsou i v hale letiště Eindhoven), které berou hotovost a MasterCard karty, nebo na nádražích u přepážky (bez poplatku). Existuje i online možnost http://www.ovshop.nl/ov-chipkaart-opladen/ , ale nemám odzkoušeno.