Poté, co jsem platil letenku za 500€, v bankovnictví jsem zkontroloval, že se částka strhla a zjistil, že mi VISA od ČS naúčtovala 27,70 Kč/€ (když byl střed 27 Kč/€), hledám kartu pro zahraniční platby kartou s výhodnějším kurzem. Kvůli tomuto kurzovému rozdíly letenka přišla na víc o cca 600 Kč. Jedná se mi hlavně o eura, dolary, libry a na podzim thajské bahty. Máte nějaké tipy? Na výběry hotovosti jsem už v Japonsku úspěšně používal Maestro kartu od Equa bank s výběry za 9 Kč. .

Debetní karta s výhodnými kurzy

Založil ve fóru Co se nevešlo

70 reakcí

Uz som tu par krat videl tie porovnania kariet od jednotlivých bank v CR a mbank tam vzdy vychadzala dost zle. Ale ja co som s nou zatial vyberal tak kurzy boli v pohode (Mastercard) a bez poplatku XY vyberov (na debet karte u VUB mimo eurozony by som pri vybere platil min. myslim 7e za vyber, priatelka v SLSP asi 5 alebo %), takze ta "slovenska" mbank mi nepride az tak zla

0 Citovat

https://www.idnes.cz/finance/ban...poreni_sov

skrytá reklama na Partners

kurzy.jpg

0 Citovat

Když čtu ten článek, tak stále zminuje víkendový příplatek.

Měl jsem za to, že ten přestal minulý rok být aplikován, a je tam jen od lonska aplikovaný malý spread bez ohledu na den v týdnu a limit podle programu, od kterého je poplatek aplikován?

Ani český ceník (narozdíl třeba od slovenského) víkendové poplatky nemá ... 

Jak to teda je? .) 

0 Citovat

V Česku je víkendový poplatek skutečně zrušený, ve většině ostatních zemí zřejmě dál platí. Na redditu jsem našel citaci: “It has been deprecated in Netherlands, Norway, Czech Republic, Republic of Cyprus.” Zdroj nevím, a ani netuším, proč zrovna tyto země.

Jinak by mě zajímalo, liší se kurz, resp. spread podle země účtu? Jakože by nám zrušili poplatek, ale dohnali to větším spreadem. Nechce se mi věřit, že by to jen tak pro některé země udělali levnější.

0 Citovat

Pokud je řeč o Revolutu, tak ano, od minulého roku poplatek za směnu o víkendu oficiálně zmizel z ceníku i z appky a reálně došlo k netransparentnímu přesunu do kurzu, tedy o víkendu má Revolut kurz výrazně horší, dříve tam jasně psali, kolik z toho je přirážka a kolik "běžný kurz Revolutu", dnes to oficiálně píše "poplatek za směnu je 0", ale reálně se kurzy Revolutu zhoršily, bohužel.

2 Citovat

takze kurz se lisi o vikenduj a o praovnim dnu? 

(revolut lehce pouzivam, spis prilezitostne, takze to nejak moc nesleduju, ale rad bych vedel, na cem jsem :-D )

0 Citovat

ad Partners) Rozhodl jsem se je zkusit. Karta poštou dorazila. Udělal jsem aktivační platbu v Česku.

V Londýně nefungovala před 14 dny na turniketech v metru ani v Tescu. Ani  teď ve Vídni a v Santanderu. Podle infolinky je v pořádku. 

2 Citovat

Test na Idnesu je teoretickej. Praktickej a mnohem více vypovídající je zde: https://www.mesec.cz/clanky/kurz...eden-2025/
Případně existuje varianta takové "vyšší dívčí" přes Trading212 a jejich virtuální karta, kde jsou top kurzy a ještě 0,5% cashback. Ovšem není to banka, takže to například nespadá pod garanční fond.

0 Citovat

@Michal
To se zatím Partners nepředvedli :D

1 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

Když čtu ten článek, tak stále zminuje víkendový příplatek.

Měl jsem za to, že ten přestal minulý rok být aplikován, a je tam jen od lonska aplikovaný malý spread bez ohledu na den v týdnu a limit podle programu, od kterého je poplatek aplikován?

Ani český ceník (narozdíl třeba od slovenského) víkendové poplatky nemá ... 

Jak to teda je? .) 

Je to tak, jak píšeš...

0 Citovat

Nevím, co by mě muselo přesvědčit, abych vyzkoušel platební kartu od firmy, kterou mám dlouhodobě na blacklistu. 

1 Citovat

mBank je OK, ale minule mi nechtěla zaplatit v CAD, což bylo menší zklamání…

0 Citovat

floodland napsal(a):

Nevím, co by mě muselo přesvědčit, abych vyzkoušel platební kartu od firmy, kterou mám dlouhodobě na blacklistu. 

Taky je nemám rád. Ještě reklamy s Pokáčem.

Pragmaticky jsem se rozhodl otestovat, zda mají opravdu středový kurz, jak tvrdí. Nebo jestli jsou různé druhy středových kurzů.

Zatím se mi to otestování nepodařilo...

0 Citovat

Karta Trading212 bez problémů. Nabiju, zaplatím a nazdar.

0 Citovat

mBank u mě zatím všude bez problému

3 Citovat

tramin napsal(a):

No jediný průser u Trading 212 je, že se nedá neomezeně dobíjet kartou bez poplatku (tak jako Revolut). Dobíjet zdarma jde jen převodem na účet v UniCredit, která jako jediná velká banka v Česku neumí okamžité platby. Takže když chceš dobít v pátek večer, tak peníze dorazí v pondělí ráno, což je fakt super, když chceš platit něco o víkendu.

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

takze kurz se lisi o vikenduj a o praovnim dnu? 

(revolut lehce pouzivam, spis prilezitostne, takze to nejak moc nesleduju, ale rad bych vedel, na cem jsem :-D )

Přesně tak, v pátek je nějaký kurz a v sobotu ráno je výrazně horší a v pondělí ráno je zpět na "standardním". 

0 Citovat

hajzlici :)

0 Citovat

@matej15 nabij CFD účet kartou/GPay a převeď na Invest účet.

0 Citovat

Na CFD účet mi to ale nabízí vložení jen EUR. V Invest lze vložit i CZK.

0 Citovat

Tak to je divný. Já tam normálně vkládám CZK. Dělám to z mBank. Jinou měnu mi to ani nenabízí. Nemáš na CFD nějakej zůstatek v EUR, a proto to nabízí dobití EUR?

0 Citovat

Partners, účet mám pár dnů, karta dorazila přesně za týden. Za mě zatím OK. Budu používat místo Revolutky na zahraniční platby. Nabíjím převodem z jiného účtu. Podporují okamžité platby. O víkendu jsem platil na jednom českém sportovním eshopu, dvě karty od českých bank nic KK i DK (ale to může být náhoda, zatím jsem s nimi neměl nikdy problém), virtuálka od Partners prošla (měna Kč) napoprvé. Platby v cizí měně zatím jen dvě. Internetová v egyptských librách včera večer a polské zloté přes terminál v sobotu dopoledne. Karetní kurzy nemají v aplikaci, jen na webu: https://www.partnersbanka.cz/kurzy

whatsapp-image-2025-02-04-at-11-34-55.jpeg
img-2865.jpg
img-2864.jpg

0 Citovat

matej15 napsal(a):

[citace="tramin "]

No jediný průser u Trading 212 je, že se nedá neomezeně dobíjet kartou bez poplatku (tak jako Revolut). Dobíjet zdarma jde jen převodem na účet v UniCredit, která jako jediná velká banka v Česku neumí okamžité platby. Takže když chceš dobít v pátek večer, tak peníze dorazí v pondělí ráno, což je fakt super, když chceš platit něco o víkendu.

[/citace]

Nerozumím. Pošlu peníze z KK ČSOB a do minuty jsou u T212.

0 Citovat

CFD účet na T212 lze nabít jen primární měnou. Kdo si zvolil CZK, může to takto obcházet (je to zdržení tak 5 vteřin). Kdo si zvolil EUR, má smůlu. Primární měna se změnit nedá. 

0 Citovat

Já sem Partners založil hned jak to oznámili, virtuálkou - resp. google pay jsem teď platil týden v Anglii. Kurzy jsou opravdu středové - co se mi líbí, že pípnu a vidím, že pivo stálo 168,10 kč a nemusím v hlavě přepočítávat, kolik to bylo, jako když mi Revolut ukázal cenu v librách. Obzvlášť pokud platím za někoho a on mi chce poslat koruny. 

Za mě s Revolutem končím, přijde mi, že za posledních pár let ty spready už hodně zvětšil a ještě řešit víkendy a tím spojenou směnu předem a co zbyde potom zase zpátky na koruny atd. Další výhoda je neomezený výběr z bankomatu, Revolutem sem vždycky musel brát max 180€ měsíčně a taky neomezený měsíční limit převodů, když jsem třeba platil za letenky v eurech pro víc lidí, tak jsem těch cca 25k u Revolutu taky několikrát překročil a ten spread pak vyroste. Jediné co mi u Partners chybí je EUR účet, abych si tam mohl hrát s kurzama a převádět kdy chci, i když s tím bych zase přišel o tu bezpracnost a jednoduchost kterou nabízí teď :-) 

0
70 reakcí