Poté, co jsem platil letenku za 500€, v bankovnictví jsem zkontroloval, že se částka strhla a zjistil, že mi VISA od ČS naúčtovala 27,70 Kč/€ (když byl střed 27 Kč/€), hledám kartu pro zahraniční platby kartou s výhodnějším kurzem. Kvůli tomuto kurzovému rozdíly letenka přišla na víc o cca 600 Kč. Jedná se mi hlavně o eura, dolary, libry a na podzim thajské bahty. Máte nějaké tipy? Na výběry hotovosti jsem už v Japonsku úspěšně používal Maestro kartu od Equa bank s výběry za 9 Kč. .

Debetní karta s výhodnými kurzy

Založil ve fóru Co se nevešlo

70 reakcí

tramin napsal(a):

Nerozumím. Pošlu peníze z KK ČSOB a do minuty jsou u T212.

Jo ale při vložení ekvivalentu více jak 2000 EUR celkově na Invest účet přes kartu se účtuje poplatek 0,7% z každé výše vkladu přes kartu.

Co se týče toho CFD, tak účet na Trading 212 jsem zakládal ještě někdy v dřevních dobách za Covidu. Tehdy mám pocit, že ani nic jiného jak EUR jako primární měnu vybrat nešlo, respektive CZK určitě ne.

Ještě tedy další věc co mi vadí, je že nejde v Trading 212 vybrat defaultní měnu ze které se ty platby budou brát. Nejdříve to kouká na měnu ve které je ta platba a pokud na ní není dostatečný zůstatek, tak to vezme z měny, která má nejvyšší zůstatek. Nejvíce tam mám USD protože to používám na investice, ale pro platby bych chtěl aby to bralo z CZK zůstatku, což zvolit nelze. Musím tedy před platbou měnit ručně CZK na měnu platby. Nicméně podle posledního mailu s novinkami, co posílali to vypadá, že by to od března již mělo jít vybrat.

0 Citovat

Limit je tuším 60 000 Kč. Že máš primární měnu EUR je asi tím, že jsi to zakládal ještě pod UK entitou.

0 Citovat

Láďa _1 napsal(a):

[citace="Lord Pitzbudka"]

takze kurz se lisi o vikenduj a o praovnim dnu? 

(revolut lehce pouzivam, spis prilezitostne, takze to nejak moc nesleduju, ale rad bych vedel, na cem jsem :-D )

Přesně tak, v pátek je nějaký kurz a v sobotu ráno je výrazně horší a v pondělí ráno je zpět na "standardním". 

[/citace]

Toto není pravda. Teď jsem se díval na svoje platby (platím denně v cizí měně s převodem z CZK) a nic takového tam vidět není. Kdybych byl majitel Revolutu, tak Vás žaluji za pomluvu.

Ani z principu nedává smysl tvrzení, že zrušili víkendový poplatek a schovali jej do horších kurzů o víkendu, protože poplatek zrušili jen uživatelům v několika málo zemích, ale kurz je jen jeden pro všechny uživatele. Ve skutečnosti se stalo to, že zřejmě jako dárek uživatelům postupně ruší ten poplatek, a zároveň netransparentně zhoršují kurz, resp. zvětšují spread. Což je taky hnus, ale je to něco jiného, než horší kurz o víkendu.

0 Citovat

Rekl bych, ze pred-predrecnik ma pravdu a na vikend revolut spread opravdu zvysuje

ve ctvrtek mel revolut kurz pro prevod czk na euro 25,232 a ted v sobotu horsi 25,346

realny kurz mel ale opacnou tendenci. ve ctvrtek 25,14 a dneska 25,13

0 Citovat

Ano, také to mám takto od té doby, co zrušili víkendový poplatek, vysledované. O víkendu je vždy horší kurz. Zhruba od té doby je také ve všední dny kurz rozdílný podle výše směňované částky (vyšší částka = lepší kurz). 

0 Citovat

[/citace]

Toto není pravda. Teď jsem se díval na svoje platby (platím denně v cizí měně s převodem z CZK) a nic takového tam vidět není. Kdybych byl majitel Revolutu, tak Vás žaluji za pomluvu.

[/citace]

Tak ty musíš být slušný pacient😎

3 Citovat

Revolut od 22. dubna 2025 mění víkendové poplatky: 

"Zavádíme víkendové přirážky pro plány Standard a Plus, aby odrážely naše globální poplatky.

Tento poplatek se bude vztahovat na všechny směny měn provedené o víkendu, mezi pátkem 17:00 východního času (ET) a nedělí 18:00 ET.

Od 22. dubna 2025 budou o víkendech platit následující poplatky:

• Zákazníci s plánem Standard budou nyní platit 1 % ze směněné částky.
  • Zákazníci Plus nyní zaplatí 0,5 % ze směněné částky.
  • Zákazníci s plány Premium, Metal a Ultra nebudou nadále platit žádné další víkendové poplatky za směnu měn."
0 Citovat

Takže vrací zpět to, co už bylo? :D  No jak jsem psal, já tímhle Revolut ruším a dám šanci české nepříliš populární konkurenci :D  

0 Citovat

Je pravda, že i kurzy Revolut se hodně zhoršily během pracovního týdne. Dnes na Václaváku euro za 25,15 a v aplikaci revolut 25,19. 

Pak co mají vychytané, jak už zde někdo zmínil, tak že je lepší kurz při vyšší částce. je to 1000 euro, takže pro účet zdarma tam bude už poplatek za překročení měsíčního limitu směny.

0 Citovat

Odkedy používam kartu Partners banky nič nemusím sledovať.

0 Citovat

Bohužel šéf Partners v nějakém rozhovoru nastínil, že právě po vzoru Revolutu přijdou placené tarify (200-300 Kč), které budou mít výhody, zatímco tarif zdarma bude víceméně bez výhod.

Takže ty výhodné kurzy asi nebudou mít moc dlouhého trvání, minimálně bez nutnosti placení, na české poměry hodně vysokého, poplatku. 

0 Citovat

Doufám, že to zpoplatnění Partners bance nějaký ten měsíc vydrží, právě jsem si na základě zdejších ohlasů založil účet :o) 

Revolut už jde pomalu do kopru...

0 Citovat

pnutter napsal(a):

Odkedy používam kartu Partners banky nič nemusím sledovať.

takovou mají reklamu v SK? :-)

1 Citovat

tmx napsal(a):

Bohužel šéf Partners v nějakém rozhovoru nastínil, že právě po vzoru Revolutu přijdou placené tarify (200-300 Kč), které budou mít výhody, zatímco tarif zdarma bude víceméně bez výhod.

Takže ty výhodné kurzy asi nebudou mít moc dlouhého trvání, minimálně bez nutnosti placení, na české poměry hodně vysokého, poplatku. 

Když to oznamovali na linkedinu nedávno, tak tvrdili, že to bude navždy :D  Tak uvidíme. Myslíte, že na tom nějak prodělávají? Btw. konverze na středový kurz berou jen pro cca 30 hlavních měn. Exotické měny jdou asi nějak dvojitým převodem a tam už jsem byl tak nějak 0,5% nad středem. (alespoň tedy CZK to SCR)

0 Citovat

Z karty Partners dobíjam EUR na Revolute v kurze ECB.

1 Citovat

Trading 212 a neřeším kurz, víkendy ani dobijení.

0 Citovat

pnutter napsal(a):

Z karty Partners dobíjam EUR na Revolute v kurze ECB.

Jakože do partners si dám Kč a nabiju si z toho revolut EUR účet za střeďák od partners? To sem ještě nezkoušel.. 

Btw asi se to snaží nějak ošetřovat :D  Ale 100k je docela slušnej měsíční limit, to by člověka nemuselo moc omezovat.

bez poplatků a podmínek, prostě za nejlepší kurzy.

To ale neplatí tehdy, pokud vyhodnotíme, že účelem je směna peněz a jejich převod na účet u poskytovatele finančních nebo platebních služeb. Nad limit takových transakcí v celkovém součtu ve výši 100.000, -Kč za kalendářní měsíc uplatníme ke kurzu Evropské centrální banky přirážku (marži) ve výši 2,5 %.

0 Citovat

otazka je, jak dlouho jim vydrzi ten limit 100 .) 

0 Citovat

Hmmm, už 2 měsíce vyšetřují, proč mi v Londýně nešlo platit tou jejich úžasnou kartou. Asi můj podnět ztratili a ani ho nehledají.

Prošla mi jedině platba z ČR v cizí měně. Ani platby na severu Španělska ani exotické Vídni nešly. Nevím proč.

Na další výlet ale beru EUR kartu od Creditas.

1 Citovat

"Ani platby na severu Španělska ani exotické Vídni nešly."

...Odkedy používam kartu Partners banky nič nemusím sledovať. Viem, že bude nefunkčná.

1 Citovat

Pár dnů zpět. Káhira a Alexandrie. Cca. 8 výběrů s Partners, jeden neprošel, vybral jsem ze stejného ATM Revolutkou. Platby virtuálkou všechny.

0
70 reakcí